Select Menu


Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής “Ελλήνων Πολιτεία”

            Επί μια ολόκληρη εβδομάδα, τα ΜΜΕ της Πατρίδος μας με τους μεγαλοσχήμονες δημοσιογράφους των παχυλών διπλών και τριπλών μισθών ευρισκόμενοι σε διατεταγμένη υπηρεσία, προσπάθησαν να κατατρομοκρατήσουν τον ελληνικό λαό με ψευτο-διλλήματα που εκπορεύονταν από τους θεσμούς των δανειστών – τοκογλύφων δήθεν εταίρων μας. Μαζί τους, οι δημοσκοπικές εταιρείες οι οποίες όχι τυχαία συντάχθηκαν στη ρητορική και στην τεχνική αυτών των “δουλικών” δημοσιογράφων. Κοινό γνώρισμα και των μεν και των δε, οι κοινοί εργοδότες τους που ελέγχουν τους τηλεοπτικούς σταθμούς και τις εφημερίδες της διαφθοράς και της διαπλοκής. 

            Μέσα σε αυτό το κλίμα διεξήχθη το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015 που διενήργησε η κυβέρνηση προκειμένου να απαντήσει ο ελληνικός λαός εάν θέλει να είναι ελεύθερος και ανεξάρτητος ή εάν θέλει να άγεται και να φέρεται από τους δανειστές του.
            Όμως, το συντριπτικό ποσοστό του 61,3% που έλαβε το ΟΧΙ, έναντι του ισχνού 38,7% του ΝΑΙ, καταδεικνύει πως πρυτάνευσε η λογική στο λαό μας αλλά και το θυμικό του κατά της 5ετούς καταστροφικής Μνημονιακής πολιτικής των κομμάτων του ΝΑΙ. Δεν τρομοκρατήθηκε στο μεγαλύτερο ποσοστό του, όταν επί μια βδομάδα έκλεισαν αναγκαία οι τράπεζες αφού η ΕΚΤ σταμάτησε τη ρευστότητα προς αυτές και η ανάληψη των μισθών και των συντάξεων γινόταν με το σταγονόμετρο και με μεγάλη ταλαιπωρία. Φαντασθείτε, εάν δεν είχε μεσολαβήσει αυτό το τραγικό γεγονός, πρωτοφανές στα νεότερα χρονικά της Πατρίδας μας, που ακριβώς θα βρισκόταν το ΟΧΙ.       
            Ωστόσο, αυτό το καταλυτικό ποσοστό υπέρ του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα της Κυριακής, εκτός άλλων, είχε και τα εξής αποτελέσματα:
  • Έδωσε μεγάλη διαπραγματευτική ισχύ στον Πρωθυπουργό της χώρας, προκειμένου να κάμψει τη νεοφιλελεύθερη Ευρωζώνη των “εταίρων” μας, δανειστών – τοκογλύφων μας!! 
  • Ανάγκασε τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων του ΝΑΙ να αποδεχθούν άνευ όρων το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών που συγκάλεσε ο Πρωθυπουργός την επομένη του δημοψηφίσματος με την παρουσία του ΠτΔ. Το κοινό ανακοινωθέν που αποφασίσθηκε θα είναι ένα επιπρόσθετο όπλο στη διπλωματική φαρέτρα του Πρωθυπουργού, στην προσπάθεια της κατάληξης μιας έντιμης συμφωνίας που θα έχει ψήγματα αναπτυξιακής πολιτικής και διαγραφής του επαχθούς και επονείδιστου χρέους.
         Βέβαια, όπως όλοι αντιλαμβάνεσθε, οι πολιτικές εξελίξεις στην Πατρίδα μας είναι ραγδαίες και ήδη σήμανε οριστικά το τέλος του παλαιολιθικού, διεφθαρμένου παλαιο-κομματικού συστήματος των μιζών και της ρεμούλας. Της διασπάθισης του πλούτου του λαού μας!! 
         Δεν πέρασαν λίγες ώρες από την οριστικοποίηση του πολιτικού σεισμού που προκάλεσε το ποσοστό του ΟΧΙ και ο Πρόεδρος της ΝΔ και πρώην Μνημονιακός Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς υπό την πίεση των σαρωτικών εξελίξεων, αποφάσισε τελικά να δηλώσει την παραίτησή του, σημαίνοντας την αρχή του τέλους εκείνων των πολιτικών που έφεραν στην καταστροφή τη χώρα και το λαό της!!
         ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ
         Ο πολιτικός που έριξε την κυβέρνηση Μητσοτάκη το ΄93 και έφερε στην Εξουσία το ΠΑΣΟΚ. Ο λόγος,  οι άρρηκτες σχέσεις του με τη γερμανική πολυεθνική Siemens και το γεγονός πως οι Μητσοτάκης – Μάνος δεν ήθελαν να γίνει ανάθεση στη Siemens της ψηφιοποίησης του ΟΤΕ (τεράστιο έργο της εποχής με ανυπολόγιστα οφέλη για τη Siemens). Ως γνωστόν στις 27 Νοεμβρίου 2015 αρχίζει η δίκη των 64 που ενέχονται στις αδιαφανείς διαδικασίες από τη Siemens αυτής της συμφωνίας 8002 (πολλές φορές έχουμε γράψει και έχουμε παρουσιάσει κατ΄ αποκλειστικότητα σωρεία εγγράφων).
