Select Menu


Εμμέσως πλην σαφώς επιβεβαιώνεται μέσω επιστολής της Λούκας Κατσέλη για λογαριασμό της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών ότι σχεδιάζεται φόρος για κάθε επαφή μας με τις τράπεζες (δηλαδή σε κάθε συναλλαγή, ακόμα και λήψη χρημάτων από τα ΑΤΜ)!

Με απλά λόγια μιλάμε για μια επιβάρυνση 2 ευρώ για κάθε συναλλαγή, ακόμα και ανάληψη από τα ΑΤΜ, εκεί όπου είναι εγκλωβισμένα τα χρήματα των πολιτών.. Επιβάρυνση μικρή ίσως σκεφτεί κανείς αλλά εάν πολλαπλασιαστεί επί τις αναλήψεις του έτους, δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητη.

Αν αναλογιστεί κανείς μάλιστα ότι δεν θα περιορίζεται μονάχα στις αναλήψεις μετρητών αλλά σε όλες τις συναλλαγές μέσω τράπεζας, δηλαδή στις αγορές, στις καταθέσεις, στις αγορές μέσω κάρτας κλπ. καταλαβαίνει τι επέρχεται!

Το που θα μπει ο φόρος προκύπτει και από τις αντιρρήσεις των τραπεζών που λένε ότι θα χρειαστούν ένα μήνα για τις αλλαγές των ATMs και τρεις μήνες για τα μηχανήματα POS.

Ταυτόχρονα γίνεται λόγος για αντικίνητρο για όσους επιλέγουν τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, κάτι που σημαίνει ότι ο φόρος θα μπει και εκεί!

Το πόσο και που μπορεί να επιβαρύνει ο φόρος στις συναλλαγές τον μέσο πολίτη και τις επιχειρήσεις πραγματικά είναι πολύ δύσκολο να υπολογιστεί. Η απάντηση μάλιστα εύκολα θα μπορούσε να είναι ότι η επιβάρυνση θα είναι πολύ μεγάλη, παρά το μικρό ποσοστό του φόρου, καθώς ουσιαστικά σε κάθε κίνηση που πραγματοποιεί ο πολίτης ο φόρος θα του αφαιρεί και ένα μέρος του εισοδήματος το οποίο σωρευτικά δεν είναι καθόλου μικρό.

Παράλληλα ο ίδιος πολίτης θα επιβαρύνεται με φόρο για να πληρώσει τη ΔΕΗ ή τον ΟΤΕ, αλλά και για να πληρώσει τον ΕΝΦΙΑ και τις δόσεις της... εφορίας!

Από τη στιγμή μάλιστα που για να κτιστεί το αφορολόγητο θα χρειάζονται ηλεκτρονικές αποδείξεις, πληρωμή δηλαδή μέσω κάρτας, σε κάθε αγορά θα υπάρχει και ο φόρος!

Με πληροφορίες από Naftemporiki.gr

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top