Select Menu


Δεν είναι μυστικό ότι το άγχος έχει την τάση να σωματοποιείται . Έχει αποδειχτεί πως η κάθε δυσάρεστη εμπειρία και το ανάλογο συναίσθημα έχουν τη δική τους « έδρα » για το ξέσπασμα του πόνου . Ο συντάκτης του άρθρου αναρωτιέται μήπως τελικά ορισμένα προβλήματα υγείας θα πρέπει ν’ αρχίσουν ν’ αντιμετωπίζονται διαφορετικά και παραθέτει παρακάτω τα αποτελέσματα των ερευνών στα οποία έχουν προβεί οι ειδικοί .

Κεφάλι




Η πιο διαδεδομένη άποψη , την οποία επιβεβαίωσε κι ο Dr Christian Peterson , είναι ότι οι πονοκέφαλοι συνδέονται με την υπερφόρτωση και το στρες . Εάν η ημέρα σας είναι γεμάτη από εργατικό μόχθο ή σκαμπανεβάσματα σε συναισθηματικό επίπεδο , τότε η κεφαλαλγία μπορεί να είναι αποτέλεσμα αυτών .

Λαιμός




Ο Lori D'Ascenzo , ο χειροπράκτης γιατρός με ειδίκευση στην εφαρμοσμένη κινησιολογία , επισημαίνει ότι ο σβέρκος είναι το μέρος που φέρει το βάρος της ενοχής και της αυτοταπείνωσης του ανθρώπου . Αν υποφέρετε από πόνους στον αυχένα , ίσως κρίνετε τον εαυτό σας πάρα πολύ αυστηρά ή δεν μπορείτε να συγχωρήσετε στον εαυτό σας κάποια πράξη σας . Το να συγχωρήσετε τον εαυτό σας και να ζητήσετε συγχώρεση από εκείνον που αδικήσατε , μπορεί να είναι το καλύτερο « φάρμακο » .

Πόνος στον ώμο



Οι ώμοι , σύμφωνα με έναν άλλο χειροπράκτη , τον Ross Kitson , είναι εκείνοι που επιβαρύνονται από τις έγνοιες και τα φορτία της ζωής . Ο πόνος εκδηλώνεται σ’ αυτή την περιοχή , όταν υπερφορτώνουμε τον εαυτό μας με φροντίδες και δουλειές . Ο πόνος στον ώμο είναι ένα σίγουρο σημάδι ότι ήρθε η ώρα να μοιραστείτε την ευθύνη και τη μέριμνα με κάποιον από τους συγγενείς σας .

Πάνω μέρος της πλάτης



Η Ronda Degaust , πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια με ειδίκευση στην αυτο-ανάπτυξη , δήλωσε ότι το πάνω μέρος της πλάτης είναι υπεύθυνο για την αγάπη , για αυτή που λαμβάνουμε και για αυτή που επιστρέφουμε . Κι αν πονάει αυτή η περιοχή του σώματος , είναι πιθανό είτε να δίνετε σε κάποιον λιγότερη αγάπη είτε να παίρνετε . Ίσως αυτά τα συμπτώματα να δείχνουν ότι είναι καιρός να επανεξετάσετε τη σχέση σας με τους ανθρώπους που αγαπάτε .

Κάτω μέρος της πλάτης ( οσφυϊκή χώρα )



Ο Dr Mark V.Tong λέει ότι αυτό το τμήμα της πλάτης έχει άμεση σχέση με την οικονομική πλευρά της ζωής μας . Εάν δεν είστε ικανοποιημένοι με την οικονομική σας κατάσταση , αν αισθάνεστε ότι λαμβάνετε λιγότερα στην εργασία σας ή ξοδεύετε πολλά περισσότερα , κι αυτές οι σκέψεις δεν σας αφήνουν να ηρεμήσετε , όλο αυτό μπορεί να επηρεάσει τη μέση σας και το κάτω μέρος της πλάτης .

Αγκώνες



Το άρθρο του Alan Fogel στο περιοδικό « Ψυχολογία Σήμερα » , υπογραμμίζει ότι οι αγκώνες είναι η αντανάκλαση της σκληρότητάς μας προς τους συνανθρώπους μας . Κι αν έχετε ενοχλήσεις σ’ αυτό το μέρος του σώματος , τότε ίσως απλώς να είστε ανυποχώρητοι στη σχέση σας με τους άλλους . Προσπαθήστε να επανεξετάσετε τα αυστηρά κριτήρια της επικοινωνίας σας κι ίσως ο πόνος να περάσει .

