Select Menu


Οι περισσότεροι εξ ημών είμαστε υπέρ της Ευρωπαϊκής οικογένειας, υπέρ της ενωμένης Ευρώπης, υπέρ της ευνομούμενης Ευρώπης των πολιτών, υπέρ της ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας. Το θέμα αγαπητοί αναγνώστες δεν είναι τι θέλουμε εμείς από την Ευρώπη, αλλά τι θέλει η Ευρώπη από εμάς.

Και αντιλαμβάνομαι ότι ούτε ως οικογένεια μάς βλέπουν, ούτε ενότητα υπό την έννοια της αλληλεγγύης επιδιώκουν, και η προοπτική που εξασφαλίζει είναι ζοφερή. Το περί ευνομούμενης και δημοκρατικής Ευρώπης έχει καταρριφθεί από τη στιγμή που διορίζονται ο Ντράγκι, ο Ντάισελμπλουμ και ο Γιούνκερ χωρίς να ερωτηθούν οι πολίτες της Ευρώπης. Χωρίς να ερωτηθούμε για Σένγκεν, Δουβλίνο, Μαδρίτη, Λισαβόνα. Χωρίς να ερωτηθούμε για ευρώ. Με τις δικές τους μεθόδους ορίζουν αυτούς που εξυπηρετούν τη δική τους έκδοση της Ενωμένης Ευρώπης (Guardian 27/6/2014, The EU’s «democratic» system elected a president that nobody wants).

Αναρωτιέμαι αν και πόσοι έχουν αντιληφθεί την Ευρώπη που μας ετοιμάζουν. Μια Ευρώπη που δεν έχει απολύτως καμία σχέση με το πνεύμα αυτών που την οραματίστηκαν, με πρώτο τον Ιωάννη Καποδίστρια. Η ουσία, το επίκεντρο, η βάση της Ευρωπαϊκής ενοποίησης πρέπει να είναι η ευημερία των ίδιων των λαών της και η ελευθερία βούλησης και έκφρασης. Οι λαοί της Γαλλίας και της Ολλανδίας είπαν «όχι» στο δημοψήφισμα για το ευρωσύνταγμα το 2005. Τι έκαναν λοιπόν οι ηγέτες για να παρακάμψουν τη βούληση των λαών; Τη συνθήκη της Λισσαβόνας το 2007. «Η συνθήκη είναι το ίδιο σαν το σύνταγμα», Βαλερί Ζισκαρ Ντ’ Εστέν (Independent, 30/10/2007). Την Ιρλανδία μάλιστα τη βάλανε να κάνει 2 φορές δημοψήφισμα αφού το πρώτο απέρριψε τη Λισσαβόνα! Ο ελληνικός λαός είπε «όχι» στο δημοψήφισμα του 2015 και μας το γύρισαν υπό απειλές σε ένα εξευτελιστικό «ναι»! Στη χώρα που γεννήθηκε η Δημοκρατία έπρεπε να πεθάνει. Τα σύμβολα πρέπει να μπουν στον ευρωολετήρα. Σας αρέσει, λοιπόν, να σας λένε ότι έχετε δημοκρατία, αλλά στην ουσία αυτή να έχει καταλυθεί, γιατί έτσι είναι η φύση της Ευρώπης; Ολοκληρωτικό καθεστώς είναι, αν δεν το καταλάβατε. Χρηματοοικονομικός Ολοκληρωτισμός. Όπως λέμε Κομμουνισμός και Ναζισμός, έτσι είναι και η Ευρωπαϊκή Ένωση που δε σέβεται την ελευθερία της βούλησης των λαών. Και επιμένουμε να είμαστε μέλος μιας τέτοιας εκβιαστικής συμμορίας... Μα καλά, θα μου πείτε, ποια είναι η εναλλακτική;

