Select Menu

Όπως θα έχετε πληροφορηθεί στην Ελλάδα διαθέτουμε (δεύτερη φορά) «αριστερή» κυβέρνηση.

Που ναι μεν δεν κατάργησε τα προηγούμενα Μνημόνια, που ναι μεν στα προηγούμενα πρόσθεσε και το δικό της το τρίτο (το «αριστερό») Μνημόνιο, αλλά επειδή ακριβώς είναι «αριστερή» γι’ αυτό εκτός από Μνημόνιο έχει και… «παράλληλο πρόγραμμα».

Μάλιστα έχει και κάτι ακόμα: Η κυβέρνηση, την ώρα που εξοντώνει και λεηλατεί ό,τι δεν είχαν προλάβει να εξοντώσουν και να λεηλατήσουν οι προηγούμενοι, έχει την καλή διάθεση (σαν «αριστερή» που είναι) να ψάχνει για… «ισοδύναμα».

Μιας, όμως, και απ’ ότι φαίνεται η κυβέρνησή μας έχει μια δυσκολία να εντοπίσει πηγές άντλησης «ισοδύναμων» πέραν εκείνων που καταλήγουν πάντα στην ίδια καμπούρα (του μισθωτού, του συνταξιούχου, του άνεργου, του βιοπαλαιστή),

δεδομένης δε και της γνωστής δέσμευσης του κυρίου πρωθυπουργού ότι όπου βρει την ολιγαρχία δεν θα την αφήσει σε χλωρό κλαρί, έχουμε ορισμένες σκέψεις:

1) Στις λίστες των ελβετικών τραπεζών και των εξειδικευμένων εταιρειών που συγκεντρώνουν πληροφορίες για τους πλούσιους αυτού του κόσμου υπάρχουν και 576 Έλληνες που διαθέτουν περιουσία 88 δισ. δολαρίων (Βήμα, 15/8/2015). Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της εταιρείας «Wealth-X» όσο και της τράπεζας «UBS» εδώ συμπεριλαμβάνονται
  • 11 Έλληνες δισεκατομμυριούχοι (από 9 που ήταν το 2013) που διαθέτουν περιουσία18 δισ. δολαρίων (από 16 δισ. δολάρια την προηγούμενη χρονιά) καθώς και
  • 565 Έλληνες, που ο καθένας τους διαθέτει κινητή περιουσία άνω των 30 εκατ. δολαρίων και η συνολική τους περιουσία ανέρχεται στα 70 δισ. δολάρια.
  • Σημειώστε: Την εποχή που ο ελληνικός λαός γονατίζει από τον ΕΝΦΙΑ, τα χαράτσια, τις εισφορές «αλληλεγγύης» κοκ, εκείνοι είδαν τα πλούτη τους και την περιουσία τους σε ένα μόλις χρόνο, το 2014, να αυξάνεται κατά 20 δισ. δολάρια (ποσοστό αύξησης 16,7%) έναντι της προηγούμενης χρονιάς.
Ερώτηση: Την περίπτωση να ψάξει εκεί για κανένα «ισοδύναμο» την έχει σκεφτεί η κυβέρνηση;

2) Στην Ελλάδα σύμφωνα με την ελβετική τράπεζα «Julius Baer» διαθέτουμε επίσης περί τους
35.000 εκατομμυριούχους που δεν ξεπερνούν το 1/% του πληθυσμού της χώρας αλλά κατέχουν πλούτο που ξεπερνά το 20% ολοκλήρου του ΑΕΠ της χώρας.

Ερώτηση: Την περίπτωση να ψάξει εκεί για κανένα «ισοδύναμο» την έχει σκεφτεί η κυβέρνηση;

3) Όπως προκύπτει από τη μελέτη της «Boston Consulting Group» και σύμφωνα με διεθνή τραπεζικά στελέχη, τα κεφάλαια ελληνικών συμφερόντων, συμπεριλαμβανομένων τωv εφοπλιστικών, που έχουν βρει καταφύγιο στο «offshore banking» της Ελβετίας (Βήμα, ο.π) ανέρχονται στα 140 δισ. ευρώ. Το ποσό αυτό ξεπερνά το 80% όλου του ΑΕΠ της χώρας.

Ερώτηση: Την περίπτωση να ψάξει εκεί για κανένα «ισοδύναμο» την έχει σκεφτεί η κυβέρνηση;

4) Σύμφωνα, τέλος, με τα «Private Banking» των τραπεζών υπολογίζεται ότι μόνο στο Χρηματιστήριο της Αθήνας περί τα 2.500 άτομα διαθέτουν μετοχές που ξεπερνούν σε αξία το 1 εκατ. ευρώ.

Ερώτηση: Την περίπτωση να ψάξει εκεί για κανένα «ισοδύναμο» την έχει σκεφτεί η κυβέρνηση;

Υστερόγραφο: Φυσικά και δεν περιμένουμε καμία (σοβαρή) απάντηση. Προς μια τόσο «αριστερή» κυβέρνηση, μόνο ρητορική θα μπορούσε να είναι μια τέτοια ερώτηση.

Ο Νίκος Μπογιόπουλος στον eniko

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top