Select Menu


Εδώ και αρκετά χρόνια, οι επιστήμονες της NASA (και όχι μόνο) θεωρούν ότι η Ευρώπη συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες για την ύπαρξη ζωής στο Ηλιακό Σύστημα μετά από τον πλανήτη μας, και γι΄αυτό ανακοίνωσαν ότι η διαστημική υπηρεσία ετοιμάζει την πρώτη αποστολή για τον δορυφόρο του πλανήτη Δία, η οποία αναμένεται ότι θα ξεκινήσει στα μέσα της επόμενης δεκαετίας.

Η Ευρώπη είναι καλυμμένη από ένα παχύ και μεταβαλλόμενο στρώμα πάγου που μοιάζει να αιωρείται επάνω από έναν θερμό, βαθύ ωκεανό με βραχώδη πυθμένα και μεγάλα κύματα λόγω που προκαλούνται από την βαρυτική έλξη του Δία.

“Σήμερα πραγματοποιούμε ένα μεγάλο βήμα για την αναζήτηση σημείων ζωής πέρα από τη Γη. Παρατηρώντας την Ευρώπη τα τελευταία 20 χρόνια, έχουμε συγκεντρώσει αρκετά στοιχεία και πλησιάζει η ώρα που θα πρέπει να δώσουμε απαντήσεις σε ένα από τα θεμελιώδη ερωτήματα της Ανθρωπότητας”

Το εργαστήριο JPL (Jet Propulsion Laboratory) έχει αναλάβει την κατασκευή του διαστημικού σκάφους και των ειδικών οργάνων με τα οποία θα γίνουν οι απαραίτητες μετρήσεις (3D χαρτογράφηση της επιφάνειας, ανάλυση μαγνητικών πεδίων, ανάλυση φάσματος και θερμοκρασίας κλπ.).

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top