Select Menu


Ο πρώτος Έλληνας εθελοντής στο πλευρό των Κούρδων μαχητών είναι γεγονός όπως ανακοινώθηκε από τις δυνάμεις του YPG και των Κούρδων του Ιράκ Πεσμεργκά που πολεμούν στην μαρτυρική πόλη Κομπανί.

Σημειωνεται ότι η κουρδική αυτή πόλη βρίσκεται υπό πολιορκία από τους ισλαμιστές εγκληματίες της ISIS για σχεδόν ένα τρίμηνο , και ενώ όλοι την θεωρούσαν χαμένη, οι Κούρδοι μαχητές αν και ελάχιστοι κατάφεραν να την κρατήσουν και να εξολοθρεύσουν εντός των συνοικιών της πάνω από 2000 ισλαμιστές εξτρεμιστές.

Ο αγώνας του κουρδικού λαού για ελευθερία όπως είναι φυσικό ενέπνευσε και πολλούς Έλληνες που βλέπουν με συμπάθεια τους Κούρδους αλλά και επειδή γνωρίζουν ότι οι Σύροι και οι Κούρδοι αποτελούν τον ουσιαστικό "κυματοθραύστη" που σώζει την Ευρωπη και κυρίως την Ελλάδα από τα κύματα των χιλιάδων εγκληματιών που στο όνομα του Ισλάμ κάνουν αποτρόπαια εγκλήματα που δεν τα χωράει ο ανθρώπινος νους.


Την είδηση ότι ο πρώτος Έλληνας εθελοντής μπήκε στην πολιορκημένη Κομπάνι και πολεμά με τους Κούρδους του YPG ενάντια στην ISIS, τη μετέδωσαν οι Κούρδοι μέσω Twitter στις 26 Νοεμβρίου.

Η αλήθεια είναι ότι ήταν ζήτημα χρόνου να βρεθεί ο πρώτος Έλληνας εθελοντής στην εμπόλεμη ζώνη, στους προμαχώνες της ελευθερίας που έχουν υψωθεί στη συνοριακή κουρδική πόλη.

Όσοι έχουν μελετήσει την ελληνική ιστορία γνωρίζουν ότι Έλληνες πολλές φορές πολέμησαν ως εθελοντές στους αγώνες άλλων λαών για δημοκρατία, ελευθερία, εθνική ανεξαρτησία.

Στο Κομπάνι η κατάσταση αν και κρίσιμη ακόμη εντούτοις όπως πιστεύουν και οι Κούρδοι βρίσκεται σε σημείο καμπής καθώς οι ισλαμιστές φαίνεται να χάνουν την αρχική τους ορμή λίγο πριν μεταπέσουν ουσιαστικά σε αμυντικό αγώνα. Η αλαζονεία που τους διακρίνει ότι δεν γίνεται να χάνουν από εχθρούς του Ισλάμ, και η πλέον παράξενη εμμονή που δείχνουν στην κατάληψη της πόλης τους έχουν οδηγήσει σε συντριβή στην περιοχή.

Εκτός από την ηρωική άμυνα των Κούρδων στην αναχαίτιση των ισλαμιστών έχουν βοηθήσει και οι περίπου 270 αεροπορικές προσβολές μαχητικών της συμμαχίας κατά της ISIS όπως και τα φορτία όπλων που τους προμηθεύουν με ρίψεις αεροσκάφη της αμερικανικής Αεροπορίας.

Αρκετοί μαχητές του YPG μιλούν ήδη για επικείμενη νίκη.

defencenet.gr

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top