Select Menu

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας για άλλη μια φορά έβαλε τα πράγματα στη θέση τους αναγνωρίζοντας όλες τις επιπτώσεις και προβάλλοντας μια αξιοπρεπή και συνάμα αγωνιστική στάση απέναντι στα πράγματα , χωρίς να παραλείψει ασφαλώς και την αναφορά των συνεπειών σε όλους τους εμπλεκόμενους της υπόθεσης. Και το κυριότερο, επιχειρηματολογεί, δεν αερολογεί !
Στο σύγχρονο κόσμο τα πάντα είναι αλληλένδετα και δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι οι κυρώσεις ή μια απότομη πτώση των τιμών του πετρελαίου ή η υποτίμηση του ρουβλίου δεν θα γυρίσει μπούμερανγκ σε εκείνους που τα έχουν προκαλέσει , λέει ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν.

"Αν η μείωση του κόστους των ενεργειακών προϊόντων λαμβάνει χώρα σκόπιμα, πλήττονται επίσης και εκείνοι που εισάγουν αυτούς τους περιορισμούς. Τα προβλήματα που προκύπτουν συνεχίζονται να αυξάνονται επιδεινώνοντας την κατάσταση όχι μόνο της Ρωσίας , αλλά και των εταίρων μας , συμπεριλαμβανομένων των χωρών που παράγουν πετρέλαιο και φυσικό αέριο" δήλωσε ο Πούτιν σε συνέντευξή του στο TASS.

Ο Ρώσος ηγέτης τόνισε ότι η πτώση των τιμών του πετρελαίου οφείλεται στην απότομη αύξηση της παραγωγής σχιστολιθικού πετρελαίου και φυσικού αερίου από τις Ηνωμένες Πολιτείες , αλλά αμφισβήτησε την εμπορική βιωσιμότητά του .

"Πού κυμαίνεται όμως η κερδοφορία αυτής της παραγωγής ; Είναι από $ 65 έως $ 83 ανά βαρέλι . Τώρα , όταν η τιμή του βαρελιού του πετρελαίου έχει πέσει κάτω από 80 δολάρια , η παραγωγή σχιστολιθικού αερίου γίνεται ασύμφορη ." , δήλωσε ο Πούτιν.

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας συνέχισε λέγοντας ότι βλέπει αντικειμενικούς λόγους στην πτώση των τιμών του πετρελαίου.

"Η προσφορά εκ μέρους της Λιβύης έχει αυξηθεί προκαλώντας έκπληξη , δεδομένου ότι μπορεί να φαίνεται ότι παράγει περισσότερο , καθώς και το Ιράκ , παρ ' όλα τα προβλήματα ...Το ISIS πουλάει πετρέλαιο παράνομα με $ 30 το βαρέλι στη μαύρη αγορά , η Σαουδική Αραβία αύξησε την παραγωγή της και η κατανάλωση μειώθηκε εξαιτίας μιας περιόδου στασιμότητας ή , ας πούμε , λόγω κάποιας μείωσης σε σχέση με τις προβλέψεις της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης", είπε χαρακτηριστικά .

Μιλώντας για τη ρωσική οικονομία και την αποδυνάμωση του ρουβλίου , ο Πούτιν δήλωσε ότι η κατάσταση με τις τιμές του πετρελαίου δεν χτύπησε τον προϋπολογισμό τόσο σκληρά όσο αναμενόταν .

"... Έχουμε την πυγμή της επίλυσης των κοινωνικών ζητημάτων . Συμπεριλαμβανομένων και εκείνων της αμυντικής βιομηχανίας . Η Ρωσία έχει τη δική της βάση για την υποκατάσταση των εισαγωγών", είπε.


Πηγή: rt.com
Μετάφραση - Επιμέλεια : Το ιδιόμελο για το logiosermis.net 

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top