Select Menu


Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την κατάρριψη ρωσικού αεροσκάφους από τουρκικά μαχητικά στα σύνορα Τουρκίας και Συρίας.

Ο ένας από τους δύο πιλότους του ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους Su-24 το οποίο κατερρίφθη στην περιοχή της συρο-τουρκικής μεθορίου είναι νεκρός, μετέδωσε το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk, επικαλούμενο τοπικές πηγές. Ο δεύτερος πιλότος βρίσκεται στα χέρια των τουρκμενικών ανταρτικών δυνάμεων που πολεμούν κατά του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Ασαντ στη βόρεια Συρία.

Βίντεο αυτόπτη μάρτυρα που αναρτήθηκε στο twitter, φέρεται να δείχνει τον νεκρό πιλότο.

Το ρωσικό υπουργείο Αμυνας ανακοίνωσε νωρίτερα ότι οι δύο πιλότοι εκτινάχθηκαν πριν από τη συντριβή του αεροσκάφους και έπεσαν με αλεξίπτωτα, αλλά δεν έχει εξακριβωθεί η τύχη τους.

Ρωσικά στρατιωτικά ελικόπτερα ερευνούν την περιοχή για την ανεύρεση των πιλότων, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Dogan.

Επίσημη ανακοίνωση του τουρκικού στρατού αναφέρει ότι ένα πολεμικό αεροσκάφος κατερρίφθη κοντά στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας, γιατί παραβίασε τον τουρκικό εναέριο χώρο. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, οι πιλότοι του αεροσκάφους προειδοποιήθηκαν τουλάχιστον 10 φορές σε διάστημα 5 λεπτών.


Δύο τουρκικά f-16 που περιπολούσαν στην περιοχή εμπλέκονται στην κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους. Το τουρκικό επιτελείο στην ανακοίνωσή του αναφέρει ότι πρόκειται για ένα αεροσκάφος ρωσικής κατασκευής SU-24.

Πολύ σοβαρό χαρακτηρίζει το περιστατικό η Ρωσία

Για «πολύ σοβαρό περιστατικό» έκανε λόγο ο εκπρόσωπος τύπου του Κρεμλίνου, αναφερόμενος στην κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους, αλλά πρόσθεσε ότι είναι πολύ νωρίς για να βγουν συμπεράσματα.

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, ανέφερε ότι το αεροπλάνο που κατερρίφθη είναι ρωσικό και δεν παραβίασε τον εναέριο χώρο της Τουρκίας.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα ρωσικών πρακτορείων, πηγές του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας, αναφέρουν ότι μπορούν να αποδείξουν ότι το αεροσκάφος που κατερρίφθη βρισκόταν σε συριακό εναέριο χώρο καθ΄ όλη τη διάρκεια της πτήσης.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Dogan, στην περιοχή που έπεσε το αεροπλάνο βρίσκεται ρωσικό ελικόπτερο και διεξάγει έρευνα για την ανεύρεση των δύο πιλότων που εκτοξεύθηκαν από το αεροπλάνο.

Σημειώνεται ότι η κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους συνέβη μια μέρα πριν από την προγραμματισμένη επίσκεψη του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέϊ Λαβρόφ στην τουρκική πρωτεύουσα.

Την Τετάρτη πρόκειται να αρχίσουν οι επαφές Λαβρόφ, ο οποίος σύμφωνα με το πρόγραμμα θα έλθει απόψε το βράδυ στην Τουρκία. Βασικό θέμα της ατζέντας είναι οι εξελίξεις στη Συρία.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top