Select Menu


Η ιταλική ακτοφυλακή ανέλαβε τον έλεγχο εγκαταλελειμμένου πλοίου το οποίο μεταφέρει 450 πρόσφυγες ανοικτά των ακτών της νότιας Ιταλίας.


Τρεις άνδρες της ιταλικής ακτοφυλακής ανέλαβαν τον έλεγχό του - υπό σημαία της Σιέρα Λεόνε - Ezadeen, αφού μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο το οποίο προσνηώθηκε στο κατάστρωμα του πλοίου και το κατευθύνουν προς ιταλικό λιμάνι.

To εμπορικό πλοίο εγκαταλείφθηκε από το πλήρωμά του το βράδυ της Πέμπτης προς την Παρασκευή κοντά στις ιταλικές ακτές, με τις μηχανές του πιθανότατα εκτός λειτουργίας, όπως ανακοίνωσε η ιταλική Πολεμική Αεροπορία.

Περίπου στις 2300 GMT, (01:00 ώρα Ελλάδας της Παρασκευής) το σκάφος ήταν σε απόσταση 65 χιλιομέτρων από το νοτιοανατολικό άκρο της Ιταλίας, και έπλεε ακυβέρνητο σε μια φουρτουνιασμένη θάλασσα. «Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, το πλοίο δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο μέσω του αέρα»ανέφερε η ανακοίνωση του ιταλικού Πολεμικού Ναυτικού

Η ακτοφυλακή ειδοποίησε ισλανδικό περιπολικό σκάφος το οποίο βρισκόταν στην περιοχή ως μέρος της αποστολής του Frontex, του οργανισμού της ΕΕ για την επιτήρηση των συνόρων. Το ισλανδικό σκάφος προσέγγισε το Ezadeen και έπλευσε παράλληλα με αυτό, αλλά ο καιρός δεν του επέτρεψε οποιαδήποτε άλλη ενέργεια.

http://www.koutipandoras.gr

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top