Select Menu



Επί σειρά ετών, έχουμε αναδείξει σε όλες του τις πτυχές, με αδιάσειστα στοιχεία και ντοκουμέντα το μεγαλύτερο πολιτικοοικονομικό σκάνδαλο της χώρας κατά τις τελευταίες δεκαετίες. Το σκάνδαλο χρηματισμού πολιτικών προσώπων της Πατρίδος μας διά μέσω των “μαύρων ταμείων” της γερμανικής πολυεθνικής εταιρείας Siemens.

Γι΄ αυτό χαιρόμαστε όταν μας αντιγράφουν ή αποδέχονται τα όσα κατά καιρούς έχουμε φέρει στο φως της δημοσιότητας, εμμέσως πλην σαφώς επιβεβαιώνοντάς μας.

Έτσι, διαβάζουμε από τη διαδικτυακή σελίδα του Μιχάλη Ιγνατίου: “…έκλεισαν άρον – άρον ένα τεράστιο σκάνδαλο, που αφορούσε πρώτα και πάνω απ΄ όλα τους ίδιους τους πολιτικούς και από πάνω μας δουλεύουν κιόλας… Το κλείσιμο της υπόθεσης της Siemens έγινε για ένα και μόνο αποκλειστικό λόγο: Για να κρύψουν τα στοιχεία που απεδείκνυαν ότι Ελληνες πολιτικοί λάμβαναν χορηγίες από τη γερμανική εταιρεία. Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, που ομιλεί για ηθική και διαφάνεια, θα επέστρεφε τη χορηγία της Siemens εάν δεν αποκαλυπτόταν αυτή; Πόσοι άλλοι πολιτικοί πήραν ψυγεία, κουζίνες, τηλεφωνικά κέντρα και λοιπά και λοιπά, και δεν τα επέστρεψαν ποτέ επειδή κουκουλώθηκε το σκάνδαλο; Την Τρίτη, ο κ. Γιάννης Στουρνάρας μίλησε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής και πρόβαλε ως ισχυρισμό-δικαιολογία την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, σύμφωνα με την οποία ο υπουργός Οικονομικών όχι μόνον υποχρεούτο εκ του νόμου να υπογράψει την συμφωνία συμβιβασμού μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Siemens, αλλά ουδεμία δυνατότητα είχε να την τροποποιήσει. Ως γνωστόν ήταν εκείνος ο υπουργός Οικονομικών που υπέγραψε την Συμφωνία, την οποία ψήφισε η Βουλή τον Απρίλιο του 2012. Η συνείδηση και η ηθική μας απορρίπτει τον ισχυρισμό του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, και τόσο ο ίδιος, όσο και οι πολιτικοί πρέπει να αναζητήσουν άλλη, καλύτερη, δικαιολογία. Διότι ΤΟ ΝΟΜΙΜΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΗΘΙΚΟ. Τέρμα…

Η υπόθεση της Siemens είναι ένα τεράστιο πολιτικό σκάνδαλο, που το εξαφάνισαν μέσα σε μία νύχτα, για να σωθούν οι διεφθαρμένοι πολιτικοί. Και όταν ένας πολιτικός είναι διεφθαρμένος, είναι την ίδια στιγμή και “θύμα” του όποιου εκβιασμού…”.

Κυριάκος Μητσοτάκης και “δωρεές”

Όμως, πέραν των τιμολογίων στα οποία αναφέρεται ο κ. Ιγνατίου, υπήρχαν και τιμολόγια της θυγατρικής εταιρείας της Siemens, τηςSiemensFujitsuComputers. Υλικά των τιμολογίων που παραδόθηκαν στην: πλ. Φιλικής εταιρείας 3, στο Κολονάκι (κάποια είχαμε δημοσιεύσει στο φύλλο της ΕΩ την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014).

