Select Menu


Μεγάλες διαδηλώσεις έπνιξαν τη βελγική πρωτεύουσα

Οι διαδηλωτές ξεχύθηκαν στους δρόμους και διαδήλωσαν μαζικά ενάντια στα μέτρα λιτότητας που προωθεί η κυβέρνηση του Σαρλ Μισέλ. Συνδικαλιστές, σωματεία, φοιτητές, μαθητές, συνταξιούχοι που ξεπερνούν τις 100.000 φώναξαν ΟΧΙ στα μέτρα.

Η αστυνομία από την πλευρά της μιλάει για μια διαδήλωση που άγγιξε τα 80.000 άτομα. Η πρωτοφανής διαδήλωση διοργανώθηκε από το Κοινό Συνδικαλιστικό Μέτωπο και ήταν πέρα για πέρα επιτυχημένη.

Οι κεντρικοί δρόμοι των Βρυξελλών γέμισαν με κόκκινες σημαίες και πλακάτ που απεικόνιζαν ένα πιάτο γεμάτο ψίχουλα. Το κεντρικό σύνθημα των διαδηλωτών ήταν: «Για μας τίποτε, μόνο ψίχουλα».


Κάποια στιγμή δεν έλειψαν και τα επεισόδια, όταν οι λιμενεργάτες από την Αμβέρσα συγκρούστηκαν με δυνάμεις της αστυνομίας με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας αστυνομικός και να γίνουν μικρές καταστροφές σε κάποια κτίρια και τράπεζες.

Πάντως αυτό που έγινε σήμερα στη Βελγική πρωτεύουσα την παρέλυσε. Ακινητοποιήθηκαν τα μέσα μαζικής μεταφοράς, ενώ δεν λειτούργησαν τα σχολεία και οι δημόσιες υπηρεσίες. Για την Παρασκευή έχει κηρυχτεί, πανεθνική απεργία στους σιδηρόδρομους.

Τα αιτήματα των διαδηλωτών ήταν να μην αυξηθεί ο ΦΠΑ στο ηλεκτρικό ρεύμα στο 21% (από το 2013 ο ΦΠΑ στο ρεύμα ήταν στο 6%), και να μην μπουν νέοι φόροι στα είδη πρώτης ανάγκης. Η κυβέρνηση θεωρεί επιβεβλημένα τα μέτρα και ελπίζει να βάλει στα ταμεία της τουλάχιστον 700.000.000 ευρώ.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top