Χέρια



Επιστρέφουμε πάλι στο γιατρό D'Ascenzo Lori , ο οποίος υποστηρίζει ότι τα χέρια είναι η σύνδεσή μας με τον έξω κόσμο . Εάν έχετε προβλήματα με τα χέρια , τα οποία πονάνε και προκαλούν δυσφορία , τότε είναι πιθανό να μην έχετε αρκετή επικοινωνία με τους γύρω σας . Προσπαθήστε να καλέσετε τους συναδέλφους σας για δείπνο ή να γνωρίσετε τους νέους σας γείτονες . Το πρόβλημα μπορεί να λυθεί από μόνο του .

Γοφοί



Η χειροπράκτης Dr Barbara Clark λέει ότι οι γοφοί είναι η κίνηση προς τα εμπρός . Και τα προβλήματα με τα ισχία , όπως ο πόνος , η αδυναμία κι η δυσφορία είναι η προσωποποίηση της απροθυμίας του ανθρώπου να κινηθεί προς τα εμπρός . Για να απαλλαγείτε από τυχόν προβλήματα στα ισχία , δοκιμάστε με τόλμη να αντικρίσετε το μέλλον που ανοίγεται μπροστά σας . Μη φοβάστε την αλλαγή , την κίνηση , τις αλλαγές στον τρόπο ζωής σας .

Γόνατα





Ο Michael Lawrence , ειδικός της μη παραδοσιακής ανατολίτικης ιατρικής , υποστηρίζει ότι τα γόνατά μας είναι το εγώ μας . Αν έχετε υψηλή αυτοεκτίμηση , μπορεί να έχετε προβλήματα με τα γόνατά σας . Για να απαλλαγείτε από τον πόνο σε αυτό το σημείο , θα πρέπει να δώσετε προσοχή στην αυτοεκτίμηση και τον αυτοσεβασμό σας , μήπως υπερεκτιμάτε κι εκθειάζετε τα επιτεύγματά σας ή αντίθετα , στερείτε από τον εαυτό σας τον έπαινο για κάτι και υποτιμάτε τον εαυτό σας και τη δύναμή σας .

Γαστροκνήμιος μυς



Η Dr Laura Perry γράφει ότι αυτός ο μυς είναι δείκτης και της συναισθηματικής μας κατάστασης επίσης , αλλά εδώ θα επικεντρωθούμε σε εμπειρίες που βιώνουμε μέσα από τη δυσαρέσκεια και τη ζήλια . Για να απαλλαγείτε από τον πόνο στους μυς της γάμπας , προσπαθήστε να αναλύσετε την κατάστασή σας . Μη συσσωρεύετε το θυμό , μη ζηλεύετε τους άλλους ανθρώπους .

Αστράγαλος



Η Julie Douglas , συγγραφέας πολλών βιβλίων για την αυτογνωσία , υποστηρίζει ότι ο αστράγαλος είναι υπεύθυνος για την ικανότητά μας να λαμβάνουμε ευχαρίστηση . Είναι εκείνη η περίπτωση όταν η διασκέδαση μπορεί να σας βοηθήσει να εξουδετερώσετε τον πόνο . Εάν έχετε υιοθετήσει έναν σχεδόν ασκητικό τρόπο ζωής και στερείτε από τον εαυτό σας την ανταμοιβή και την ευχαρίστηση που αξίζετε , μπορεί να έχετε προβλήματα με τους αστραγάλους .

Πατούσες



Η ψυχολόγος από την Καλιφόρνια , Adaobi Anidzhey , ισχυρίζεται ότι η υπερβολική αρνητικότητα στη ζωή , τα γεγονότα και τις σκέψεις μπορεί να οδηγήσει σε ενοχλήσεις στις πατούσες . Αν έχετε κάποιο πρόβλημα εδώ , θα πρέπει να μάθετε να « αδειάζετε » από κάθε τι δυσάρεστο και να απολαμβάνετε τα μικρά πράγματα .

Μια πολύ καλή ευκαιρία για να γνωρίσουμε τον εαυτό μας και να βρούμε έναν τρόπο να αντιμετωπίσουμε τον πόνο χωρίς ιατρική παρέμβαση . Αφού τα πάντα στο σώμα μας είναι όντως αλληλένδετα .

Πηγή : http://marketium.ru
Μετάφραση - Επιμέλεια : Το ιδιόμελο , logiosermis.net


Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top