Σε αυτή τη χώρα οι εναλλακτικές λογοκρίνονται, είναι επικίνδυνες, είναι λόμπυ της δραχμής, δεν πρέπει καν να τις διανοούμαστε, πολλώ δε μάλλω να τις εκστομίζουμε! Παρακολουθείτε καθημερινά το τηλεοπτικό «σταύρωμα» του κ. Βαρουφάκη. Τόλμησε να πει ότι είχε εναλλακτική του ευρώ! Μιλάμε για την απόλυτη τρέλα, όπου το λογικό παρουσιάζεται ως αιτία για εξεταστική επιτροπή από τον «αψύ και αιμοβόρο» κ. Μεϊμαράκη! Ο Βαρουφάκης θα πρέπει να πάει στη φυλακή γιατί εκπόνησε εναλλακτικό σχέδιο, και θα σουλατσάρει έξω ο Βενιζέλος, ο Τσουκάτος, ο Παπακωνσταντίνου, ο Σημίτης, ο Σαμαράς, ο Στουρνάρας, ο Προβόπουλος και δεκάδες άλλοι περιλαμβανομένου και του Τσίπρα που πήρε το «όχι» και το έκανε «ναι»! Αυτοί, όμως, είναι ευρωπαϊστές και την εναλλακτική την έχουν εναποθέσει στα «άκρα». Αν είσαι ευρωσκεπτικιστής πρέπει να ανήκεις στα άκρα του ελληνικού κοινοβουλίου… Κέντημα η δουλειά.

Και ξέρετε γιατί έχουν λυσσάξει όλοι αυτοί οι «Ευρωπαϊστές» και τα ΜΜΕ που τους υποστηρίζουν ομοφώνως; Γιατί αν χαθεί η Ευρώπη χάθηκαν. Καταρρέει όλο τους το έρισμα στην Ελλάδα. Κόβονται τα μαλλιά του Σαμψών! Γιατί μια Ελλάδα χωρίς Ευρώπη θέλει δουλειά για να σταθεί κυρίαρχη στα πόδια της, θέλει οργάνωση, θέλει υψηλή διπλωματία, θέλει όραμα, θέλει ηγέτες πνευματώδεις και κανένας από αυτούς δεν έχει τα προσόντα να το πράξει. Είναι εύκολο να διαχειρίζεσαι την εξουσία διεκπεραιωτικά, να σου δίνουν εντολές και να τις εκτελείς, να διαχειρίζεσαι την κατανομή κονδυλίων ψιλοδιατηρώντας το σύστημά σου ζωντανό, και όλα καλά. Η χώρα είναι σε αυτόματο πιλότο συνεπεία της απώλειας της εθνικής κυριαρχίας. Μας διοικούν μούτσοι που βάλανε ένα καπέλο και μας είπαν ότι είναι καπεταναίοι. Και το καράβι ολοταχώς σε ξέρα, γιατί εκεί τους υποδεικνύει το ευρω-ραντάρ! Και αυτό το λένε «ευρωμονόδρομο»! Στο μονόδρομο αυτό, όμως, πάμε αντίθετο ρεύμα και η σύγκρουση θα είναι ολέθρια. Θα μας τα πάρουν όλα και μετά θα μας πετάξουν έξω σα στυμμένη λεμονόκουπα.

Και ερωτώ ρητορικώς: Εάν λέγω, εάν, η Τουρκία μάς κάνει επιθετική πρόκληση, πού θα βρούμε τα λεφτά; Γιατί ο πόλεμος θέλει χρήματα. Θα βγούμε στις αγορές ή θα παρακαλάμε πάλι; Το παζάρι τώρα άρχισε. Όταν σου καταλύουν την εθνική κυριαρχία ΟΛΑ είναι ανταλλάξιμα εμπορεύματα. Η Κρήτη, η Θράκη, νησιά, πετρέλαια, βάσεις… τα πάντα. Δώσε μας εκείνο και θα σου «νοικιάσουμε» ένα κομματάκι από την αποικία μας. Μας μιλάνε για έλλειμμα αξιοπιστίας στην Ελλάδα και μας το λένε οι μεγαλύτεροι μπαταχτσήδες στην παγκόσμια ιστορία, οι Γερμανοί, που τα κάνανε όλα λίμπα δις και σήμερα διδάσκουν ηθική!

