Select Menu


H γαλλική εφημερίδα Liberation με ένα άρθρο της, τιτλοφορούμενο «ο εχθρός νούμερο 1 για τον ΣΥΡΖΑ είναι η Γερμανία», κατηγορεί για εθνικισμό την νέα Ελληνική Κυβέρνηση.

Γράφει η Ε. Αθανασούλη

Την Κυβέρνηση που συζητάει να καταβληθούν επί τέλους, στην Ελλάδα, οι οφειλόμενες από τη Γερμανία πολεμικές αποζημιώσεις, για όλες εκείνες τις θηριωδίες και τους βανδαλισμούς στους οποίους η Γερμανική Πολιτεία (αναγκαστικό δάνειο κλπ) και οι Γερμανικές ένοπλες δυνάμεις υπέβαλαν τον ελληνικό λαό. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι Γερμανοί, πέρα από τα φονικά και τις εξολοθρεύσεις πληθυσμών ολοκλήρων πόλεων, προέβησαν και σε εκτενέστατη καταστροφή των κρατικών και των δημοσίων υποδομών, κατά την αποχώρησή τους. Κι όλα αυτά που αυτοί κατεστρεψαν, τα ξαναφτιάξαμε με δικό μας εθνικό κόστος.

Φαίνεται πως στον κόσμο μας σήμερα, η άσκηση των δικαιωμάτων των «μικρών», είναι ταμπού εάν προσβάλλει τα συμφέροντα των «μεγάλων»!

Θα μπορούσε κανείς, πειστικά και με λογική, να επιχειρηματολογήσει πως το γεγονός ότι όλες οι προηγούμενες ελληνικές ηγεσίες είχαν de facto παραλείψει, είτε από ολιγωρία, είτε υποκύπτοντες σε οικονομικές, ηθικές ή οποιασδήποτε άλλης φύσεως πιέσεις των «φίλων, συμμάχων και εταίρων μας» να προστατέψουν τα υλικά και ηθικά συμφέροντα της χώραςμας, δεν συνιστά- η άσκηση αυτών των εθνικών δικαιωμάτων και αξιώσεων από την νέα ηγεσία του Ελληνικού λαού - από μόνη της, εθνικισμό. Ούτε έχει δημιουργηθεί κανένα ιστορικό αναπότρεπτο δεδομένο.

Αυτή η αξίωση, θα βαρύνει ες αεί, ακόμη και τον τελευταίο Έλληνα που θα μείνει ζωντανός, οποτεδήποτε και αν γεννηθεί αυτός, 70 ή 100 ή 200 χρόνια από το τέλος του φριχτού -κι αναίτιου για εμάς- αυτού πολέμου.

Αλλά, βέβαια, η έγκριτη εφημερίδα δεν προβαίνει σε μια τέτοια ανόητη, προφανώς, και -λογικά και ηθικά- έωλη δήλωση, τυχαίως. Είναι φυσικό να διακατέχεται από ανησυχία για τις τυχόν γαλλικές ευθύνες σχετικά με ασχημίες, προσβολές και καταχρήσεις της Χώρας προς τις παλαιές αποικίες της.

Εξάλλου, τέτοια προσβολή από την πλευρά της Γαλλίας, συντρέχει και στην περίπτωση της χώρας μας, δεδομένου ότι περικαλείς ελληνικές αρχαιότητες, με αμφισβητήσιμους τίτλους ιδιοκτησίας, κοσμούν τα περίφημα γαλλικά μουσεία, αποφέροντας κέρδη στο γαλλικό δημόσιο, και προκαλώντας κοσμοσυρροή για το θαυμασμό τους.

Έτσι λοιπόν, εχθρός νούμερο 1 για την πατρίδα, θα είναι -εκάστοτε- όποιος περιφρονεί και προσβάλλει την Ελλάδα, και ιδιαίτερα αν αυτός έχει ληστέψει, κατακλέψει, εξαπατήσει, παραπλανήσει, ή καρπωθεί δολίως, πόρους, έσοδα, ελληνικά έργα τέχνης και λόγου, και άλλα παρόμοια.

Ο Ελληνικός τρόπος δεν έχει εξ ορισμού το φόβο κανενός λαού, και δεν έχει μίσος για κανένα λαό. Η ιστορία και τα έργα του κάθε λαού είναι εκείνα που τον κάνουν αξιαγάπητο ή αξιομίσητο.

Κι αν τα έργα ενός λαού είναι έργα προσβλητικά, ή κατακτητικά, αν είναι έργα εισβολής, κατακυρίευσης και επιβολής της δικής του εξουσίας σε άλλους ανθισταμένους και εναντιουμένους, ή αν είναι έργα λεηλασίας και σφαγής ή διαρπαγής των πόρων και των εσόδων άλλων λαών, ως τέτοια τα υφίστανται αυτοί οι άλλοι, και -ασφαλώς- αποκτούν την αντίστοιχη εικόνα για το δράστη λαό.

Η φύλαξη της Επικράτειάς μας είναι υποχρέωση και ευθύνη μας. Ο πατριωτισμός μας δεν μπορεί να παραγνωρίζεται ούτε να στιγματίζεται η διακήρυξή του. Όλοι οι λαοί πρέπει να αγαπούν και να αγωνίζονται για την πατρίδα τους. Οι καλοί μας φίλοι, εταίροι και σύμμαχοι πάντα προστρέχανε και στήνανε τις μοιρασιές χωρών, λιμανιών, εστιών, αυτοκρατοριών, για να εγκαταστήσουν τα πρακτορεία τους και τα οικονομικά τους συμφέροντα.

Η Liberation χαρακτηρίζει ηλίθια την αξίωσή μας επειδή γενικώς, οι εξουσιαστές, οι καταχραστές, οι εισβολείς και οι συναφείς «αγαθοεργοί», αρνούνται να πληρώσουν!

Και μας κατηγορεί για κινήσεις κατά της ευρωπαϊκής ειρήνης, επειδή υπενθυμίζουμε την αισχρή συμπεριφορά του γερμανικού ναζισμού που αιματοκύλισε τον κόσμο. Και τη συμπεριφορά αυτή την υπενθυμίζουμε, γιατί εξακολουθεί να επαναλαμβάνεται αυταρχικά ίσαμε σήμερα, αφού επιβάλλεται, με ασφυκτική επιμονή της ίδιας χώρας, οικονομική πειθαρχία σε ένα μοντέλο που εξυπηρετεί τα συμφέροντά της, και μάλιστα με ένα τρόπο που καταβαραθρώνει τα δικά μας.

Όσο η Ευρώπη δεν στηρίζεται σε αρχές και σε αξίες, θεωρώντας τους ανθρώπους και τους λαούς ίσους, κι όχι ευκαιρίες εκμετάλλευσης, ή συμφέρουσες σχέσεις, τόσο πιο δύσκολη έως αδύνατη θα καθίσταται η ουσιαστική ενότητα της ευρωπαϊκής πολιτείας. Γιατί τα συμφέροντα θα γέρνουν πότε από εδώ και πότε από εκεί. Και οι λαοί, και οι άνθρωποι, δεν είναι πεπόνια.

Ναι, αυτό, όσο υπάρχει ο Ελληνικός λαός, με τον Ελληνικό του τρόπο και νόημα ζωής, θα το λέγει πάντα. Οι άλλοι μπορεί απλώς να διαλέγουν δίσκο στην μπαλλάντζα των συμφερόντων.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top