Select Menu


Για μια ακόμη φορά ο καγκελάριος της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν διαφοροποιείται στο θέμα της Ελλάδας από τη στάση των άλλων Ευρωπαίων ηγετών και ζητάει "να βρεθεί επιτέλους μια μακροπρόθεσμη λύση", σημειώνοντας πως ο ίδιος προσωπικά θα καταβάλει μέσα στο επόμενο διάστημα εντατικότερες προσπάθειες για να βρεθεί μαζί με τους Ελληνες μια μόνιμη λύση, όπως είχε επιτευχθεί κατά την τραπεζική κρίση με την "ομπρέλα προστασίας".

Σε σημερινή συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα "΄Εστεραιχ" ο Αυστριακός καγκελάριος τονίζει πως η Ελλάδα με κανέναν τρόπο δεν πρέπει να βγει από το ευρώ, "όμως γι αυτό θα πρέπει οι Ελληνες να βοηθηθούν μακροπρόθεσμα και όχι όπως γίνεται αυτή τη στιγμή μόνον από εβδομάδα σε εβδομάδα", κάτι που, όπως λέει, "θυμίζει την κατάσταση ενός ο οποίος πνίγεται και βοηθείται μόνον για να ξεπεράσει το επόμενο κύμα, αλλά όχι για να βγει τελείως από το νερό".

Ο ίδιος πιστεύει ότι για μια τέτοια μόνιμη λύση απαιτείται ένα πακέτο μέτρων για τα επόμενα πέντε χρόνια και για αυτό το χρονικό διάστημα χρειάζεται ένα είδος αναβολής πληρωμών - κάτω από αυστηρούς κανόνες και όρους.

«Οχι πως οι Ελληνες θα πρέπει να μην πληρώσουν απολύτως τίποτε, αλλά θα πρέπει να τους δοθεί για αυτά τα πέντε χρόνια μια ευρεία αναβολή πληρωμών και κατόπιν θα πρέπει να καταστρωθεί μαζί τους ένα πακέτο που θα προβλέπει εξοικονομήσεις και μεταρρυθμίσεις, αλλά με κοινωνική διάσταση, που συγχρόνως θα καθιστά δυνατές επενδύσεις και ασφάλεια", συμπληρώνει στη συνέντευξή του ο Βέρνερ Φάιμαν.

Σύμφωνα με τον καγκελάριο και αρχηγό των Αυστριακών Σοσιαλδημοκρατών, μια χρεοκοπία της Ελλάδας θα αποτελούσε την πλέον ακριβή επιλογή και θα προέκυπτε ο κίνδυνος μετάδοσης σε άλλες χώρες, ενώ το όλο κλίμα στην Ευρωζώνη θα ήταν καταστρεπτικό εάν η Ευρώπη γινόταν μια ήπειρος όπου χώρες πετάγονται έξω από το κοινό νόμισμα, και αυτό θα κλόνιζε την εμπιστοσύνη σε ολόκληρη την Ευρωπαική Ιδέα.

Ημερησία


Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top