Select Menu

Η χρονική εποχή 2010-2012 ήταν πολύ καταστροφική για την Πατρίδα μας και την σημάδεψε για πολλές μελλοντικές δεκαετίες.

Αρχικά, ο τότε Πρωθυπουργός της χώρας Γιώργος Παπανδρέου στις 23 Απριλίου 2010 από το μαγευτικό Καστελόριζο με φόντο τα γαλάζιο του Αιγαίου μας και τις βαρκούλες που αρμένιζαν στα ήρεμα νερά του, ανακοίνωνε μέσω διαγγέλματος την είσοδο της Ελλάδος στο μηχανισμό στήριξης (ΔΝΤ, ΕΚΤ, ΕΕ). Αυτήν την αποφράδα ημέρα η Πατρίδα μας μέσω του δολοφονικού χεριού του πολιτικού παράφρονα Γιώργου Παπανδρέου, εκτελείτο. 

Η Ελλάδα μπήκε σε ένα τούνελ χωρίς έξοδο, οι πολίτες είδαν τη ζωή τους να καταστρέφεται και το μέλλον των επόμενων γενεών να εξανεμίζεται στους 4 ορίζοντες. Συνυπεύθυνοι, στην υπογραφή του Α΄ Μνημονίου, 155 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, 15 του ΛΑΟΣ (κόμμα Καρατζαφέρη) και η Ντόρα Μπακογιάννη!! Ακολούθως, στις 12 Φεβρουαρίου 2012 η δοτή κυβέρνηση του τραπεζίτη Λουκά Παπαδήμου, φέρνει για ψήφιση στη Βουλή το Β΄ Μνημόνιο, όπου με το άρθρο 14 παρ. 5 η Ελλάδα παραιτείται αμετάκλητα και άνευ όρων από την ασυλία προστασίας της Εθνικής κυριαρχίας. Επίσης, ορίζεται πως η Ελλάς πλέον, διέπεται από το αποικιοκρατικό Αγγλικό Δίκαιο. Εγκληματίες βουλευτές που ψήφισαν το Β΄ Μνημόνιο: 132 του ΠΑΣΟΚ, 62 της ΝΔ, 2 του ΛΑΟΣ (Γεωργιάδης, Βορίδης) 3 της ΔΗΣΥ (της Ντόρας Μπακογιάννη)

Σε αυτήν την τόσο ταραγμένη εποχή για την Πατρίδα μας, γεννήθηκε ένα κόμμα που θα αντιμετώπιζε – όπως ανέφερε στην ιδρυτική του διακήρυξη στις 24 Φεβρουαρίου 2012 - την επίθεση της Νέας Τάξεως Πραγμάτων μέσω των Μνημονίων, της Εθνικής ταπείνωσης και της βίαιης οικονομικής επίθεσης στην ελληνική οικογένεια. Οι “Ανεξάρτητοι Έλληνες”!! Με σύνθημα προμετωπίδα: “Ότι λέμε ισχύει για πάντα”!!

Το κόμμα των “Ανεξάρτητων Ελλήνων” πολύ γρήγορα εξαπλώθηκε στην ελληνική κοινωνία, κυρίως διά μέσω του διαδικτύου όπου έτυχε πρωτοφανούς στήριξης. Έτσι, στις εκλογές της 6ης Μαίου 2012 οι ΑΝΕΛ έλαβαν το 10,60% του εκλογικού σώματος. Στις επαναληπτικές της 17ης Ιουνίου ψηφίστηκαν από το 7,51% του λαού μας. Δηλαδή, μέσα σε ενάμιση μήνα έχασαν 3,09%. Ανεξήγητα; Όχι βέβαια!! Έπαιξε τον ρόλο του το άκρως περίεργο ανυπόγραφο non paper του Προέδρου των ΑΝΕΛ προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στα μέσα Μαίου, όπου έκανε λόγο για ψήφο ανοχής των ΑΝΕΛ σε περίπτωση εθνικού κινδύνου. Και αποδείχθηκαν σοφές τότε οι δηλώσεις του Γιάννη Μανώλη: «Ο Καμμένος έδωσε το non paper για να μπει στη συγκυβέρνηση για να γίνει υπουργός Άμυνας. Έκανε το πρώτο λάθος που το έδωσε, και το δεύτερο που έβγαλε ψεύτη τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

