Select Menu


Μια ‘γκρίζα’ έκθεση του Συμβουλίου Ασφαλείας που κυκλοφόρησε στο Κρεμλίνο, σήμερα, αναφέρει ότι οι αξιωματούχοι του Υπουργείου Άμυνας ήταν «ζαλισμένοι» την τελευταία εβδομάδα, μετά που ένα μαχητικό της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας κατέρριψε δύο ελικόπτερα CH-53 Sea Stallion που μετέφεραν Σώμα Πεζοναυτών των ΗΠΑ της Διοίκησης των Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων (MARSOC), πάνω από την κουρδική περιοχή στην ανατολική Συρία, ‘τμήμα’ της πολεμικής ζώνης Λεβάντε, σκοτώνοντας όλους και τους 12 Αμερικανούς στρατιώτες που επέβαιναν σε αυτά, γράφει αμερικανική ιστοσελίδα.

Σύμφωνα με την έκθεση, αυτά τα δύο ελικόπτερα αναχώρησαν στις 14 Ιανουαρίου από την αεροπορική βάση του Ιράκ «΄Αιν αλ Άσαντ’» για μια ‘κανονικής / ρουτίνας’ πτήσης ανεφοδιασμού των πεζοναυτών των ΗΠΑ, και της Βρετανίας των ειδικών δυνάμεων, που βρίσκονταν με τις Μονάδες Λαϊκής Προστασίας (YPG) των Κούρδων, μαχόμενοι κατά του Ισλαμικού κράτους- Ντάες, κοντά στα τουρκικά σύνορα, στην βορειοανατολική Συρία, κοντά στην πόλη Ράκκα, όταν συνέβη αυτό το «έγκλημα πολέμου».

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι η κυβέρνηση Ομπάμα απέκρυψε σκόπιμα αυτό το γεγονός από τον αμερικανικό λαό που ήταν «εκ προθέσεως έγκλημα πολέμου», γιατί φοβόταν τις αντιδράσεις των πολιτών, όταν θα μάθαιναν ότι 12 γενναίοι Αμερικανοί πεζοναύτες σκοτώθηκαν από τη σύμμαχό τους Τουρκία, η οποία την ίδια στιγμή που οι Ηνωμένες Πολιτείες πολεμούν με τον κουρδικό λαό, τους τρομοκράτες, η Τουρκία κάνει ό, τι μπορεί για να τους καταστρέψει, γράφει το αμερικανικό δημοσίευμα του «Sorcha Faal».
echedoros-a.gr

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top