Select Menu


Η “Μεταπολίτευση” στην Πατρίδα μας είναι μια μαύρη σελίδα στο βιβλίο της μακραίωνης λαμπρής ιστορίας της Ελλάδος. Λαμόγια, μασκαράδες πολιτικοί με λογιστικές αλχημείες μας “έβαλαν” στην τότε ΕΟΚ και ακολούθως στο κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα το ευρώ, τάχατες για να περάσει ο ελληνικός λαός ημέρες ευημερίας και ευτυχίας.

Αντιθέτως όμως, θησαύρισαν αυτοί οι μαυρογιαλούροι κατακλέβοντας το σύμπαν. Αυτοί οι απατεώνες πολιτικοί, δανείζονταν ασύστολα χρήματα από την ΕΕ και τα οποία πήγαιναν σε ένα πηγάδι χωρίς πάτο, αυξάνοντας με ιλιγγιώδεις ρυθμούς το Δημόσιο Χρέος μας. Προσφέροντας πρόσκαιρη ευδαιμονία στον ελληνικό λαό που αποσβολωμένος από την υποτιθέμενη ανάταση του βιοτικού του επιπέδου, τους έδινε μεγάλες πλειοψηφίες για να τον κυβερνούν. Όμως, ο άρτος και τα θεάματα κάποτε τελειώνουν και ακολουθεί ο λογαριασμός. Ένας λογαριασμός παραφουσκωμένος από τα ληστρικά επιτόκια αυτού του δανεισμού. Και το χειρότερο όλων, ο γεωργός λαός μας, ο κτηνοτρόφος λαός μας, “ταϊσμένος” από τις ευρωπαϊκές επιδοτήσεις, που σε πολλές περιπτώσεις δίνονταν με πλασματικά στοιχεία, ξέχασε την πατροπαράδοτη τέχνη του και έγινε άσσος στην πρέφα, τη δηλωτή και το τάβλι.

Ωστόσο, μετά την 25η Ιανουαρίου 2015 δείχνει κάτι να αλλάζει στην Πατρίδα μας. Μετά από 5 χρόνια υποταγής των κυβερνήσεων των Μνημονίων στους κερδοσκόπους – τοκογλύφους κατ΄ επίφαση εταίρους μας, βλέπουμε η μόλις 5 μηνών κυβέρνηση να αντιστέκεται διαπραγματευόμενη σκληρά με τα μαύρα αρπαχτικά της Δύσεως. Το ΔΝΤ, την ΕΚΤ και την ΕΕ. Ταυτόχρονα αυτή η κυβέρνηση δείχνει τη διάθεση να φέρει ενώπιον αρμόδιων διεθνών δικαιοδοτικών οργάνων το ζήτημα του επονείδιστου και επαχθούς δημοσίου χρέους που είναι μη βιώσιμο. Ήδη η Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους, στην οποία προεδρεύει η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, ανακοίνωσε το πόρισμά της που καταλήγει πως τα μνημονιακά χρέη είναι: «Μη νόμιμα, παράνομα, αθέμιτα, επονείδιστα και σε κάθε περίπτωση μη βιώσιμα».

Από την άλλη μεριά, αυτή η κυβέρνηση δείχνει τη διάθεση να κάνει πράξη την προεκλογική εξαγγελία του Αντώνη Σαμαρά το 2012, πως δηλαδή, μόλις γίνει κυβέρνηση θα σύστηνε μια μόνο Επιτροπή που θα εξέταζε τις συνθήκες υπαγωγής της χώρας στα Μνημόνια. Μια εξαγγελία που έμεινε στα χαρτιά, αφού προς χάριν της αμαρτωλής Εξουσίας συγκυβέρνησε με εκείνους που μας έβαλαν στα Μνημόνια. Όμως, αυτή η Επιτροπή συστάθηκε ήδη από την παρούσα κυβέρνηση και η κατάθεση προ ολίγων ημερών του καθηγητού Συνταγματικού Δικαίου Γιώργου Κασιμάτη ήταν καταπέλτης. Απέδειξε πως, τα Μνημόνια είναι αντισυνταγματικά και πως είναι παράνομες οι συμφωνίες με τους δανειστές. Επίσης, από την αγόρευσή του αποδεικνύεται πως Αξιωματούχοι (Πρωθυπουργοί - Υπουργοί) έχουν μεγάλες ποινικές ευθύνες και οι οποίες πρέπει να αναζητηθούν, από τη στιγμή που άνευ όρων εκχωρήθηκαν κυριαρχικά μας δικαιώματα!!!

Επιπρόσθετα, αυτή η κυβέρνηση δείχνει τη διάθεση να φέρει ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης όλα εκείνα τα πολιτικά αποβράσματα που κατέχοντας υψηλές κρατικές-δημόσιες θέσεις συμμετείχαν με το αζημίωτο σε μεγάλα πολιτικο-οικονομικά σκάνδαλα. Όπως επί παραδείγματι το σκάνδαλο των “μαύρων ταμείων” της γερμανικής πολυεθνικής εταιρείας Siemens που είχε μιζάρει μεγάλο μέρος του πολιτικού κόσμου. Ήδη ξεκίνησε το έργο της η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής με Πρόεδρο τη Ζωή Κωνσταντοπούλου. Η αγόρευση δε, του Σήφη Βαλυράκη ήταν άκρως αποκαλυπτική. Το πολιτικό Σύστημα δεν θέλησε να αυτοκαθαρθεί και κουκούλωσε το ομόφωνο πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής το 2012 για το σκάνδαλο της Siemens και στην οποία προήδρευσε ο ίδιος. Όπως επίσης, δεν αξιοποιήθηκαν από τις δικαστικές αρχές τα στοιχεία που έφερε στο φως η Επιτροπή υπό τον Σήφη Βαλυράκη.

