Select Menu


Με εξαιρετικά σκληρά λόγια καταφέρεται κατά του ευρώ ο διεθνούς φήμης οικονομολόγος J. Stiglitz.

Όπως τονίζει σε νέες του δηλώσεις, οι οποίες είδαν πριν από λίγο το φως της δημοσιότητας, το ευρώ δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα... κομμάτι χαρτί.
"Εάν το ευρώ, το ενιαίο νόμισμα και η Ευρωζώνη δεν αναμορφωθούν, τότε ίσως χρειαστεί να διαλυθεί, με στόχο να σωθεί το ευρωπαϊκό ιδεώδες, το ευρωπαϊκό project, η Ευρώπη ολόκληρη", σχολιάζει χαρακτηριστικά ο νομπελίστας οικονομολόγος.
Συνεχίζοντας ο Stiglitz βάλλει κατά των πολιτικών που ασκούν οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, διαμηνύοντας πως δεν είναι δυνατόν να διαβρώνονται οι συνθήκες διαβίωσης των πολιτών και τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων, με μοναδικό στόχο την ενίσχυση του ΑΕΠ.
"Υπάρχει μόνο ένας καλός λόγος για την αύξηση του ΑΕΠ μιας χώρας και αυτός δεν είναι άλλος από τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των πολιτών", σημειώνει χαρακτηριστικά ο Stiglitz.

www.iskra.gr

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top