Select Menu


Για δεκαετίες καμιά μα καμιά ελληνική κυβέρνηση δεν άγγιξε με ευαισθησία ένα φλέγον Εθνικό θέμα, όπως είναι αυτό της Θράκης μας. Παρ΄ ότι, διπλωμάτες, αναλυτές γεωπολιτικής, ιστορικοί και κοινωνιολόγοι, χτυπούν όλα αυτά τα χρόνια “καμπάνες” ανησυχίας για το συνεχώς διογκούμενο πρόβλημα της Θράκης μας, σε μια προσπάθεια αφυπνίσεως της εκάστοτε κυβερνήσεως. Αλλά που να “ξυπνήσει” αυτό το παχυδερμικό κράτος των Αθηνών!!

Το οποίο κράτος των Αθηνών, με τα εγκληματικά του λάθη και τις παραλήψεις του αφού δεν υπάρχει ένας εθνικός στρατηγικός σχεδιασμός, έχει εγκαταλείψει τη Θράκη μας στις ορέξεις της Τουρκίας που εξυφαίνει αργά αλλά σταθερά το σχέδιο της ανεξαρτητοποίησης της Δυτικής Θράκης από το “κορμί” της Ελλάδος. Από τη στιγμή που το Τούρκικο Προξενείο της Κομοτηνής και η Συμβουλευτική Επιτροπή Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης – καταργημένη με ανέκκλητη και οριστική απόφαση του Αρείου Πάγου – αλωνίζουν την περιοχή, εκφοβίζοντας την Μουσουλμανική μειονότητα – και όχι Τουρκική - εκμεταλλευόμενοι και την οικονομική κρίση στην Πατρίδα μας. Να σημειωθεί πως το Τούρκικο Προξενείο της Κομοτηνής είναι το “Στρατηγείο ” της Άγκυρας στην περιοχή και εφαρμόζει απόλυτα την εξωτερική πολιτική της Τουρκίας. Παίζει το ρόλο του καθοδηγητή της Μειονότητας, με προϋπολογισμό μεγαλύτερο απ΄ αυτόν του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης!! Και από την άλλη μεριά έχουμε το οξύμωρο και Εθνικά επικίνδυνο, κατά καιρούς να ήταν Πρόεδροι και Αντιπρόεδροι της Συμβουλευτικής Επιτροπής Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης, Βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου, εκλεγμένοι με τα κόμματα της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, όπως οι Αχμέτ Χατζηοσμάν και Τσετίν Μάντατζη!!

Ωστόσο, στις ημέρες των Μνημονίων το Εθνικό ζήτημα της Θράκης μας έχει φθάσει στο ζενίθ του, γιατί πλέον έχουν “αφήσει” οι μεγάλες “συμμαχικές” δυνάμεις να διαφανεί ο τεράστιος ορυκτός πλούτος που υπάρχει στην Ελλάδα σε διάφορες περιοχές. Και μια τέτοια περιοχή είναι και η Θράκη μας, όπου υπάρχει εγνωσμένης αξίας ορυκτός πλούτος. Και το μείζον ερώτημα προς την απελθούσα κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κατά την 7μηνη διακυβέρνηση της χώρας, είναι εάν πήραν χαμπάρι τι ακριβώς διακυβεύεται στη Θράκη μας και τι έκαναν γι΄ αυτό!! Γιατί, σε τέτοια Εθνικά ζητήματα το μεγαλύτερο έργο αναλαμβάνουν οι Μυστικές Κρατικές Υπηρεσίες. Επί παραδείγματι η ΕΥΠ. Και ο ΣΥΡΙΖΑ, έδειξε πόσο επικίνδυνος είναι στη διαχείριση των Εθνικών μας θεμάτων, από τη στιγμή που τοποθέτησε – προσωπική επιλογή Αλέξη Τσίπρα – αμέσως μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου 2015, στη νευραλγική θέση του Διοικητή της ΕΥΠ το Γιάννη Ρουμπάτη. Ο οποίος διατέλεσε ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ (1994-1999) και ταυτόχρονα αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού κόμματος.

Έχουν πολλά αρνητικά γραφτεί αυτούς τους μήνες για τη διοίκηση που ασκεί ο Πασοκοαναθρεμμένος Γιάννης Ρουμπάτης. Όπως, ότι η EYΠ στις 16 Ιουλίου έκανε διαγωνισμό προσλήψεων προσωρινών συμβασιούχων, χωρίς να τον δημοσιεύσει. Όταν διέρρευσε ότι θα γινόταν ο διαγωνισμός, ο Γιάννης Ρουμπάτης με επίσημη ανακοίνωση της ΕΥΠ το διέψευσε. Παρ' όλα αυτά, έγκυρες πληροφορίες μας, αναφέρουν πως είχαν ειδοποιηθεί διοικητές κλιμακίων να προτείνουν έως 3 πρόσωπα ο καθένας. Στον διαγωνισμό που έγινε συμμετείχαν 11 ή 12 άτομα ενώ αναμένονταν 22. Χαρακτηριστικό της υποκειμενικότητας του διαγωνισμού ήταν πως ένας εκ των διοικητών ενώ μπορούσε να στείλει 3 άτομα (όπως ήταν η πρόταση των κεντρικών) έστειλε μόνο ένα και αυτό το άτομο ήταν η κόρη του. Από πλευράς μας θα περιμένουμε να διαψευσθεί και η πληροφορία πως μέλη της Επιτροπής πρόσληψης προσωρινού προσωπικού ήταν οι: Δέσποινα Κ……, Παναγιώτης Λ…. και Ελένη Β……..!!

