Select Menu


Το σκεπτικό της Εφορίας ... που αποδεικνύει ότι όλος ο εισπρακτικός μηχανισμός του κράτους έχει επινοηθεί από τοκογλύφους.

Έχω εισόδημα 9700 (από ενοίκια) , έχω πληρώσει για στεγαστικό δάνειο 4800 , έχω κι ένα αυτοκίνητο 16 ετών (300 ασφάλεια ,260 Τέλη κυκλοφορίας + σέρβις και βενζίνες ) και τα υπόλοιπα δεν έφτασαν ούτε για φαγητό , ούτε για ρουχισμό, ούτε για ασφάλιση, Αλλά δεν έχω αυτοκτονήσει ακόμα...άρα είμαι ύποπτος!

Σύμφωνα με την εφορία λοιπόν ...για να αναπνέω ακόμα σημαίνει ότι έχω μαύρα εισοδήματα (τεκμαρτό εισόδημα) ...

Κι ενώ τα χρέη μου αυξήθηκαν...η εφορία θεωρεί ότι έχω περίσσευμα και υπολογίζει και φόρο επ' αυτού.

Το ότι πλέον στα 45 μου φιλοξενούμαι από τη μάνα μου (αποδεδειγμένα) και τρώω το φαγητό που πληρώνει με τη σύνταξή της ... για την εφορία είναι ... τεκμαρτό εισόδημα!

Τα λεφτά που πληρώνω στο Δάνειο , από τα οποία κερδίζουν οι τράπεζες, φορολογούνται σαν τεκμαρτό εισόδημα δικό μου...παρόλο που το ακίνητο που αφορά αυτό το δάνειο επίσης φορολογήθηκε κατά τη μεταβίβαση. 

Αντί να φορολογηθούν οι τοκογλύφοι για τα υπερκέρδη τους από τους τόκους που πλήρωσα...το κράτος θεωρεί το δικό τους εισόδημα , δικό μου. 

Αυτό συμβαίνει γιατί τους νόμους τους γράφουν τοκογλύφοι. Αν ψάξουμε τους Υπουργούς Οικονομικών και τι δουλειά έκαναν πριν τους «ψηφίσουμε» ...θα καταλάβουμε πως επιβλήθηκε αυτός ο παραλογισμός υπέρ των τοκογλύφων.

Αντί ο νόμος να σκεφτεί ότι για να πληρώνω την τράπεζα σταμάτησα να ζω αξιοπρεπώς κι ανεξάρτητα και ζω πλέον παρασιτικά ... με αντιμετωπίζει από πάνω και ως εν δυνάμει φοροφυγά. Κι όταν με αντιμετωπίζει ως φοροφυγά ...με τι κότσια θα σκεφτώ ...ότι κανονικά αυτό το κράτος θα έπρεπε να προνοεί για όσους δεν ζουν αξιοπρεπώς και να ζητήσω παροχές αντί να φορολογηθώ.

Περιττό να σας πω ότι ήδη από τα 2 προηγούμενα χρόνια έχω άλλη ρύθμιση πληρωμής φόρων σε καθυστέρηση ρύθμιση ΤΕΒΕ και ρύθμιση καταναλωτικού δανείου , και θα έρθει κι ο σχετικός ΕΝΦΙΑ που δεν λαμβάνει υπόψη εισοδηματικά κριτήρια. 

Όταν λοιπόν πληρώνει κανείς φόρους για τις δαπάνες του αντί για τα έσοδά του ώστε να γλιτώνουν φόρους οι τοκογλύφοι , κι όταν πληρώνει παράλογους φόρους τύπου ΕΝΦΙΑ για μία συνεχώς υποτιμώμενη ακίνητη περιουσία που δεν αποδίδει εισόδημα ... μοιραία κι ο πιο νοικοκύρης θα βρεθεί χρεωμένος... ενώ τα λαμόγια της πολιτικής θα απολαμβάνουν τη θέα από τα διαμερίσματά τους στη Νέα Υόρκη.

Πέρσι τον Μάρτιο ...6 στους 10 πολίτες αδυνατούσαν να πληρώσουν τους φόρους τους ...γιατί ακριβώς φορολογήθηκαν παράνομα, δυσανάλογα, αντισυνταγματικά και αναδρομικά. Αντί οι φόροι να αντιστοιχούν σε μέρος του περισσεύματος ... για να πληρωθούν στο ακέραιο τα ΕΙΚΟΝΙΚΑ δάνεια ... επινόησαν ΕΙΚΟΝΙΚΗ φορολογητέα ύλη. 

Κι ενώ οι Έλληνες μπορούσαν να αποδείξουν με τη συλλογή αποδείξεων ότι όλο τους το εισόδημα μετατράπηκε σε τρόφιμα κλπ ...το κράτος σταμάτησε να ζητάει αποδείξεις πέρα από κάποιο όριο ...ώστε να υπολογίσει φόρους σε εικονικό περίσσευμα. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να βρεθούμε χρεωμένοι όλοι στην εφορία, να πληρώνουμε απίστευτα πρόστιμα , τόκους και προσαυξήσεις και να μην υπάρχει ΚΑΝΕΝΑ όργανο Δικαστικών, ΚΑΝΕΝΑ όργανο Εφοριακών να εξεγερθεί.

Η αδικία , η ληστεία, οι αυτοκτονίες , τα λουκέτα, η ανεργία ...δεν ξεσηκώνουν κανένα από τα ισχυρά σωματεία που νομοθετούν ή που μετέχουν στον μηχανισμό είσπραξης του κράτους..

Και σημειώστε επίσης ότι ενώ το κράτος απαγόρευσε στους πολίτες την πρόσβαση στα δικά τους χρήματα , στον ιδρώτα τους δηλαδή , κι ενώ εξανάγκασε εκατομμύρια ανθρώπους να περνούν την ημέρα τους στα ATM με ανυπολόγιστο κόστος για την οικονομία,για να ΣΩΣΕΙ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ...

ΔΕΝ επέβαλε στις ίδιες τράπεζες να ΜΗΝ χρεώνουν τουλάχιστον την προμήθεια του διατραπεζικού συστήματος ΔΙΑΣ όταν οι πολίτες εισπράττουν από διαφορετική τράπεζα τα 50 ή 60 ευρώ από τις καταθέσεις τους.

Ακόμα και τώρα, που οι Έλληνες με το ζόρι διασώζουν τους τοκογλύφους με το όριο των 60€ ...οι τοκογλύφοι συνεχίζουν να ροκανίζουν κι από αυτά τα χρήματα αισχρές προμήθειες.

Σ.Σ.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top