Και ρωτούσαμε τότε: Eν τέλει, πληρώθηκε η SiemensΑΕ από τον παραλήπτη του εξοπλισμού; Γιατί, αν πληρώθηκε η SiemensΑΕ από τον παραλήπτη του εξοπλισμού (Κυριάκος Μητσοτάκης), τότε η πληρωμή αυτή ποια απαίτηση της εταιρείας τακτοποίησε, αφού δεν υπήρχε καταχωρημένη η απαίτηση στο λογιστήριο της Siemens; Και αν τελικά βρέθηκαν τα τιμολόγια, καταχωρήθηκαν στο λογιστήριο της SiemensΑΕ, έστω και εκ των υστέρων όπως προβλέπεται; Καταχωρήθηκαν στα επίσημα βιβλία της εταιρείας, σε λογαριασμούς πωλήσεως εμπορευμάτων ή θα μπορούσε να έχει γίνει καταχώριση στα “πάγια” στοιχεία της εταιρείας; Που σημαίνει πως το εμπόρευμα των συγκεκριμένων τιμολογίων, επιβάρυνε τον εξοπλισμό της εταιρείας SiemensΑΕ στο κτήριο στο Μαρούσι, Αρτέμιδος 8 (έδρα της εταιρείας την εποχή εκείνη). Και αν έγινε αυτό, γιατί να έγινε άραγε;

Σήμερα εκ του ασφαλούς σας λέμε πως αυτά τα τιμολόγια δεν πληρώθηκαν ποτέ και καταχωρήθηκαν τον Οκτώβριο του 2008 (ενάμιση χρόνο μετά την έκδοσή τους) στα “πάγια” στοιχεία της εταιρείας.

Επίσης, σήμερα – για πρώτη φορά - δημοσιεύουμε την εντολή καταχώρησης προς το λογιστήριο της Siemens, στα “πάγια” στοιχεία της εταιρείας, με τις υπογραφές της κ. Αικατερίνης Τσακάλου (διευθύντριας του γραφείου Χριστοφοράκου και μάρτυρος στη δίκη των 64 της Siemens) και του Ρούντολφ Φίσερ (Οικονομικού διευθυντή στη Siemensτην εποχή Χριστοφοράκου)




Δεν υπέγραψε τον εξωδικαστικό συμβιβασμό η Ντόρα

Ωστόσο, για άλλη μια φορά είμαστε υποχρεωμένοι να θυμίσουμε πως ο Εξωδικαστικός Συμβιβασμός μεταξύ του ελληνικού Δημοσίου και της Siemens, αντικατέστησε την μοναδική ομόφωνη απόφαση Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής που αναγνώριζε ζημιά του ελληνικού Δημοσίου από τη Siemens, της τάξεως τουλάχιστον των 2 δις ευρώ. Αντίθετα ο Εξωδικαστικός Συμβιβασμός προέβλεπε σημεία που θα απέδιδαν στο Δημόσιο περί τα 200 εκατ. ευρώ και όχι σε μετρητά. Και που κανένα από τα σημεία του δεν έχει εκπληρωθεί από τον γερμανικό κολοσσό. Έτσι, η κατάθεση Στουρνάρα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής είναι σε όλα της τα σημεία διάτρητη. Ανέλαβε “εργολαβικά” ο Διοικητής της ΤτΕ να απαλλάξει από τα αδικήματά τους, όλους τους εμπλεκόμενους σε αυτήν την επιζήμια ιστορία για τη χώρα και το λαό της. Αποδεικνύεται περίτρανα σήμερα, το γιατί απέφευγε ο κ. Στουρνάρας να καταθέσει στην Επιτροπή της Βουλής, όταν Πρόεδρός της ήταν η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Γιατί, θα υποβαλλόταν σε “ιερά” εξέταση. Αντίθετα στη τωρινή Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής συμμετείχε σε μια “σικέ” άθλια θεατρική παράσταση, όπου πρωταγωνιστές ήταν του χειρίστου είδους θεατρίνοι…

Παρά ταύτα και για την ιστορία να θυμίσουμε πως η Ντόρα Μπακογιάννη είχε καταψηφίσει τον εξωδικαστικό συμβιβασμό. Και είχε δηλώσει στις 16 Ιουνίου 2015: “Δεν είχα σχέση με τη Siemens. Με τον Χριστοφοράκο είχα, επειδή ήταν συμμαθητής μου. Έφαγα λάσπη. Καταψήφισα τον εξωδικαστικό συμβιβασμό.Πρόκειται για σκάνδαλο που πρέπει να εξεταστεί σε βάθος. Αν υπάρχει προσθετικό στοιχείο, να το φέρουν”…


