Select Menu


Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής “Ελλήνων Πολιτεία”

Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου 2015 στην Πατρίδα μας, συντάραξε όλο τον πλανήτη. Απέδειξε για άλλη μια φορά πως ο λαός μας γνωρίζει να αντιστέκεται στην κάθε ξένη επιβολή. Χωρίς να λογαριάζει τις επιπτώσεις που θα έχει στη ζωή του ένα ΟΧΙ, είπε πολλά και ηχηρά ΟΧΙ στο διάβα της μακρόχρονης ιστορίας της Ελλάδος. Ένα τέτοιο συντριπτικό ΟΧΙ κατάγραψε το δημοψήφισμα της Κυριακής 5ης Ιουλίου 2015. Ο λαός μας για άλλη μια φορά αντιστάθηκε!! Κόντρα στην τρομοκρατία που έσπειραν οι δανειστές – τοκογλύφοι “εταίροι” μας, παραβιάζοντας κάθε νομική και ηθική αρχή, κατά του λαού μας προπαγανδίζοντας υπέρ του “ναι”. Αυτά τα τρομοκρατικά διλλήματα διοχετεύθηκαν επιμελώς στον Διεθνή Τύπο και αναπαράχθηκαν από τα εγχώρια ΜΜΕ της χώρας μας.