Στη συνέχεια η έπαρση και η αλαζονεία του Προέδρου και των Βουλευτών του κόμματος, γιατί θεσμικά όργανα δεν υπήρχαν και αν υπήρχαν δεν λειτουργούσαν, δεν τους επετράπη να καταλάβουν πως το κόμμα έπρεπε να οργανωθεί σε βάθος σε όλη την Ελλάδα με στελέχη που δεν θα ήταν κοψομεσάκηδες και καλοθελητές στα θέλω του αρχηγού. Η εγωπάθεια επικρατούσε στην Κ.Ο. του κόμματος και οι περισσότεροι δεν μιλιόντουσαν μεταξύ τους. Θεωρούσαν πως το αρχικό λαϊκό αντιμνημονιακό κίνημα που στην πορεία μετατράπηκε σε ένα κόμμα ιδιοκτησίας του αρχηγού, θα μπορούσε να προχωρήσει από μόνο του ή πως ο “χαρισματικός” αρχηγός του κόμματος θα μπορούσε συνέχεια να είναι γητευτής των πολιτών!! Έτσι, φθάσαμε στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 και όλες οι δημοσκοπήσεις παρουσίαζαν το κόμμα των “Ανεξάρτητων Ελλήνων” να μένει εκτός Βουλής.

Τελικά, μια συστράτευση δυνάμεων εν ονόματι της ενότητας ενός Πατριωτικού κόμματος, κάτι η υπέροχη προεκλογική διαφήμιση με το τραινάκι, έδωσαν στους ΑΝΕΛ ποσοστό 4,75%. Όμως, ποιος μπορούσε να είναι ευτυχής από αυτήν την κατρακύλα του κόμματος; Θα γινόταν αυτοκριτική; Θα αναζητούσαν τα αίτια του εκλογικού διασυρμού, ενός κόμματος που θα μπορούσε υπό τις κατάλληλες συνθήκες να φθάσει και στο 20%; Οπότε η σύμπραξη με το ΣΥΡΙΖΑ στο σχηματισμό κυβέρνησης – που ήταν μια σωστή πολιτική απόφαση – θα γινόταν προφανώς υπό άλλους όρους; Γιατί θα μπορούσε πιο εύκολα να επιβάλει ο Πάνος Καμμένος στον Αλέξη Τσίπρα τις ιδεολογικές “κόκκινες” γραμμές του κόμματός του.

Όμως, εκ του αποτελέσματος απεδείχθη πως ή ο Πάνος Καμμένος ουδέποτε έθεσε τις “κόκκινες” γραμμές ως προαπαιτούμενο για τη δημιουργία της κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ή ο Αλέξης Τσίπρας τον πρόδωσε, οπότε οι ΑΝΕΛ έπρεπε να άρουν την εμπιστοσύνη τους προς την συγκυβέρνηση!! Μια τέτοια “κόκκινη” γραμμή ήταν βεβαίως το Εθνοκτόνο νομοσχέδιο για την ιθαγένεια. Το οποίο δεν ψήφισαν οι ΑΝΕΛ αλλά ψηφίσθηκε από το ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και το “Ποτάμι”. Αυτή από μόνη της η ψήφιση του νομοσχεδίου δημιούργησε κυβερνητική ασάφεια. Και δημιούργησε αναταραχή στο στελεχιακό δυναμικό του κόμματος, αλλά και στους ψηφοφόρους των ΑΝΕΛ, που διαπίστωσαν πως δεν ισχύει το σύνθημα-υπόσχεση “Ότι λέμε ισχύει για πάντα”.

