Select Menu


Η 63η συνάντηση των μελών της περιβόητης Λέσχης Bilderberg που ξεκινάει την Πέμπτη θα γίνει δεκτή, όπως και όλες οι προηγούμενες, με μια αίσθηση μυστηρίου, πλήρους μυστικότητας και άκρατης συνωμοσιολογίας.

Μόνο που αυτή τη φορά θα έχει και ελληνική ενδιαφέρον. Όπως γράφει χαρακτηριστικά ο Guardian: «Ξεχάστε τους G7, τώρα έχουμε τα μεγάλα όπλα της Λέσχης Bilderberg».

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η παρουσία του Μπενουά Κερέ της ΕΚΤ και του Γερούν Ντάισελμπουμ από την πλευρά του Eurogroup, θα είναι μια καλή ευκαιρία για μάθουν οι σύνεδροι τι ακριβώς συμβαίνει με την Ελλάδα. Αν θα πάρουν αποφάσεις; Η απάντηση είναι «όχι».

Τρεις Έλληνες θα δώσουν το παρών στην 63η συνάντηση της Λέσχης Μπίντερμπεργκ που θα διεξαχθεί από τις 11 έως τις 14 Ιουνίου στις αυστριακές Άλπεις με το ελληνικό ζήτημα να έχει περίοπτη θέση στην ατζέντα των εργασιών.

Ο Δημήτρης Παπαλεξόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της τσιμεντοβιομηχανίας Titan, ο Παναγιώτης Πικραμμένος, πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας και ο Λουκάς Τσούκαλης, πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) είναι ανάμεσα στους 140 συμμετέχοντες της φετινής συνάντησης , σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Bilderberg Group.

Σύμφωνα με τη λίστα των συμμετεχόντων που θα βρεθούν στα αυστριακά βουνά ως εκλεκτοί καλεσμένοι της Λέσχης, οι κλειστές πόρτες της οποίας την έχουν μυθοποιήσει, είναι ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, επικεφαλής του Eurogroup, ο Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και πρώην πρωθυπουργός της Πορτογαλίας μεταξύ των ετών 2002 - 2005, ο Αλέν Ζιπέ, δήμαρχος Μπορντό και πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας, ο Χένρι Κίσινγκερ, πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ και βραβευμένος με Νόμπελ Ειρήνης, ο.Τζον Όζμπορν, υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας, ο Μαρκ Ρούτε, πρωθυπουργός της Ολλανδίας και ο Έρικ Σμιτ , πρόεδρος της Google.

Οι συμμετέχοντες θα συζητήσουν μία σειρά καυτών θεμάτων που απασχολούν τον πλανήτη, όπως το ελληνικό ζήτημα, η κυβερνοασφάλεια, η απειλή από χημικά όπλα, η ευρωπαϊκή στρατηγική , η παγκοσμιοποίηση, το Ιράν, η Μέση Ανατολή , το ΝΑΤΟ , η τρομοκρατία , το βρετανικό ζήτημα , οι αμερικανικές εκλογές αλλά και η... τεχνητή νοημοσύνη. Τα 2/3 των συμμετεχόντων, όπως και σε κάθε ετήσια συνάντηση της Λέσχης Mπίλντερμπεργκ προέρχονται από την Ευρώπη και οι υπόλοιποι από την Βόρειο Αμερική.

Η φετινή συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο στο Telfs-Buchen της Αυστρίας από τις 11 έως τις 14 Ιουνίου με τη συμμετοχή περίπου 140 προσωπικοτήτων από 22 χώρες, ενώ θα υπάρξει και ελληνική συμμετοχή.

thecuriosityofcat

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top