             Όμως, ο λαός μας δεν “μάσησε” κόντρα στην τρομοκρατία που επέδειξαν οι δανειστές – τοκογλύφοι “εταίροι” μας, κλείνοντας ακόμη και τις τράπεζες προκειμένου να δημιουργήσουν αναταραχή, ανησυχία και εκνευρισμό στους Έλληνες πολίτες. Για να μεταβάλουν την διάθεσή τους να ψηφίσουν ΟΧΙ στην 5ετή πολιτική των Μνημονίων που επέφερε αυτοκτονίες, ανεργία, φτώχια, υποσιτισμό παιδιών, μετανάστευση νέων, λουκέτο επιχειρήσεων. Δηλαδή, ΟΧΙ σε μια διαμορφούμενη ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα!!
            Ωστόσο, θα μου επιτρέψετε σε αυτό το κείμενό μου να ασχοληθώ για άλλη μια φορά με τον αισχρό τρόπο που τα εγχώρια ΜΜΕ συντάχθηκαν υπό τη μορφή διατεταγμένης υπηρεσίας στο πλευρό των δανειστών – τοκογλύφων “εταίρων” μας και των πολιτικών φερέφωνών τους, των κομμάτων της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του “Ποταμιού”. 
Στο δημοψήφισμα της Κυριακής λοιπόν, προσπάθησαν να επαναλάβουν μια πετυχημένη συνταγή που απέδωσε καρπούς στο διάστημα της πρώτης Κυριακής των εκλογών του Μαΐου και της δεύτερης του Ιουνίου 2012. Τότε, που το εκλογικό αποτέλεσμα της 6ης Μαΐου 2012 και προ της επαναληπτικής εκλογικής συντριβής της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, τα υποταγμένα στους νταβατζήδες του μεγάλου κεφαλαίου και της διαπλοκής, ελληνικά ΜΜΕ της προπαγάνδας και της ευνουχισμένης ενημέρωσης του ελληνικού λαού, ανέλαβαν εργολαβικά την ανασύνταξη του σάπιου πολιτικού κατεστημένου-συστήματος αυτών των δυο κομμάτων. Όταν, υλοποίησαν απόλυτα τη ρητορική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στην κατατρομοκράτηση του Ελληνικού λαού, για την έξοδο της χώρας από το ευρώ και την επιστροφή στη δραχμή.
Και όταν λέμε εγχώρια ΜΜΕ της Πατρίδος μας εννοούμε τους τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς του Μπόμπολα, του Βαρδινογιάννη, του Κυριακού, του Αλαφούζου, του Βρυώνη, του Κοντομηνά. Και ακολουθεί η ουρά τους, που είναι όλοι εκείνοι οι μπροστάρηδες αυτής της αισχρής εργολαβίας, όλοι εκείνοι οι μεγαλοσχήμονες δημοσιογράφοι που πάντα «υπηρετούν», προφανώς έναντι αδράς αμοιβής, ως μισθοφόροι τα κατά καιρούς προστάγματα και τα συμφέροντα του Συστήματος που προσδοκά αργά ή γρήγορα την επιβολή του απόλυτου νεοφιλελευθερισμού στην Πατρίδα μας. Αυτοί οι “αργυρώνητοι” δημοσιογράφοι που εν ονόματι της διατήρησης των κεκτημένων της καλοπέρασής τους, δεν διστάζουν ως πειθήνια όργανα να παραβιάζουν ασύστολα το καθήκον τους που είναι η πληροφόρηση των πολιτών. Δημοσιογράφοι που έχουν ονοματεπώνυμο: Τρέμη, Πρετεντέρης, Ευαγγελάτος, Οικονομέας, Καμπουράκης, Χούκλη, Κούρος, Ρογκάκος, Κοσιώνη, Παπαδημητρίου, Πορτοσάλτε, Παπαχελάς, Μπογδάνος, Σρόιτερ, Βερύκιος, Ιωάννου, Τράγκας και τόσοι άλλοι.    
Αλλά στοχευμένα παραγνωρίζεται από αυτούς πως, δημοσιογραφία είναι η συγκέντρωση ειδήσεων και πληροφοριών και η ταυτόχρονη διάδοσή τους μέσω των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, προκειμένου να ενημερωθεί ο πολίτης. Είναι καθήκον των επαγγελματιών δημοσιογράφων να “μάχονται” για την ορθή και αληθινή ενημέρωση της κοινής γνώμης. Και όχι την διαστρέβλωση των ειδήσεων και την μεταφορά τους στους πολίτες, σύμφωνα με τα συμφέροντα των εργοδοτών τους, οι οποίοι παίζουν προς όφελός τους διάφορα παιχνίδια Εξουσίας. Βεβαίως και η δημοσιογραφία εμπεριέχει και την υποκειμενική άποψη του δημοσιογράφου. Βεβαίως και είναι στην διακριτική ευχέρεια του δημοσιογράφου η παρουσίαση των πληροφοριών - ειδήσεων, μέχρι και ο άμεσος σχολιασμός τους. Όμως, ταυτόχρονα ο δημοσιογράφος οφείλει να είναι αντικειμενικός, να είναι αμερόληπτος και να κρατάει αποστάσεις από την Εξουσία. Οφείλει να είναι επίσης, επιφυλακτικός στη συλλογή των ειδήσεων και να τις παρουσιάζει αφού πρώτα τις διασταυρώσει. Τότε και μόνο εξυπηρετεί τις απαιτήσεις του καταναλωτικού κοινού και σέβεται το λειτούργημα της ενημέρωσης του ελληνικού λαού.  
Ο πραγματικός δημοσιογράφος που σέβεται την πένα του και το λειτούργημά του, οφείλει να στηλιτεύει την αυθαιρεσία της Εξουσίας, προκειμένου να προστατεύει τη Δημοκρατία. Οφείλει, να καυτηριάζει την αλαζονεία της Εξουσίας, προκειμένου να προστατεύει  τους θεσμούς και το Σύνταγμα. Να είναι μπροστάρης όταν θίγονται η ελευθερία και τα ανθρώπινα δικαιώματα των πολιτών. Οφείλει, να οξύνει και να αφυπνίζει την κοινή γνώμη και όχι να την αποκοιμίζει. Οφείλει, να ενεργοποιεί την κοινωνική συνείδηση των πολιτών, όταν θίγονται τα συμφέροντά τους.
Ωστόσο, στην Πατρίδα μας αυτοί οι δημοσιογράφοι, την αμεροληψία και την αντικειμενικότητα που θα έπρεπε να έχουν στην μεταφορά των ειδήσεων σε ένα καθαρώς αστικό πολίτευμα, έχουν υλοποιήσει την εξ ορισμού ψευδεπίγραφη αντικειμενικότητα της δημοσιογραφίας σύμφωνα με την μαρξιστική θεώρηση απολυταρχικών καθεστώτων. Για το λόγο αυτό, αυτοί οι “μασκαράδες” δημοσιογράφοι,  δεν μεταφέρουν στον πολίτη την είδηση αυτούσια, αλλά τη διυλίζουν σύμφωνα με το συμφέρον των πολιτικών προσώπων-πατρόνων τους και τη σερβίρουν διαστρεβλωμένη.
Το ποτήρι της οργής μου όμως, ξεχείλισε κατά τη διάρκεια της εβδομαδιαίας προεκλογικής περιόδου που προηγήθηκε του δημοψηφίσματος της Κυριακής.  Τότε, που απλόχερα έλαβαν οι μεγαλοκαναλάρχες την βοήθεια των μεγάλων δημοσκοπικών εταιρειών που οι ίδιοι πληρώνουν, προκειμένου να επιτύχουν το επιθυμητό γι΄ αυτούς αποτέλεσμα. Έτσι, δυο μέρες πριν το δημοψήφισμα έδιναν οριακό προβάδισμα του “ναι” Ενώ, ακόμη και την ώρα που έκλειναν οι κάλπες παρουσίαζαν εκτίμηση πως το ΟΧΙ προηγείτο έως 4 μονάδες του “ναι”.
Συνεπώς, η συντονισμένη και μεθοδική εξαπάτηση των εκλογέων – αφού η διαφορά είναι 20 μονάδες - είναι γεγονός πλέον, εξακριβωμένο!! Θα περιμένουμε να δούμε εάν θα επέμβει Εισαγγελέας γι΄ αυτή τη διακόρευση της Δημοκρατίας και της Ελεύθερης βούλησης του λαού!! Από την άλλη μεριά θα περιμένουμε να δούμε εάν οι καναλάρχες θα στραφούν νομικά κατά των δημοσκοπικών εταιρειών, αξιώνοντας αποζημιώσεις για τη βλάβη που υπέστησαν από τα “ατυχή” δημοσκοπικά αποτελέσματα!! Στην αντίθετη περίπτωση θα συνομολογήσουν την ΕΝΟΧΗ τους!!   

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top