Από πλευράς μας όλα αυτά τα χρόνια προσπαθούμε να φωτίσουμε άγνωστες αλλά σημαντικές πτυχές αυτού του πολύκροτου σκανδάλου. Έτσι, σήμερα θα κάνουμε αναφορά σε ένα σημαντικό πολιτικό πρόσωπο που καταφέρνει να ξεγλιστρά σαν τη σουπιά και να βρίσκεται στο απυρόβλητο. Ένα πρόσωπο που σίγουρα ξέρει πολλά!!

ΠΕΤΡΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ

Υπήρξε ταμίας του ΠΑΣΟΚ σχεδόν από την ίδρυσή του και αναλάμβανε τις δύσκολες και λεπτές αποστολές εντός και εκτός του κόμματος, μαζεύοντας τα χρήματα για να κάνει το ΠΑΣΟΚ προεκλογικές εκστρατείες. Οργάνωνε τις δημόσιες εμφανίσεις του Ανδρέα Παπανδρέου. Εχέμυθος, αγοραφοβικός (ουδείς τον θυμάται να παίρνει το λόγο στις συνεδριάσεις των κομματικών οργάνων), αποτελεσματικός που κάθε ηγέτης θα ήθελε να έχει στο πλάι του για τις δύσκολες ώρες και για τη “βρώμικη δουλειά”. Στήριξε μέχρι τέλους τον Ανδρέα Παπανδρέου και στη διαδοχή τον Άκη Τσοχατζόπουλο. Ο Κώστας Σημίτης τον βρήκε επικεφαλής στον ΟΤΕ (4 χρόνια) και ήθελε να τον απομακρύνει από παντού, αλλά λέγεται ότι μεσολάβησε ο “στρατηγός” του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρος Τσουκάτος (κατηγορούμενος στη δίκη των 64 το Νοέμβριο) και ο κ. Λάμπρου έγινε διοικητής της Αγροτικής Τράπεζας, κρατώντας αφανώς για ένα μικρό διάστημα και το ταμείο του ΠΑΣΟΚ!!! Βοήθησε παρασκηνιακά τον Γιώργο Παπανδρέου στη διαμάχη του με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και έγινε σύμβουλος του υπουργού Επικρατείας Χάρη Παμπούκη για θέματα Επενδύσεων (Ελευθεροτυπία 13/6/2010). Δηλαδή, όπου ρολάρισμα χρήματος, μέσα ο Π.Λάμπρου.

Εμείς σήμερα, προσπαθώντας να συμβάλλουμε στο έργο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, φέρνουμε στη δημοσιότητα κατ΄ αποκλειστικότητα ένα χειρόγραφο σημείωμα του Χρήστου Καραβέλα (κατηγορούμενου – φυγόδικου) πρώην Οικονομικού Διευθυντή Επικοινωνιών της Siemens προς τον Ηλία Γεωργίου (κατηγορούμενου) πρώην Γενικού Διευθυντή Επικοινωνιών της Siemens και το οποίο αφορά επίσκεψη του Καραβέλα στο Διοικητικό Μέγαρο του ΟΤΕ και συνάντησή του με τον Πέτρο Λάμπρου και τον Γιώργο Σκαρπέλη (διευθυντικού στελέχους του ΟΤΕ – κατηγορούμενου) την 1η Ιουνίου 1994.


Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το σημείο b) όπου αναφέρει ο Χρήστος Καραβέλας πως του ζητήθηκε υποστήριξη της Siemens για να προχωρήσει ο ΟΤΕ στη σύμβαση μαμούθ των ψηφιακών παροχών της 10ετίας του΄90 και πως ο ίδιος προσφερόταν να παράσχει την αναγκαία νομική υποστήριξη διά μέσω του Καράκωστα (τότε νομικού συμβούλου της Siemens και μετέπειτα νομικού συμβούλου του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά). Και το σημείο c) όπου ζητήθηκε περαιτέρω “υποστήριξη”!!

Αξιοσημείωτο πως, η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής το 2012 υπό τον Σήφη Βαλυράκη, ουδέποτε κάλεσε τον Π.Λάμπρου προκειμένου να καταθέσει. Και ένα είναι σίγουρο. Πως από τις διάφορες κομβικές θέσεις που κατείχε, γνωρίζει σίγουρα πολλά!! Θα τολμήσει να τον καλέσει η Πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας Ζωή Κωνσταντοπούλου; Θα καλέσει τον καθηγητή Ιωάννη Καράκωστα για να διαφωτίσει - με όσα προφανώς γνωρίζει - την σκοτεινή περίοδο των “μαύρων ταμείων” της Siemens;


Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής “Ελλήνων Πολιτεία”
egerssi@otenet.gr
www.apostoloupanos.gr

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top