Έτσι τελικά, ο Πάνος Καμμένος και οι ΑΝΕΛ συνέχισαν να συμμετέχουν στην κυβέρνηση και ψήφισαν το Μνημόνιο της αριστεράς, παραβαίνοντας το σημείο της ιδρυτικής τους διακήρυξης: “Το κίνημα απαιτεί την κατάργηση του μνημονίου…..”. Και από αντιμνημονιακό κόμμα, στη συνείδηση του λαού είναι πλέον ένα ακόμη Μνημονιακό κόμμα. Για το λόγο αυτό υπήρξαν παραιτήσεις στελεχών σε όλη την Ελλάδα που είναι πολλές και καθημερινές. Αλλά μετάλλαξη έπαθε το κόμμα και στη βασική του αρχή της στήριξης της συνεργασίας με τη Ρωσία. Στις 27/8 στο Mega και στον Καμπουράκη, ο Πάνος Καμμένος εγκωμίαζε ανοιχτά τις ΗΠΑ και “χτύπαγε” τη Ρωσία. Προφανώς έχει “παρασυρθεί” από τον Αμερικανοθρεμμένο Γενικό Γραμματέα του κόμματος, Γιάννη Μοίρα.

Ωστόσο, η ραγδαία φθορά των ΑΝΕΛ από τη δημιουργία τους δεν προήλθε μόνο από λάθη στρατηγικής πολιτικής. Αλλά και από “ατυχείς” επιλογές σε καίρια πόστα όπως το παρακάτω που μου κατήγγειλαν στελέχη του κόμματος!! Αληθεύει πως στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ο Πάνος Καμμένος έχρισε δεξί του χέρι και διευθυντή του γραφείου του τον Αντιπτέραρχο ε.α. Θεολόγο Συμεωνίδη; Αληθεύει πως ο κ. Συμεωνίδης μέχρι την προηγούμενη των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου 2015 ήταν διευθυντής του πολιτικού γραφείου της Ντόρας Μπακογιάννη και υποψήφιος βουλευτής στο Επικρατείας με τη “Δημοκρατική Συμμαχία” της Ντόρας; Γιατί το ερώτημα των στελεχών είναι πως χάθηκαν τα αξιόλογα, μάχιμα και με πατριωτισμό στελέχη, που θα μπορούσαν να πάρουν αυτή τη θέση; Επίσης αληθεύει – όπως μου καταγγέλλουν – πως έχουν παραιτηθεί στελέχη σε πάνω από 20 νομαρχιακές, πολλές εκ των οποίων έχουν κλείσει διότι τα νοίκια είναι απλήρωτα επί μήνες; Όπως επίσης αν αληθεύει πως παραμένουν απλήρωτοι συνεργάτες και στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στη Συγγρού;

Μετά από όλα τα παραπάνω, αλλά επιπρόσθετα και με τον παχυδερμισμό που δείχνουν οι ΑΝΕΛ στο ζήτημα της εισβολής και του εποικισμού των μεταναστών στα νησιά μας, που έχουν εξοργίσει τους κατοίκους, δύσκολα θα ξαναδούν την ψήφο τους. Και ο Πάνος Καμμένος κρατάει ακόμη το Στρατό στα στρατόπεδα, παρ΄ ότι πληροφορούμεθα πως πολλοί αξιωματικοί “βράζουν” από θυμό!!

Συμπερασματικά, το τραινάκι εκτροχιάστηκε από τις ράγες γιατί η Εξουσία είναι γλυκιά και μεταβάλλει πολιτικούς και κόμματα!!!

Δυστυχώς άλλη μια ευκαιρία χάθηκε για τον Πατριωτικό χώρο προκειμένου να παίξει σημαντικό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις, μετά και την υποταγή στο Σύστημα του ΛΑΟΣ και του Γιώργου Καρατζαφέρη!!

Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής “Ελλήνων Πολιτεία”
egerssi@otenet.gr
www.apostoloupanos.gr

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top