Select Menu

Το πολιτικό σκηνικό έχει πάρει φωτιά και, όπως ήταν φυσικό, παρατηρείται μεγάλη πόλωση.


Κατά την άποψή μας και χωρίς πολλά λόγια, κατά την προεκλογική περίοδο η συζήτηση δεν πρέπει να είναι αμιγώς οικονομικής φύσεως, αλλά ιδεολογικής, κάτι που περιλαμβάνει τα πάντα.

Ας ακούσουμε, έστω θεωρητικά γιατί στην πράξη λίγα σωστά γίνονται, τι πρεσβεύει η κάθε παράταξη, ειδικά τα δύο κόμματα που μάχονται για την πρωτιά, πέραν της οικονομίας, για τα εθνικά θέματα, την Ορθοδοξία, τον Ελληνισμό, το Μεταναστευτικό, το περιεχόμενο της Παιδείας και τον Στρατό.

Ο Λαός πρέπει να γνωρίζει πριν ψηφίσει, επακριβώς την ιδεολογική ταυτότητα των κομμάτων, προκειμένου να μην έχει ως άλλοθι την άγνοια. Για παράδειγμα δεν μπορεί κάποιος που έχει ευαισθησία στα εθνικά θέματα να ψηφίζει ένα κόμμα που ονομάζει τα Σκόπια «Μακεδονία» ή θέλει να μοιράσει το Αιγαίο με την Τουρκία. Ένας που θέλει πράσινη κάρτα για όλους τους παράτυπους μετανάστες, δεν μπορεί να ψηφίσει ένα κόμμα που αρνείται την συγκεκριμένη προοπτική.

Εκεί πρέπει να επικεντρωθεί λοιπόν η προεκλογική συζήτηση, ώστε να γνωρίζουμε όλο το πακέτο που επιλέγουμε για την επόμενη μέρα των εκλογών. Βέβαια η όποια κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να εφαρμόζει παγκοσμιοποιητικά μέτρα, τα οποία ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ (βλ. «αντιρατσιστικό»). Το θέμα είναι αν θα υπάρχει προσπάθεια αντιμετώπισής τους μέσω διαπραγμάτευσης ή θα ψηφίζονται άνευ συζήτησης.


Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top