Select Menu

Οία ή έω, ώ υιέ, αεί εί θα έλεγε ένας πατέρας στην αρχαία Αθήνα, καμαρώνοντας τον γιο του να μεγαλώνει. Ερμηνεία: Σαν την αυγούλα, γιε μου, πάντοτε είσαι.

Σε ποιά γλώσσα του κόσμου θα μπορούσε κανείς να εκφραστεί μόνο με φωνήεντα;

Σε καμία άλλη εκτός από την υπέροχη ελληνική γλώσσα

Ούτε ένα σύμφωνο, μόνο φωνήεντα!

Ο απόλυτος θαυμασμός! Σ' αυτή τη φράση παρατηρούμε ότι υπάρχουν όλα τα φωνήεντα(7) και εάν αντικαταστήσουμε τα γράμματα με τους αριθμούς τους, θα έχουμε άθροισμα 2140= 2+1+4=7 όσα και τα φωνήεντα του ελληνικού αλφαβήτου.

Η λέξις ΕΒΔΟΜΑΣ έχει 7 γράμματα και αποσυμβολίζοντας έχουμε:

ΕΒΔΟΜΑΣ=5+2+4+70+40+1+200=322, 3+2+2=7.

Το έτος έχει 52 εβδομάδες οπότε έχουμε 52=5+2=7

Όλα σοφά μετρημένα και κρυφά τοποθετημένα μέσα στην θεϊκή Ελληνική γλώσσα.

Παρά τις καταστροφές που έκαναν οι βάρβαροι ανά τους αιώνες και η μανία των μελανοχιτώνων της νέας θρησκείας να εξαφανίσουν κάθε τι ελληνικό, αλλά και το έγκλημα που έκαναν οι νεοέλληνες να ασελγήσουν εις βάρος της τα τελευταία χρόνια, ειδικότερα στα επίθετα, δεν κατάφεραν να εξαφανίσουν τα επιτεύγματα του θαυμαστού πολιτισμού και του πνεύματος των αρχαίων Ελλήνων.

Τις περγαμηνές και τους παπύρους που ήταν γραμμένες πάνω τους γνώσεις πολλών αιώνων, τις χρησιμοποίησαν οι βάρβαροι βυζαντινοί για καύσιμη ύλη στα λουτρά τους.

Το να αποκρύπτεται η αλήθεια, κατά τον Ηράκλειτο, είναι σα να θέλει κανείς να θάψει τον χρυσό στα έγκατα της γης, ο οποίος όταν κάποια στιγμή βγει στο φως θα λάμψει.

Πολιτισμός δεν είναι μόνον αυτός που φέρνει στο φώς η ανασκαφική σκαπάνη με τις επιγραφές και τα απίστευτης τέχνης τεχνουργήματα, αλλά και όσα έκρυβαν από τους αμύητους τα Μαντεία στα Μυστήρια των ναών και μέσα στην ίδια τη γλώσσα τους.

Το έν οίδα ό,τι ουδέν οίδα και το γνώθι σ' αυτόν είναι δύο θεμελιώδεις έννοιες, σοφές μεν αντιφατικές δε μεταξύ τους.

Οι αντιφάσεις όμως φέρνουν πρόοδο και ανάπτυξη. Ο Έλληνας ήταν εκείνος που ερεύνησε επισταμένως το ΓΙΑΤΙ και ΠΩΣ στον περίγυρό του για να καταλήξει μετά από πολύ σκέψη στο ΔΙΟΤΙ.

Ο Αριστοτέλης κατέγραψε και μας άφησε κληρονομιά τον ορισμό της γνώσης.

"Γνώση είναι η ανάμνηση που προϋπάρχει και πρόοδος δεν είναι τίποτα άλλο, παρά μια αύξουσα δύναμη που προϋπάρχει."

Το ΓΝΩΘΙ ΣΑΥΤΟΝ δεν είναι τίποτα άλλο παρά Η ΓΕΩΜΕΤΡΙΚΗ ΠΡΟΟΔΟΣ αναμνήσεων.

ΓΝΩΘΙ ΣΑΥΤΟΝ=872+1021=1893

Η ΓEΩΜΕΤΡΙΚΗ ΠΡΟΟΔΟΣ=8+1291+594=1893

Ο Σωκράτης δεν γνώριζε εκ των προτέρων τι είναι αυτό που τον οδηγεί να αποκαλύπτει αλήθειες άγνωστες μέχρι εκείνη τη στιγμή και στον ίδιο.

Μα το δαιμόνιον απαντούσε ο ίδιος. Όμως η λέξις δαίμων της εποχής εκείνης, δεν έχει καμία σχέση με τη σημερινή εκφυλισμένη έννοιά της.

ΔΑΙΜΩΝ σημαίνει ΔΑΪΜΩΝ= ΕΙΔΗΜΩΝ.

Ας γυρίσουμε πάλι στο ΓΙΑΤΙ στο ΠΩΣ και στο ΔΙΟΤΙ που έκαναν τον ΕΛΛΗΝΑ να διαπρέψει και πάνω σ' αυτές τις λέξεις να βασίζονται όλες οι επιστήμες και η πρόοδος του ανθρώπου.

Α=1       Β=2        Γ=3      Δ=4       Ε=5       F=6     Ζ=7     Η=8      Θ=9  
Ι=10      Κ=20     Λ=30    Μ=40     Ν=50     Ξ=60   Ο=70   Π=80   Q=90
Ρ=100    Σ=200   Τ=300   Υ=400  Φ= 500  Χ=600 Ψ=700 Ω=800 ΣΑΜΠΙ=900

Τα τρία πρώτα οριζόντια γράμματα Α,Β,Γ έχουν αριθμητική αξία 1,2,3. Αντίστοιχα τα τρία κάθετα Α,Ι,Ρ έχουν αριθμητική αξία 1,10,100 που αποτελούν αριθμητική πρόοδο του 1. Όμως ο αριθμός που σχηματίζεται είναι 123 είναι ο λεξάριθμος της λέξεως ΕΛΛΗΝ.

ΕΛΛΗΝ>5+30+30+8+50=123.

Πολλές τέτοιες απίθανες γνώσεις μπορείτε να πάρετε από το βιβλίο " Έλλην Λόγος" του αείμνηστου φίλου Θύμιου Φούντα (εκδόσεις Φαέθων), από το οποίο και εγώ πήρα στοιχεία για να γράψω το άρθρο αυτό.

Δυστυχώς το φωτισμένο αυτό μυαλό μας άφησε γρήγορα ορφανούς, μας έλειψε η φιλία του και οι γνώσεις που μας προσέφερε απλόχερα.

Να είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει.

Θεόφιλος Αιγινήτης  
Ζωγράφος - Συγγραφέας  
theofilouerga.gr

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top