Δεν είμαστε αξιόπιστοι εμείς και είναι η Γερμανία, που δεν είναι καν κυρίαρχο κράτος. Είναι πολύ σοβαρό αυτό που σας γράφω, αλλά η Γερμανία δεν έχει κυρίαρχη κρατική υπόσταση! Το πρώτο μνημόνιο το υπογράψαμε με τα μισά κράτη της Ευρώπης και αντί της Γερμανίας με την τράπεζα KfW που εκπροσωπεί τα συμφέροντα του γερμανικού λαού! Την KfW, με πρόεδρο τον ίδιο τον Σόιμπλε, που θέλει να πάρει το ΤΑΙΠΕΔ. Έχει η Γερμανία Σύνταγμα; Όχι, έχει έναν Βασικό Νόμο, έτσι τον λένε. Τα κυρίαρχα κράτη έχουν σύνταγμα. Άρθρο 146 του Βασικού Νόμου: «Ο Βασικός νόμος ο οποίος μετά την επίτευξη της ενότητας και ελευθερίας(!) της Γερμανίας εφαρμόζεται σε όλους τους Γερμανούς, σταματάει να ισχύει την ημέρα που ένα σύνταγμα ελεύθερα υιοθετηθεί από τους γερμανούς.» Μετά το Β’ ΠΠ η Γερμανία δεν έχει υπογράψει ειρήνη με κανένα κράτος παρά μόνο κατάπαυση πυρός, ενώ η κυρίαρχη Ιαπωνία υπέγραψε συνθήκη ειρήνης με 47 κράτη… Η Γερμανία δεν έχει εθνική κυριαρχία, αλλά αποτελεί ένα πιόνι πολυτελείας των ΗΠΑ στην Ευρώπη και έτσι πρέπει να τη βλέπετε ρητά! Μη σας ξεγελούν οι δήθεν συγκρούσεις, στα λόγια.

Γι’ αυτό τους χαρίστηκαν ΟΛΑ τα δάνεια και λάβανε νέα για την ανοικοδόμησή τους! Το θαύμα της Γερμανίας το πραγματοποίησε η Αμερική για να ελέγχει την Ευρώπη. Το έχει δηλώσει ο ίδιος ο Σόιμπλε και έχω τα στοιχεία στη διάθεση του καθενός: «Μετά την 8η Μαΐου 1945 η Γερμανία δεν είναι κυρίαρχο κράτος». Δεν είναι τυχαίο ότι η Ελλάδα έπαψε να είναι και αυτή κυρίαρχο κράτος την 8η Μαΐου 2010, ακριβώς 65 χρόνια μετά, με το πρώτο μνημόνιο! Την έλλειψη εθνικής κυριαρχίας επιβεβαιώνει και η ίδια η Μέρκελ η οποία δηλώνει ότι ούτε οι μυστικές υπηρεσίες της Γερμανίας μπορούν να δρουν ελεύθερες αλλά υπό ορισμένες συνθήκες που επέβαλλαν η Αγγλία και οι ΗΠΑ με το νόμο G10 του 1968! Οι αποκαλύψεις Σνόουντεν αναφορικά με τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις ευρωπαίων ηγετών δεν είναι καθόλου αβάσιμες και γι’ αυτό το λόγο ο νόμος «πάγωσε» στις 2/8/2013 με ανακοίνωση του ΥΠΕΞ της Γερμανίας.

Η Ευρωπαϊκή ένωση είναι μια υπέροχη ιδέα. Η πλατφόρμα υλοποίησής της είναι εντελώς λανθασμένη, όμως, και πιστεύω ότι ήταν εξαρχής φτιαγμένη για διάλυση αφού κάποιοι τινάξουν όλη την μπάνκα. Το σενάριο αυτό το υλοποιεί η Γερμανία, η οποία διέπεται ακόμη από το κατοχικό δίκαιο και είναι υποχείριο! Ο γερμανικός λαός είναι υπόδουλος εν έτει 2015… Η Ευρώπη αυτή δεν είναι αποτέλεσμα της βούλησης των λαών, αλλά κάποιων που υπό αυτό το πρόσχημα, έχουν επιβάλει ένα χρηματοοικονομικό ολοκληρωτικό καθεστώς καταλύοντας τα σύνορα αποικιοκρατικά. Είναι ντροπιαστικό για την ιστορία της Ελλάδας να ανήκει σε τέτοιας λογικής ενώσεις. Η Ελλάδα έχει τη δική της ένωση, τη δική της νοοτροπία, τη δική της κουλτούρα, της δική της Αλήθεια και αυτό που μένει είναι να την ψάξει στην ιστορία της. Να βρει τη Ρωμιοσύνη της.

Ηλίας Σχορετσανίτης
Οικονομολόγος, MSc
Facebook.com/iliasschoretsanitis

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top