Select Menu


Λέτε να έλειπε ο Σόρος από το πάρτι του χρηματιστηρίου;

Προ ημερών η επιτροπή κεφαλαιαγοράς επέβαλε πρόστιμα 1,025 εκατ. ευρώ σε εταιρίες που κερδοσκόπησαν σε τραπεζικές μετοχές. Πρόκειται για τον β’ γύρο ανακοινώσεων, αφού είχαν επιβληθεί αντίστοιχα πρόστιμα και τον Ιανουάριο του 2015.

H υπόθεση αφορά τις ανοικτές πωλήσεις το 2012 κατά τις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου των ελληνικών τραπεζών.
Μια εξ’ αυτών των εταιριών ήταν και το fund Quantum Partners του μεγαλοεπενδυτή Τζόρτζ Σόρος στην οποία επιβλήθηκε πρόστιμο 65.000 ευρώ. 

Φυσικά, η επιτροπή κεφαλαιαγοράς δεν ανακοίνωσε πόσες μετοχές της Εθνικής Τράπεζας σόρταρε το fund του Σόρος, συνεπώς δεν γνωρίζουμε αν το πρόστιμο είναι «ψίχουλα» μπροστά στα κέρδη που αποκόμισε το fund.

Τι έγινε στην ουσία; Το Fund του Σόρος πωλούσε ανοικτά τις μετοχές της Εθνικής, χωρίς να τις κατέχει και όταν κλήθηκε να τις παραδώσει δεν τις είχε!

olympia.gr

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top