Select Menu


Στη Δικαιοσύνη παραπέμπει η Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής τον πρώην υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, για την υπόθεση των χρημάτων που έβγαλε στο εξωτερικό προ των εκλογών του 2012, αλλά και για τη μη υποβολή πόθεν έσχες τα οικονομικά έτη 2011 και 2012, όταν ήταν διευθυντής του γραφείου τού τότε πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου.

Ειδικότερα, στον πρώην υπουργό αποδίδεται ότι:

- Κατά το έτος 2011 εμφανίζεται δυσαναλογία μεταξύ των ποσών που πιστώθηκαν σε τραπεζικούς λογαριασμούς του και αυτών που δηλώθηκαν ως εισόδημα.

- Κατά το έτος 2012 απέστειλε σε τράπεζες του εξωτερικού χρηματικά ποσά τα οποία δεν περιέλαβε στις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης, τις οποίες ήταν υπόχρεος να υποβάλει λόγω των ιδιοτήτων του: α) ως σύμβουλος του πρωθυπουργού από τον Νοέμβριο του 2011 έως και τον Μάιο του 2012 και β) ως υπουργός των Οικονομικών από τον Ιούνιο του 2014 και εντεύθεν.Ο πρώην υπουργός Οικονομικών έχει εντοπιστεί να μην έχει καταθέσει, ως όφειλε, δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης κατά τα έτη 2011 και 2012.

Όπως είχε γίνει γνωστό τον περασμένο Μάρτιο, ο Γκίκας Χαρδούβελης έβγαλε τότε το ποσό των 362.417 χιλιάδων ευρώ στο εξωτερικό με 56 μεταφορές κεφαλαίων. Οι 56 μεταφορές αφορούσαν ποσά από 7.700 έως 9.800 δολάρια κι αυτό καθώς σε ποσά πάνω από 10.000 ευρώ ενεργοποιείται ο έλεγχος της Τράπεζας της Ελλάδος.

«Τον Ιούνιο του 2012 φοβήθηκα και εγώ, όπως φοβήθηκε τότε όλη η Ελλάδα. Και εγώ όπως και πολλοί Έλληνες μετέφερα κάποια από τα χρήματά μου για να μπορώ να συντηρήσω τα παιδιά μου, φοβήθηκα πως μπορεί να καταρρεύσει η χώρα», είχε πει τότε.

efsyn.gr

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top