Select Menu


Τα ελληνικά media κάθε φορά είναι ιδαίτερα χαρούμενα, συγκινημένα, σοκαρισμένα κλπ μετά από τις μαθητικές παρελάσεις που γίνονται με αφορμή τις εθνικές εορτές.

Αυτή τη φορά, μια μαθήτρια του 41ου Λυκείου Αθηνών, όπως μας πληροφορούν τα ελληνικά site, "έκλεψε" την παράσταση στη σημερινή παρέλαση” για την 25η Μαρτίου.




Η συγκεκριμένη μαθήτρια στη Γ’ Λυκείου στο 41ο Λύκειο Αθηνών, είναι Ελληνίδα με καταγωγή από την Αίγυπτο και αριστούχος στην τάξη της (γι’ αυτό και παρελαύνει ως παραστάτις).



Μαντήλα φορούσε και η Μπουμπουλίνα, μαντήλα φοράνε ακόμη και σήμερα οι γυναίκες (εντάξει κάποιας μεγαλύτερης ηλικίας) στα χωριά της Ελλάδας, μαντήλα φοράνε και οι παλαιοημερολογίτισσες. Θα μπορούσε να επιλέξει να μην παρελάσει και να μην τιμήσει την χώρα που την τρέφει και την εκπαιδεύει αλλά δεν το κάνει...

Πιστεύω ότι είναι τιμή μας που παρελαύνει. Προσωπικά δεν θα το έκανα ποτέ για μια άλλη χώρα και θεωρώ πως η πράξη της πάει να πει ότι αγαπάει και σέβεται την χώρα που μεγαλώνει!!

Στο κάτω-κάτω Eλληνική είναι η παρέλαση και όχι χριστιανική. Υπάρχουν και Έλληνες που δεν είναι ορθοδοξοι χριστιανοί.

Απο την άλλη δεν καταλαβαίνω όλους αυτούς τους εθνικιστές που απλά αρνούνται να καταλάβουν ένα πολύ απλό γεγονός από την ιστορία του λαού μας. Ο λαός αυτού του τόπου μεγαλούργησε σε ιστορικές περιόδους όπου υπήρξαμε διεθνιστές και κοσμοπολίτες. Οι αρχαίες ελληνικές αποικίες, ο ελληνιστικός κόσμος, η πολυεθνική βυζαντινή αυτοκρατορία, ακόμα και το ιστορικά πρόσφατο όραμα του Ρήγα Φεραίου για ένα ενιαίο βαλκανικό κράτος είχαν ως σκοπό την αξιοποίηση του κεφαλαίου όλων των κατοίκων της αντίστοιχης επικρατείας, με βάση φυσικά, τις κατά περίπτωση κοινές, πολιτισμικές συνισταμένες, η οποίες δεν ήταν ποτέ τόσο περιορισμένες όσο είναι στις αντιλήψεις των σύγχρονων εθνών-κρατών.


"Έλληνες είναι οι μετέχοντες της ελληνικής παιδείας".
Και ιδίως αυτοί που αριστεύουν σαν αυτήν την μαθήτρια και ας μη το είπε ο Ισοκράτης....

Η κοπέλα αυτή που την όρισαν παραστάτιδα στην σημαία, διάβασε πέτυχε και εκτιμά την Ελλάδα πολύ περισσότερο από κάποια τσογλάνια που την καίνε.

Περισσότερο από το γκομενάκι με την μίνι που λες και βγήκε περασάδα για ψώνισμα και από τους γονείς της που το άφησαν να "τιμήσει" έτσι την σημαία.

Το πνεύμα του Ελληνισμού δεν χωράει διακρίσεις.

ΥΓ. Μια τέτοια μέρα πριν από πολύ λίγα χρόνια είχαν πέσει όλοι οι σκατόψυχοι να φάνε άλλο ένα παράδειγμα προς μίμηση....Σήμερα για τους ίδιους ανθρώπους, ειναι ο ΕΛΛΗΝΑΣ που βρίσκεται στην κορυφή του ΝΒΑ!! 


Με πληροφορίες απο το luben.tv

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top