Select Menu


Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα FAS, o Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, προτείνει να υπάρξει ένας περιορισμένος χρόνος όπου η Ελλάδα θα εγκαταλείψει το ευρώ. Όμως ο εν λόγω περιορισμένος χρόνος είναι για.. πέντε χρόνια.

Παράλληλα η Ευρωζώνη θα στηρίξει την χώρα με ανθρωπιστική βοήθεια, ενώ όλα τα παραπάνω – σύμφωνα πάντα με τη γερμανική εφημερίδα – αποτελούν προτάσεις οι οποίες έχουν καταγραφεί σε επίσημο έγγραφο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών.

Σε ανάλογο δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Focus – το οποίο, επίσης, επικαλείται τα στοιχεία της FAS-, το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, υποστηρίζει ότι η Ελλάδα έχει δύο διεξόδους, είτε να προχωρήσει σε μεταφορά των «περιουσιακών της στοιχείων» σε ένα ειδικό fund είτε να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη για μία πενταετία.

Υπολογίζει, δε, ότι η αξία των περιουσιακών στοιχείων που θα πρέπει να πωληθούν φθάνει στα 50 δισ. ευρώ και αυτή η κίνηση μπορεί να ενταχθεί και στην προσπάθεια της χώρας να μειώσει το χρέος της.

Μάλιστα το περιοδικό εκφράζει την άποψη ότι η γερμανική πλευρά ενημέρωσε για τις προθέσεις της και για το γεγονός ότι δεν θεωρεί ικανοποιητικές τις ελληνικές προτάσεις τα υπόλοιπα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης.

«Από τις προτάσεις λείπουν πολύ σημαντικά στοιχεία που αφορούν τις μεταρρυθμίσεις και τον εκσυγχρονισμό της χώρας, προκειμένου να επιτύχει μακροχρόνια και βιώσιμη ανάπτυξη. Ως εκ τούτου αυτές οι προτάσεις δεν μπορούν να αποτελέσουν βάση για ένα νέο, τριετές πρόγραμμα στήριξης μέσω του ESM».

Οι αρνητικές διαθέσεις του κ. Σόιμπλε φάνηκαν, άλλωστε και στις δηλώσεις του, προσερχόμενος στο Eurogroup όπου έκανε λόγο για «εξαιρετικά δύσκολες διαπραγματεύσεις», για «καταστροφή της Ελλάδας κατά τους τελευταίους μήνες με ταχύτατους ρυθμούς» και για «έλλειψη εμπιστοσύνης προς την ελληνική κυβέρνηση, για το κατά πόσο θα εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που υπόσχεται».

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top