Select Menu


Χθες αναρτήθηκε στη σελίδα της Μονάδας Απεξάρτησης Αλκοολικών του Ψ.Ν.Α. μία δημοσίευση σχετικά με ένα εκπαιδευτικό/ενημερωτικό σεμινάριο που διοργανώνεται από το πρόγραμμα για όποιον/α ενδιαφερόμενο/η, και στο οποίο η παρακολούθηση θα είναι δωρεάν και θα χορηγηθεί βεβαίωση συμμετοχής.

Βλέποντας την λέξη ''βεβαίωση'', ένας από τους ανθρώπους που είχε παρακολουθήσει το πρόγραμμα, κατέθεσε στα σχόλια την μαρτυρία του με αφορμή τον συνειρμό που ήρθε στο μυαλό του από την... βεβαίωση που είχε ζητήσει όσο ήταν στο πρόγραμμα για την εργασία του.

Ο Γιάννης είχε παρακολουθήσει το πρόγραμμα απεξάρτησης αλκοολικών στο Ψ.Ν.Α. και ήταν για δυο μήνες ''καθαρός''. Κάποια στιγμή έκανε μια υποτροπή, φαινόμενο όχι ασυνήθιστο για ανθρώπους που είναι σε απεξάρτηση από ουσίες. Παρά την υποτροπή, ήθελε να συνεχίσει στο πρόγραμμα και να μην γυρίσει στα ίδια. Χρειάστηκε να ζητήσει μια βεβαίωση για την δουλειά του τότε από τον διευθυντή του προγράμματος Χαράλαμπο Μιτσώνη. Η αντίδραση του διευθυντή ήταν τόσο προσβλητική και ευτελιστική που ο Γιάννης πίστεψε ότι δεν έχει ελπίδα. Τώρα συνεχίζει σε κάποιο άλλο πρόγραμμα και είναι 189 ημέρες ''καθαρός''.

Παραθέτουμε την μαρτυρία του Γιάννη, για την καλύτερη ενημέρωση του κοινού, έτσι ώστε να απευθύνεται σε προγράμματα που αξίζουν και όχι σε προγράμματα που ορίζονται από πρόσωπα, τα οποία τοποθετούνται από τους κρατικούς μηχανισμούς στις αντίστοιχες θέσεις, και που από την ''καρέκλα'' τους νομίζουν ότι μπορούν να κάνουν και να λένε ότι κυριολεκτικά θέλουν:

«Κατά την άποψή μου ο κ. Μιτσώνης Χαράλαμπος, Διευθυντής του προγράμματος αυτού, είναι ο πλέον Ακατάλληλος σαν άνθρωπος και σαν ψυχίατρος για να διευθύνει ένα τέτοιο πρόγραμμα που έχει να κάνει με ανθρώπινες ζωές. Από ότι βλέπω θα δοθούν βεβαιώσεις για το σεμινάριο... Είχα παρακολουθήσει το πρόγραμμα αυτό και του είχα ζητήσει μια βεβαίωση για την Εργασία μου ότι παρακολουθώ το πργόραμμα. Είχα μείνει 2 μηνες "καθαρός" αλλά έκανα υποτροπή... (συχνό φαινόμενο για έναν χρήστη ουσιών). Ήθελα να συνεχίσω αλλά ο τρόπος του με έκανε να αισθανθώ σαν σκουπίδι.... Ήταν και η μητέρα μου μπροστά όταν ζήτησα αυτή την βεβαίωση. Εκείνος αγρίεψε, ύψωσε κατά πολύ την φωνή του και με ρωτούσε επι 5 λεπτά: ''ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΙΟΣ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ;;; που μου ζητάς το χαρτι αυτό; ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΙΟΣ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ;;"

Άμα έχει "θέμα" αυτογνωσίας αυτός ο ψυχίατρος και ρωτάει έναν αλκοολικό για το ποιος είναι, εγώ το μόνο που θυμάμαι είναι έναν καλοντυμένο νέο άντρα με στυλ "Γιάπι" να μου φωνάζει και να με ρωτάει... Αν ξέρω ποιος είναι... Εγώ είμαι ο Γιάννης, είμαι αλκοολικός και απέχω από το αλκοόλ 189 ημερες !!!! Και είμαι περήφανος για τον εαυτό μου. Εσείς κύριε Μιτσώνη απο τις 29.8.14 που τελικά, αφού με κάνατε "σκουπίδι", μου δώσατε αυτή την βεβαίωση, ΜΑΘΑΤΕ ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΤΕ;;;»

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top