Select Menu


Να προκηρύξει δημοψήφισμα για την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ καλεί τον Αλέξη Τσίπρα ο νομπελίστας οικονομολόγος Χριστόφορος Πισσαρίδης.

Ειδικότερα, ο Κύπριος οικονομολόγος, μιλώντας στο Bloomberg, κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να διεξαγάγει δημοψήφισμα με αποκλειστικό ζήτημα την παραμονή ή όχι της Ελλάδας στην Ευρωζώνη.

«Πρόκειται για την καλύτερη επιλογή» τόνισε ο Χρ. Πισσαρίδης, προσθέτοντας πως οι Έλληνες πρέπει να δώσουν μία ξεκάθαρη απάντηση.

«Είτε θα προβούμε σε ορισμένους συμβιβασμούς και θα μείνουμε στο ευρώ, είτε δεν θέλουμε να αποδεχθούμε τα νέα μέτρα και είμαστε πρόθυμοι να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες της εξόδου από το ευρώ» υπογράμμισε ο οικονομολόγος.

Όπως εξήγησε χαρακτηρίστηκα, ο Αλέξης Τσίπρας εξελέγη υποσχόμενος πως δεν θα υπάρξουν συμβιβασμοί, δεν θα υπάρξει νέα λιτότητα.

«Σήμερα, είναι προφανές πως οι δανειστές διαμηνύουν πως δεν πρόκειται να υπάρξει συμφωνία βάσει αυτών» διέτεινε παράλληλα.

«Ο Τσίπρας θέλει να κρατήσει τη χώρα στο ευρώ, αλλά οι δανειστές αντιτείνουν πως αυτό δύναται να συμβεί μόνο εάν η Ελλάδα εφαρμόσει μέτρα, αντίθετου χαρακτήρα από τις προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ» εξήγησε καταλήγοντας ο Χρ. Πισσαρίδης.

www.bankingnews.gr

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top