Διαβατήριο Σαμαρά ο εξωδικαστικός συμβιβασμός

Όμως, ο συμβιβασμός δεν υπογράφτηκε από αυτούς που έπρεπε να είχε υπογράφει δηλαδή τους προκατόχους του Στουρνάρα, Ζανιά – Σαχινίδη. Υπογράφηκε από τον Στουρνάρα (22/8/2012) για να μπορέσει ταξιδέψει ο Σαμαράς στο Βερολίνο (24/8/2012) στην πρώτη του συνάντηση με τη Μέρκελ ως Πρωθυπουργός. Και ο οποίος – Σαμαράς – τον κάλυψε για τη 2ετία της πρωθυπουργίας του, εξοστρακίζοντας το μόνο αξιόπιστο μάρτυρα – σύμφωνα με την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής - και εξ αγχιστείας συγγενή του, Ευάγγελο Σέκερη, για να μην ανοίξει το στόμα του, που από ότι φημολογείται, του έβαλαν τοποτηρητή τον Σταύρο Παπασταύρου εξ απορρήτων σύμβουλο του Σαμαρά, ο οποίος μπαινόβγαινε μέσω της συζύγου του Μαρίας Αγαλιώτου στα κέντρα αποφάσεων της Siemens του Πάνου Ξυνή και του Ρόμπερτ Σικέλλις.

Ο ταχυδακτυλουργός Ρόμπερτ Σικέλλις

Ο άνθρωπος που ήταν ένας εκ των υπευθύνων της αποστολής των ΗΠΑ στην Ολυμπιάδα των Αθηνών το 2004, πρώην εισαγγελέας στη Βοστόνη, ανέλαβε στα τέλη του 2008 επικεφαλής του Νομικού τμήματος της Siemens στην Αθήνα, καθώς επίσης, ορίσθηκε επικεφαλής του προγράμματος “Διαφάνεια” που σκοπό είχε – υποτίθεται – να παραδώσει τη Siemensως αθώα περιστερά στην ελληνική κοινωνία, για να έχει το δικαίωμα να συμμετέχει σε διεθνείς διαγωνισμούς. Υπήρξε ο “νονός” του εξωδικαστικού συμβιβασμού. Λέγεται, πως είχε άριστες σχέσεις με τον Μπάμπη Αθανασίου (Υπουργό Δικαιοσύνης στην κυβέρνηση Σαμαρά) και τον Ιωάννη Καράκωστα (πρώην Νομικό Σύμβουλο της Siemensκαι ακολούθως Νομικό Σύμβουλο του Σαμαρά όταν έγινε Πρωθυπουργός).

Σήμερα κατ΄ αποκλειστικότητα δημοσιεύουμε φωτογραφία του Ρόμπερτ Σικέλλις σε κέντρο διασκέδασης, αμέσως μετά την υπογραφή του εξωδικαστικού συμβιβασμού, σε απόλυτη “ευτυχία” και άδοντας. Μαζί του ο FelixGlöckner, δικηγόρος, υπεύθυνος από την μητρική εταιρεία της Γερμανίας SiemensAGγια την Ελλάδα του προγράμματος “Διαφάνεια”.


Βραδυφλεγής βόμβα ο Σέκερης

Πληροφορούμεθα πως, ο Ευάγγελος Σέκερης “γράφει” αυτές τις ημέρες τα απομνημονεύματά του. Τα οποία δεν θα είναι διόλου ευχάριστα για πολλούς και διαφόρους. Καθ΄ ότι δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο κ. Σέκερης τυγχάνει μπατζανάκης του κ. Σαμαρά. Όπως δεν πρέπει να ξεχνάμε πως εξακολουθεί και είναι υπεύθυνος στη Siemensγια την αμαρτωλή σύμβαση 8002 του ΟΤΕ με την γερμανική εταιρεία. Η σύμβαση της ψηφιοποίησης του ΟΤΕ που το 1993 έριξε την κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Μην ξεχνάμε επίσης, πως ο κ. Σέκερης είναι μάρτυρας “κλειδί” στη δίκη των 64 για “τα μαύρα ταμεία” της Siemensπου εξαγόραζαν πολιτικά πρόσωπα. Και αν τελικά ο κ. Σέκερης αρχίσει να ξεφυλλίζει τα απομνημονεύματά του… Τότε γαία πυρί μιχθήτω…



Παναγιώτης Αποστόλου
egerssi@otenet.gr
www.apostoloupanos.gr

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top