Select Menu


Τα 3 δισ. ευρώ μέτρα που σου ζητούν τα εξασφαλίζεις άμεσα αν τον ΦΠΑ τον πληρώνουν όλοι και με σκάνερ στα τελωνεία κλείσει η πόρτα στο λαθρεμπόριο τσιγάρων και καυσίμων και έτσι αποτρέπεις τα νέα μέτρα, που θα αποτελειώσουν τον κόσμο

Εδώ και πάνω από τρεις μήνες έχουμε βγει στους δρόμους με τον δίσκο στο χέρι και ζητιανεύουμε. Σε Δύση και Ανατολή. Ελεήστε τον φτωχό να μην πεθάνει... Στην ίδια ρότα με τους προηγούμενους, με τη μόνη διαφορά ότι εκείνοι, με αντάλλαγμα την καρέκλα του Μαξίμου, ήταν πρόθυμοι να εκτελέσουν ό,τι διατάξει ο αφέντης, ο κ. Σόιμπλε. Εκεί κατάντησε η Ευρώπη, το πώς θα ζήσει αύριο να το κανονίζει ο Γερμανός, που πριν από 75 χρόνια βύθισε όλο τον κόσμο στην καταστροφή με τα Άουσβιτς και τα Νταχάου. Αλλά μυαλό δεν έβαλαν οι σημερινοί ηγέτες της Ευρώπης, που αποδεικνύονται πολύ μικροί. Απόδειξη, το ότι δεν μπόρεσαν να κρατήσουν τα κλειδιά και τα παρέδωσαν στο Βερολίνο. Και φθάσαμε στο σημείο ακόμη και οι μεγάλες σε έκταση χώρες να ικετεύουν την εύνοια της Γερμανίας.

Εδώ βρισκόμαστε...

Και το ερώτημα είναι, τι κάνουμε; Δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία ότι αυτές τις 100 μέρες δεν άφησε ούτε λεπτό ο Αλέξης Τσίπρας που να μην τρέξει. Πήγε παντού, προσπάθησε να ανοίξει πόρτες, να βάλει στο τραπέζι την ακραία κατάσταση στην οποία έχει φθάσει η κάθε ελληνική οικογένεια, με την έκρηξη πλέον να φαντάζει στον ορίζοντα. Πάλεψε, αλλά τη συνταγή δεν την αλλάζουν. Επιμένουν γιατί κρατάνε το Ταμείο. Και δεν φαίνεται να το ανοίγουν αν δεν προσκυνήσεις, αν δεν βάλεις την υπογραφή σου στην παράδοση που απαιτούν. Και πάλι, όμως, με τον ορό θα κρατιέται η χώρα στη ζωή... Και μόλις ο ορός φτάνει στο τέλος, θα κάνουν ξανά τον ίδιο εκβιασμό.

Δεν γνωρίζει κανείς τι έχει στον νου του ο πρωθυπουργός, το Κυβερνητικό Συμβούλιο και οι συνιστώσες. Όποια κι αν είναι η αντίδραση όμως, για να μπορείς να αποδυναμώσεις τον εχθρό και να οδηγήσεις σε αφλογιστία τα όπλα του, αναγκαία προϋπόθεση είναι να μπορείς να σταθείς μόνος σου στα πόδια σου και να πάψεις να γυρίζεις την οικουμένη σαν... ζήτουλας. Να μη γίνεσαι ρεζίλι των σκυλιών, «δώστε κάποιες δεκάρες να τη βγάλουμε μια δυο μέρες»...

Δεν είναι λίγοι, Αλέξη Τσίπρα, εκείνοι που υποστηρίζουν ότι μπορούμε να ζήσουμε, και μάλιστα αρκετά αξιοπρεπώς, αν λειτουργήσει σωστά όλος ο κρατικός μηχανισμός. Κι αν ο καθένας πληρώνει ό,τι υποχρεούται ανάλογα με αυτά που κερδίζει. Για να το πούμε απλά και κατανοητά, αν ο παραγόμενος πλούτος -προσοχή, όχι αυτός που έχει παραχθεί- φορολογηθεί με τις κλίμακες που υπάρχουν σήμερα και αν πετύχει το κράτος να εισπράττεται ο ΦΠΑ, δεν θα έχουμε καμία ανάγκη το... στραβόξυλο, τον κάθε Σόιμπλε. Μόνο από τη Μύκονο, κύριε πρωθυπουργέ, το Δημόσιο Ταμείο χάνει από τη μη καταβολή του ΦΠΑ, που τον πληρώνει ο πελάτης, 300.000.000 ευρώ τον χρόνο. Με τη φορολόγηση του παραγόμενου πλούτου καλύπτονται πλήρως οι κρατικές δαπάνες του προϋπολογισμού.

Στελέχη της Εφορίας, με... λευκό μητρώο από... συναλλαγές, όταν συζητάς μαζί τους λένε: Αν μου δώσουν ΕΞΙ άτομα και ένα σκάφος να γυρίζουμε κάθε μέρα στο Αιγαίο από νησί σε νησί, το Δημόσιο θα έχει στην τσέπη του το λιγότερο ΔΥΟ δισ. ευρώ.

Δώσε εντολή, Αλέξη, να έχουν μπει μέσα σε μία εβδομάδα σκάνερ στα τελωνεία εισόδου (Πειραιά, Πάτρας, Ηγουμενίτσας και Έβρου) και θα δεις πόσες νταλίκες με λαθραία τσιγάρα θα πιαστούν και πόσα δισ. ευρώ χάνει το κράτος.

Ας παρακολουθήσει μυστικά το τελωνείο πού πάνε και αδειάζουν τα βυτιοφόρα που βγαίνουν από τα διυλιστήρια, για να υπάρχουν και οι αποδείξεις για τα δισεκατομμύρια ευρώ που, αντί να μπαίνουν στα έσοδα του προϋπολογισμού, καταλήγουν στις τσέπες των μεγαλολαθρεμπόρων...

Μέτρα ύψους 3 (τριών) δισ. ευρώ ζητούν οι δανειστές. Μέτρα που θα γονατίσουν ακόμη περισσότερο τους Έλληνες και θα αυξήσουν τις ουρές στα συσσίτια, τα λουκέτα και τις στρατιές των ανέργων. Όμως, κύριε πρωθυπουργέ, μόνο τα μισά αν μαζέψετε από τον ΦΠΑ και από το λαθρεμπόριο τσιγάρων και καυσίμων, θα καλύψετε και με το παραπάνω τα 3 δισ. ευρώ που λείπουν και ο λαός δεν θα ζει υπό την απειλή των Σάιλοκ-δανειστών να κλείσουν την κάνουλα της χρηματοδότησης. Γιατί δεν θα υπάρχει ανάγκη χρηματοδότησης...

Ιδέες βάζουμε στο τραπέζι, Αλέξη, που μπορούν, αν υπάρξει βούληση, επιμονή αλλά και στελέχη αδιάφθορα, να αποδώσουν αμέσως. Και τότε θα μπορούμε να πούμε: «Καληνύχτα, κύριε Σόιμπλε...»!

Το ΠΑΡΟΝ

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top