Select Menu


Σάλο έχει προκαλέσει η δορυφορική φωτογραφία που έδωσε στη δημοσιότητα χθες βράδυ ο ρωσικός τηλεοπτικός σταθμός Channel 1, η οποία δείχνει πως το μοιραίο Boeing 777 των μαλαισιανών αερογραμμών που συνετρίβη στις 17 Ιουλίου στο Ντονιέτσκ της νοτιοανατολικής Ουκρανίας, κοστίζοντας τη ζωή 298 ανθρώπων, κατερρίφθη από μαχητικό αεροσκάφος MIG-29.

Η νέα εξέλιξη, αλλάζει τα μέχρι στιγμής δεδομένα, καθώς καταρρίπτεται κάθε ισχυρισμός για ρίψη πυραύλου από το έδαφος.


Σύμφωνα με το ρωσικό κανάλι, το μαλαισιανό Boeing έπεσε από επίθεση με πύραυλο "αέρος-αέρος" που εκτοξεύθηκε από το αριστερό πτερύγιο του μαχητικού. Στη δορυφορική φωτογραφία που αποκάλυψε, η οποία φέρεται να προέρχεται από αμερικανικό ή βρετανικό δορυφόρο – κατάσκοπο, διακρίνεται καθαρά η εκτόξευση πυραύλου από το MIG-29.

Οπως είπε ο παρουσιαστής της εκπομπής Μιχαήλ Λεόντιεφ, η φωτογραφία εστάλη με email στις 12 Νοεμβρίου στην Ενωση Ρώσων Μηχανικών, η οποία είχε νωρίτερα δημοσιεύσει έκθεση με τα αποτελέσματα της μελέτης για τα αίτια της αεροπορικής τραγωδίας. Η φωτογραφία δείχνει ένα επιβατικό αεροσκάφος και ένα μαχητικό, από το αριστερό πτερύγιο του οποίου διακρίνεται η χαρακτηριστική “ουρά ατμού” (vapor trail) που αφήνουν οι πύραυλοι "αέρος-αέρος".

Σε συνοδευτικό σημείωμα, μαζί με τη δορυφορική φωτογραφία, ο αποστολέας συστήθηκε ως Τζορτζ Μπιτλ, απόφοιτος του ΜΙΤ και εμπειρογνώμονας αεροπορίας με είκοσι χρόνια εμπειρίας, και είπε πως η απεικόνιση του δυστυχήματος συμφωνεί απόλυτα με τα αποτελέσματα της έκθεσης των ρώσων μηχανικών: «Το Boeing καταρρίφθηκε από το μαχητικό που το κυνηγούσε.

Πρώτα πυροβολήθηκε το πλήρωμα και στη συνέχεια η καμπίνα χτυπήθηκε από πύραυλο "αέρος-αέρος"» γράφει ο Μπιτλ. Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Ενωσης Ρώσων Μηχανικών Ιβάν Αντριέφσκι, η ανάλυση της δορυφορικής εικόνας έδειξε πως είναι αυθεντική. «Η λήψη αναλόγων εικόνων γίνεται συνήθως από δορυφόρους των υπηρεσιών κατασκοπείας.

Σύμφωνα με τις συντεταγμένες, μπορούμε να υποθέσουμε ότι η φωτογραφία έχει ληφθεί από το αμερικανικό ή βρετανικό δορυφόρο» λέει ο Αντριέφσκι και καταλήγει: «Για να συνοψίσουμε, απ’ ό,τι φαίνεται η κατάρριψη δεν προήλθε από Buk, δεν έγινε από πύραυλο εδάφους – αέρος».

Το Boeing 777 της Malaysia Airlines που εκτελούσε την πτήση MH-17.από το Άμστερνταμ στηνΚουάλα Λουμπούρ συνετρίβη στις 17 Ιουλίου στην νοτιοανατολική Ουκρανία και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις καταρρίφθηκε από πύραυλο. Μέχρι τώρα δεν υπήρχαν στοιχεία για το ποιος εκτόξευσε τον πύραυλο κατά του αεροσκάφους, όμως το Κίεβο όπως και πολλές δυτικές χώρες από την πρώτη στιγμή κατηγόρησαν τους αυτονομιστές του Ντονιέτσκ.

rbth.com

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top