Select Menu


Η Στοκχόλμη, πρωτεύουσα της Σουηδίας, δημοσίευσε ένα νέο έγγραφο* για την αντιμετώπιση των μαχητών της ISIS που επιστρέφουν στην πόλη, αφού χόρτασαν με βιασμούς και αποκεφαλισμούς αμάχων. Εκ πρώτης όψεως φαίνεται περίεργο ότι ένα τέτοιο έγγραφο θα έπιανε 9 σελίδες.

Θέλω να πω, που να πάρει η ευχή, θα έφτανε και μία σελίδα.

Ας δούμε λοιπόν πώς η Στοκχόλμη σκοπεύει να χειριστεί τους εκπαιδευμένους τρομοκράτες και σκληροτράχηλους φανατικούς. Ακολουθούν ορισμένα μεταφρασμένα αποσπάσματα για να συλλάβουμε την ουσία των πραγμάτων:

«.. Όταν ένα άτομο επιθυμεί να αφήσει μια βίαιη εξτρεμιστική ομάδα ή να επιστρέψει από μία μάχη, η παροχή εξατομικευμένων προσπαθειών ένταξης είναι ζωτικής σημασίας. Ακόμη και τότε, είναι σημαντικό να υπάρχει μια τοπική συνεργασία μεταξύ ποικίλων φορέων. Οι εθελοντικές οργανώσεις μπορούν να προσφέρουν στοχευμένη στήριξη και συμβουλές. Ακόμη και οι θρησκευτικές κοινότητες που παρέχουν καθοδήγηση, αλλά, και ψυχοκοινωνική υποστήριξη.

Εάν πρόκειται για ανθρώπους που συμμετείχαν σε μάχες, είναι πιθανό να υπάρχει μεγάλη ανάγκη για βελτιώσεις στον υγειονομικό τομέα. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να καθιερωθεί συνεργασία μεταξύ των κοινωνικών υπηρεσιών, της κοινωνικής ψυχιατρικής και των μονάδων απεξάρτησης (ναρκωτικά), καθώς και των κέντρων υγείας και των ψυχιατρικών υπηρεσιών (τραύμα, Διαταραχή Μετατραυματικού Στρες -PTSD-, κλπ)

Όσον αφορά την παροχή ασφάλειας, είναι σημαντική η συνεργασία μεταξύ των κοινωνικών υπηρεσιών, στήριξη του εισοδήματος, απασχόληση, και άλλες προσπάθεις του Τμήματος Εργασίας, καθώς και παροχή βοήθειας στην εύρεση εργασίας.

Τέλος, το ζήτημα της διαμονής αποτελεί προαπαιτούμενο που πρέπει να έρθει εις πέρας. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να συμπεριληφθούν και συνεταιριστικές εταιρείες στέγασης».

Για να συνοψίσουμε: Η πόλη της Στοκχόλμης έχει θέσει ως προτεραιότητα να παρέχει στους πολεμιστές της ISIS που επιστρέφουν, στέγαση, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη (σωματική και ψυχική) και πλήρη οικονομική στήριξη έως ότου τους κατανεμηθούν θέσεις εργασίας. Όλα αυτά βέβαια με ταχείς ρυθμούς έναντι των νομοταγών μεταναστών και των αυτοχθόνων Σουηδών.

Δεδομένου ότι τώρα παρέχουν όλα τα κίνητρα ένταξης στην ISIS, το μόνο πράγμα που λείπει είναι ένα δημόσιο γραφείο για να γίνονται και οι προσλήψεις. Περιμένετε όμως. Αυτό θα πρέπει να είναι το Γραφείο Εργασίας, όπου πρόσφατα αποκαλύφθηκε ότι οι πληρωμένοι από τους φόρους μας υπάλληλοι έκαναν προσλήψεις για την ISIS. Συγγνώμη για την παράλειψή μου!

Στη συνέχεια, πρέπει να γίνουν προσπάθειες για να αποφευχθεί η ριζοσπαστικοποίηση. Η λύση, καταλήγει η πόλη, είναι να ρίξουνε τα χρήματα των φορολογουμένων στις μουσουλμανικές οργανώσεις που ήδη βρίσκονται σε επαφή με επιρρεπή άτομα:

«Υποστήριξη ενώσεων και άλλων ενδιαφερόμενων φορέων σε τοπικό επίπεδο.
Υπάρχουν παραδείγματα τοπικών φορέων που μπορούν να συμβάλουν στις προσπάθειες σε τοπικό επίπεδο. Για παράδειγμα, η Ισλαμική Ένωση και το τζαμί στον Δήμο Rinkeby-Kista έχουν ξεκινήσει εκπαίδευση στους ενδιαφερόμενους γονείς, και στους νέους της περιοχής Järva. Είναι πολύ σημαντικό να στηρίξουμε τέτοιες τοπικές πρωτοβουλίες. Είναι επίσης σημαντικό να συμμετέχουν οι τοπικές ενώσεις που έρχονται σε επαφή με κατοίκους με τους οποίους οι αρχές δεν μπορούν να έρθουν σε επαφή.»

Όπως επισημαίνει ο δημοσιογράφος και μπλόγκερ Per Gudmundson, η Ισλαμική Ένωση της Σουηδίας είναι μια εξαιρετικά κακή επιλογή για την «καταπολέμηση του τζιχάντ», δεδομένου ότι αποτελεί το Σουηδικό παράρτημα της Μουσουλμανικής Αδελφότητας. Το επίσημο σύνθημά τους έχει ως εξής:

«Ο Αλλάχ είναι ο στόχος μας, ο προφήτης είναι ο ηγέτης μας, το κοράνι είναι ο νόμος μας, το τζιχάντ είναι ο τρόπος μας, και ο θάνατος για την τιμή του Αλλάχ είναι ο μεγαλύτερος πόθος μας!»

Ο Gudmundson σημειώνει ότι αυτή τη στιγμή συμμετέχουν ενεργά στις μάχες στη Συρία σε συνεργασία με την Τζαμπχάτ αλ-Νούσρα, η οποία είναι παράρτημα της Αλ Κάιντα.

Πηγή: THE SWEDEN REPORT
Μετάφραση Φαίη/Αβέρωφ

* Σ.Σ. το έγγραφο πριν λίγες ημέρες ‘έκανε φτερά’ ..

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top