Select Menu

Ο Ερντογάν «κουνάει το δάχτυλο» στον Πούτιν: Δεν θα ανεχθούμε Ρώσους στρατιώτες στα σύνορά μας - Media

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προειδοποίησε σήμερα τη Ρωσία να μην αναπτύξει στρατεύματα στα σύνορα της χώρας του με τη Συρία, μετά τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας περί κινήσεων Ρώσων στρατιωτών στο αεροδρόμιο του Καμισλί.

"Το είπαμε εξ αρχής: δεν θα ανεχθούμε τέτοιους σχηματισμούς (στρατιωτών) κατά μήκος της ζώνης που εκτείνεται από τα σύνορα με το Ιράκ μέχρι τη Μεσόγειο", είπε ο Ερντογάν μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά την προσευχή της Παρασκευής.

Ο Τούρκος πρόεδρος σημείωσε ότι θα συζητήσει το θέμα στη συνάντηση που θα έχει αύριο Σάββατο στην Κωνσταντινούπολη με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είχε ανακοινώσει ότι "μερικές δεκάδες" Ρώσοι στρατιώτες και μηχανικοί θεάθηκαν τις τελευταίες ημέρες στο αεροδρόμιο του Καμισλί, που βρίσκεται απέναντι από την τουρκική πόλη Νουσαϊμπίν. Ο Ερντογάν στις δηλώσεις του επικαλέστηκε πληροφορίες που κάνουν λόγο για 200 Ρώσους στρατιώτες.

Το Καμισλί, μια πόλη οι κάτοικοι της οποίας είναι στην πλειονότητά τους Κούρδοι, ελέγχεται από κοινού από τις τοπικές κουρδικές δυνάμεις και από τον στρατό του καθεστώτος του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Μια πηγή προσκείμενη στην τουρκική κυβέρνηση διευκρίνισε σήμερα ότι η Άγκυρα παρακολουθεί "στενά" τις δραστηριότητες των Ρώσων στρατιωτών στα σύνορα με τη Συρία.

Την Πέμπτη, όταν ρωτήθηκε για την παρουσία των Ρώσων στην περιοχή, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Τουγκρούλ Τουρκές είπε ότι "οι ρωσικές μονάδες στο Καμισλί δεν μπορούν να συνιστούν απειλή για την Τουρκία, η οποία είναι μέλος του ΝΑΤΟ".

Σύμφωνα με την εφημερίδα Hurriyet άνδρες των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων έσκαψαν χθες χαρακώματα στη ναρκοθετημένη ζώνη στα τουρκοσυριακά σύνορα, στο ύψος της Νουσαϊμπίν. Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι Ρώσοι αξιωματικοί, μεταξύ των οποίων και στελέχη των υπηρεσιών πληροφοριών του στρατού, επισκέφθηκαν πρόσφατα το Καμισλί.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top