         Στη συνέχεια αυτός ο πολιτικός αγύρτης, δεν στήριξε στα χρόνια της 10ετούς «πολιτικής του ερήμου» για άλλη μια φορά τη ΝΔ. Απεναντίας, συνεργάσθηκε και βοήθησε επιλογές και κομματικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ.  Χαρακτηριστικά την Άνοιξη του 1995, με τη λήξη της δεύτερης προεδρικής θητείας του Κωνσταντίνου Καραμανλή, όταν επίκειτο νέα εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας, η κυβέρνηση Ανδρέα Παπανδρέου για να εκλέξει Πρόεδρο και να αποφύγει τις εκλογές διατηρώντας την κυβέρνησή του, χρειαζόταν τουλάχιστον 180 ψήφους από τους 300 της Βουλής. Ο τότε πρωθυπουργός ήρθε τελικά σε συμφωνία με την «Πολιτική Άνοιξη» με στόχο να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρώην υπουργός Κωστής Στεφανόπουλος, με τις ψήφους του ΠΑΣΟΚ και της ΠΟΛΑΝ, όπως και έγινε. Αυτό έφερε σε δύσκολη θέση τη ΝΔ και τον Πρόεδρό της Μιλτιάδη Έβερτ, οι οποίοι επιζητούσαν τη διεξαγωγή εκλογών, προκειμένου να εκμεταλλευτούν τη ραγδαία πτώση της δημοτικότητας της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Ο Μ. Έβερτ και πολλά στελέχη της ΝΔ, μετά την εκλογή Στεφανόπουλου, επιτέθηκαν με βαρύτατες εκφράσεις εναντίον του Σαμαρά.
         Αυτός, ο αχρηστότερος πρόεδρος της ΝΔ, που από αντιμνημονιακός εξελίχθηκε στον μεγαλύτερο εραστή των Μνημονίων με το “ουδείς αναμάρτητος” που εκφώνησε στο Βερολίνο, στην πρώτη του συνάντηση με τη Μέρκελ ως Πρωθυπουργός, στις 24 Αυγούστου 2012. Τότε που υποχρέωσε τον Υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, να υπογράψει δυο μέρες πριν τον κατάπτυστο για τα συμφέροντα του τόπου, Εξωδικαστικό Συμβιβασμό με τη Siemens.  
         Τελικά, όσο ατιμωτικά πορεύθηκε όλα αυτά τα χρόνια, προδίδοντας επανειλημμένα την Παράταξή του, το ίδιο ατιμωτικό ήταν και το πολιτικό του τέλος. Ένα τέλος - που όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες μας – έγινε με επαίσχυντο τρόπο. Που έφθασε και στην ακρότητα: Ή παραιτείσαι ή σε πετάμε με τις κλωτσιές!!
         ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ     
         Επί 6 χρόνια παρέμεινε άφωνος, άοσμος, άγευστος. Δεν βρήκε ποτέ να πει μια κουβέντα για τις αυτοκτονίες συνανθρώπων μας και για τις οποίες έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης. Για την ανθρωπιστική κρίση στην ελληνική κοινωνία και για την οποία είναι συμμέτοχος. Ωστόσο, τόλμησε να βγει στην τηλεόραση 2 μέρες πριν το δημοψήφισμα και να προτρέψει τον ελληνικό λαό να ψηφίσει ΝΑΙ. Με τη φωτογραφία του Κωνσταντίνου Καραμανλή πίσω του, για να μας υπενθυμίσει πως η ΝΔ είναι ιδιοκτησία του!! Δεν ντράπηκε που τη μια φορά που μίλησε, ήταν και η μόνη φορά που έπρεπε να σιωπήσει. Ο Πρωθυπουργός που διπλασίασε το Δημόσιο Χρέος και έφερε στην Εξουσία τον Γιώργο Παπανδρέου, προκειμένου να υπαχθεί η χώρα στην πολιτική των καταστροφικών Μνημονίων.  

         Συμπερασματικά, αυτό το παλαιοκομματικό διεφθαρμένο Σύστημα της ΝΔ, οριστικά τελείωσε, όπως και του ΠΑΣΟΚ. Για να μπορέσει το κόμμα της Αξιωματικής αντιπολίτευσης να αντιτάξει μια ισχυρή δυναμική απέναντι στον Τσίπρα, θα πρέπει να αλλάξει πολλά. Και κύρια, ο νέος Πρόεδρος πρέπει να είναι νέος και άφθαρτος από Μνημόνια. Που θα τα αλλάξει όλα!! Διαφορετικά, η παντοδυναμία Τσίπρα θα συνεχιστεί για πολλά χρόνια!!!         

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top