Select Menu


Υποτίθεται ότι ο νεαρός στα δεξιά θα μας σώσει από την καταστροφή που προκάλεσε ο στρουμπουλός κύριος στ' αριστερά.

Διάχυτο το «Μίσος κι η οργή» για τους προδότες που ξεπούλησαν τη χώρα 


Το σύστημα θα κερδίσει άλλα 4 χρόνια παράταση , ανακατεύοντας την τράπουλα με τα σημαδεμένα χαρτιά μέχρι να ξυπνήσουν απότομα οι πολίτες από την πείνα για να διαπιστώσουν ότι για πολλοστή φορά πως εξαπατήθηκαν σαν πρωτάρηδες, καθώς είναι θέμα χρόνου να γίνουν εκλογές και να αναλάβει πανηγυρικά την εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η προσγείωση όμως στην πραγματικότητα, θέτει το επιτελείο του Αλέξη προ των ευθυνών τους.

Πρώτον, πρέπει να διαπραγματευτούν το χρέος. Το οποίο δεν είναι βιώσιμο, παρά τις φιλότιμες επικοινωνιακές προσπάθειες της κυβέρνησης. Και δεύτερον να βρουν επενδυτές. Λεφτά δηλαδή.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι Σταθάκης και Μηλιός, μετέβησαν στο City του Λονδίνου για να επιβεβαιώσουν τα ιδιωτικά funds ότι η άρνηση πληρωμών δε θα αφορά τα ιδιωτικά ομόλογα , αλλά τα κρατικά.

Το φαιδρό της υπόθεσης είναι ότι τα λεφτά που έχουμε στο χαρτοφυλάκιο μας είναι λεφτά της Ευρωπαϊκής Κρατικής Τράπεζας και όχι ιδιωτικών Τραπεζών. Αυτών φροντίσαμε ήδη να τους τα κουρέψουμε το 2012, κατά 180 δις. 

Και δεν ήταν το μόνο αντιφατικό της συνάντησης. 

Στήριξαν τις προτάσεις τους στη βεβαιότητα ότι οι τράπεζες θα αυξήσουν τη ρευστότητα στην αγορά από τα χρήματα που τους δίνει ο Μηχανισμός Στήριξης!

Μπορεί οι αγγλοσάξονες να μην έχουν τις αντιδράσεις που έχει ο Άδωνης όταν ακούει παράλογα πράγματα, αλλά το ΟΧΙ το άφησαν να εννοηθεί ευγενικά, ζητώντας τους το εναλλακτικό σχέδιο.

Βεβαίως δεν παρουσιάστηκε κάποιο εναλλακτικό σχέδιο, αλλά το PLAN Β του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί κανείς εύκολα να το διακρίνει.

Ο κ.Τσίπρας σαν πρωθυπουργός με το επιτελείο του θα πάει να διαπραγματευτεί το κούρεμα του χρέους. Στην αρχή των διαπραγματεύσεων θα υπάρχει καλή θέληση και των δυο πλευρών. Στην πρόοδο όμως των συζητήσεων , η απαίτηση διαγραφής δημόσιου χρέους από τα χαρτοφυλάκια των κρατικών προϋπολογισμών των κρατών-μελών , θα φέρει τη συζήτηση σε αδιέξοδο. Τότε ο ΣΥΡΙΖΑ θα έρθει σε ένα δίλημμα .

Να κάνω στάση πληρωμών και να βγω από το μνημόνιο και την Ευρώπη πηγαίνοντας σε εθνικό νόμισμα ή να κάνω ταχύτατα τις μεταρρυθμίσεις που έχει δεσμευτεί η χώρα από την προηγούμενη κυβέρνηση;

Αν πάρει την πρώτη απόφαση θα τους κυνηγά ο λαός, αν πάρει τη δεύτερη θα τους κυνηγούν οι συνιστώσες. 

Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα δηλαδή και ο λαός στο ίδιο έργο θεατής.... 

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top