Παρά ταύτα οι πληροφορίες μας λένε πως, σε αυτή τη νευραλγική υπηρεσία πληροφοριών της Πατρίδας μας, το ηθικό έχει πέσει πάρα πολύ και έχει φωλιάσει η αβεβαιότητα που έχει δημιουργηθεί από διώξεις (παράνομες και καταχρηστικές) της διοίκησης Ρουμπάτη. Αρκεί - όπως μας επισημαίνει η πηγή μας – να επισημανθεί πως στην αρχή της διοίκησης Ρουμπάτη αποσπάσθηκε παράνομα και κατόπιν μετατέθηκε ο Διοικητής Ξάνθης - Κομοτηνής (της πλέον κρίσιμης περιοχής) που είχε τεράστια εμπειρία και όλα τα απαραίτητα προσόντα για τη θέση, και αντικαταστάθηκε με μία υπάλληλο 5-6 χρόνων, η οποία είναι κόρη στρατιωτικού ο οποίος πριν μερικές δεκαετίες είχε υπηρετήσει ως διοικητής της ΕΥΠ στους συγκεκριμένους νομούς.

Στον αντίποδα, το υπουργείο Εξωτερικών έχει τοποθετήσει ως υπεύθυνο του γραφείου Εξωτερικών Υποθέσεων (με έδρα το νομό Ξάνθης), διπλωματικό υπάλληλο που ανήκει στο τμήμα Ασίας και Ωκεανίας και ήταν πρόξενος στο Τορόντο. Με μηδενική αντίληψη του χώρου, και που χρειάζεται πάρα πολύ καιρό για να κατανοήσει τι ακριβώς συμβαίνει στη Θράκη. Ήταν δε, προσωπική επιλογή του Νίκου Κοτζιά, αλλά ήταν πέμπτη κατά σειρά επιλογή, αφού προηγουμένως είχαν αρνηθεί τη συγκεκριμένη θέση άλλοι ικανοί διπλωμάτες του ΥΠ.ΕΞ.

Εν όψει και των επικείμενων εκλογών, θεωρούμε πως απαιτούνται άμεσες απαντήσεις στις παραπάνω πληροφορίες μας από τους καθ΄ ην αρμόδιους. Όπως, και ο Πάνος Καμμένος θα πρέπει να μας επιβεβαιώσει ή να μας διαψεύσει, τα όσα σύμφωνα με τις πηγές μας, διαδραματίσθηκαν κατά την επίσκεψή του στην ΕΥΠ, όταν του διαμαρτυρήθηκαν οι συνδικαλιστές πως η διοίκηση στρατιωτικοποιεί την υπηρεσία (υπήρξαν τοποθετήσεις 6 στρατιωτικών στην Κύπρο, χωρίς αντικείμενο, και με τον χαρακτηρισμό “ειδικότητας” γενικών καθηκόντων). Σύμφωνα πάντα με τις πηγές μας, ο Πάνος Καμμένος απάντησε πως δεν το γνωρίζει και πως ο Ρουμπάτης δεν ήταν δική του επιλογή, και ήταν αντίθετος με την τοποθέτησή του στην ΕΥΠ. Μάλιστα, υποσχέθηκε στους συνδικαλιστές πως εάν εκλεγεί και γίνει εκ νέου υπουργός Εθνικής Άμυνας, θα αποσύρει όλους τους στρατιωτικούς από την ΕΥΠ. Επιπρόσθετα γνωρίζουμε πως οι επισημάνεις των συνδικαλιστών του ΣΥΡΙΖΑ ήταν πολύ καυστικές για τον Γιάννη Ρουμπάτη και στον οποίο δήλωσαν με έμφαση πως είναι ο χειρότερος διοικητής της ΕΥΠ που πέρασε ποτέ από την Υπηρεσία...

Συμπερασματικά, μετά από όλα τα παραπάνω, ερωτούμε: Πόσο θωρακισμένη είναι η χώρα στα Εθνικά μας θέματα; Πόσο θωρακισμένη είναι η Θράκη μας; Είναι εξωτερική και εθνική πολιτική ο διορισμός ημετέρων στην ΕΥΠ; Μαθητευόμενοι μάγοι πειραματίζονται με τα Εθνικά μας θέματα;

Όλα αυτά όμως, είναι δυστυχώς προάγγελος δεινών και η Θράκη μας ήδη εκπέμπει μηνύματα SOS!!!

Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής “Ελλήνων Πολιτεία”

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top