Select Menu



Ένας μηχανισμός που ονομάζεται «Seatrac» και έχει σχεδιαστεί από την ερευνητική ομάδα του Εργαστηρίου Τεχνικής Μηχανικής του Τμήματος Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών του Πανεπιστημίου Πατρών, δίνει επιτέλους την δυνατότητα στα άτομα με κινητικά προβλήματα αλλά σύντομα και στα άτομα με προβλήματα όρασης, να έχουν άμεση πρόσβαση στην θάλασσα.

Η πατέντα του μηχανισμού έχει κατοχυρωθεί σε Ευρώπη και Αμερική ενώ ήδη έχουν εγκατασταθεί περίπου 10 μηχανισμοί στην Ελλάδα και 3 στην Κύπρο. Οι δημιουργοί του Seatrac Γεώργιος Σωτηριάδης μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Εργαστήριο Τεχνικής Μηχανικής και Ιγνάτιος Φωτίου υποψήφιος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Πατρών, εμπνεύστηκαν την ιδέα από τον περιφερειακό σύμβουλο Δυτικής Ελλάδας Γεράσιμο Φεσσιάν, ο οποίος ως χρήστης αναπηρικού αμαξιδίου αναζητούσε μια λύση που θα του έδινε την δυνατότητα να έχει πρόσβαση στην θάλασσα.

To πόσο σημαντικό φαίνεται να είναι το Seatrac για την καθημερινότητα των ατόμων με ειδικές ανάγκες εξήγησε ο κ Φωτίου σε άρθρο για το θέμα στο reuters: “Νιώθω σαν να έχω κατασκευάσει ένα ρετιρέ χωρίς ένα κτίριο κάτω από αυτό. Η συσκευή, η οποία έχει πωληθεί σε δήμους έχει τοποθετηθεί σε λίγες παραλίες σε όλη τη χώρα και έχει πολύ μεγάλη ανταπόκριση από τους χρήστες της. Εκείνοι που την χρησιμοποίησαν πέρυσι περίμεναν με ανυπομονησία και τη φετινή θερινή περίοδο. Πολλοί μάλιστα επέλεξαν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές ενοικιαζόμενα σπίτια κοντά σε παραλίες όπου η συσκευή έχει τοποθετηθεί.”

Στο βίντεο που ακολουθεί η ιστορία που οδήγησε στην έμπνευση του Seatrac.



http://www.flust.gr 

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top