Select Menu

"Η Ελλάδα πρέπει να πρωταγωνιστεί για τον πολιτισμό. Η Ελλάδα αυτό είναι η κληρονομιά της , αυτό είναι η περιουσία της και αν το χάσουμε αυτό δεν θα είμαστε ΚΑΝΕΙΣ ….."
Αυτά τα λόγια της Μελίνας Μερκούρης μας αφυπνίζουν για την προσήλωση και την αγάπη που είναι αναγκαίο να διατηρήσουμε για τον Ελληνικό μας πολιτισμό που σε αυτές τις επίπονες στιγμές που περνάμε συχνά το ξεχνούμε .

Η χώρα του Αλεξάνδρου, του Αριστοτέλη του Πλάτωνα του Περικλή, η χωρα των φιλοσόφων και της δημοκρατίας που δομήθηκε , μια χώρα πλούσια αξεπέραστη στον πολιτισμό και στην ιστορία που αντιστάθηκε σε Βάρβαρους που λεηλατήθηκε και αναγεννήθηκε, τώρα "λυγάει" σε εταίρους ξεχνώντας όλο αυτό το μεγαλείο , αδιαφορώντας για αυτόν τον πολιτισμό που μας προσέφεραν και μας έδωσαν να διαφυλάξουμε οι Προγονοι μας .

Γιατί άραγε γίναμε έτσι αδιάφοροι για το παρελθόν και φοβισμένοι για το μέλλον…?? Την απάντηση μου την φέρνουν αμέσως τα λόγια του Μάνου Χατζιδάκη "Δύο είναι οι εχθροί της πολιτικής και του πολιτισμού , ο λαικισμός και ο Ελιτισμός" .Αυτά του τα λόγια παραμένουν διαχρονικά και αληθινά .

Επιλέξαμε λαικιστές να μας κυβερνούν οι οποίοι δεν μπορούν να διαφυλάξουν το παρελθόν και να το προστατέψουν αφού προβάλλουν τον πολιτισμό για την εξυπηρέτηση συμφερόντων τους και πολλές φορές τον θυσιάζουν και όλας στο βωμό των ιδιοτελών σκοπών τους .

Από την άλλη πλευρά ο πολιτισμός μας προωθείται από ελιτιστές ανθρώπους του θεάματος και όχι μονο .Αυτοί που οι περισσότεροι επαίρονται και είναι αδαείς καθ ότι δεν γνωρίζουν την ιστορία αυτοί λοιπόν γίνονται οι στυλοβάτες .

Και όλοι εμείς εξακολουθούμε να παραμένουμε αδρανείς απένατι στο παρελθόν και φοβισμένοι για το μέλλον και αναρωτιέμαι πόσο ντροπή θα ένιωθαν οι Πρόγονοι αντικρίζοντας τους Απογόνους τους .

Μαρία Πανοηλία

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top