Select Menu


Εκεί όπου η πολιτική αφήγηση καταντά δελτίο τύπου χρηματοπιστωτικού ιδρύματος και πορνογραφικό, εθνοσεξιστικό ή lifestyleίστικο ιδίωμα, είναι φυσικό η ανωμαλία να εμφανίζεται ως η πλέον φυσιολογική πολιτική.

Όχι, στην σημερινή Ελλάδα δεν κάνουν πλέον οι πλούσιοι ψυχανάλυση για να βρουν (το) νόημα στη ζωή τους, ούτε οι φτωχοί γνωστική θεραπεία για βρουν λεφτά!
Ως αποτέλεσμα του προγράμματος της τρόικας παρατηρώ τους πλούσιους να στέλνουν στον ψυχαναλυτή-τους τούς φτωχούς, για να τους διηγηθεί το ψυχολογικό δράμα που βιώνουν οι έχοντες στη σημερινή Ελλάδα αυτή την περίοδο, και τους φτωχούς να στέλνουν τον γνωστικό τους ψυχολόγο στην τράπεζα ή στην εφορία για να κατανοήσει το μοντέλο παραγωγής πλεονάσματος εκεί όπου λεφτά δεν υπάρχουν, δια του Self-Guided Discovery φυσικά!
Άρα, το πρόγραμμα της τρόικας πέτυχε τον στόχο του: μετέτρεψε τους ψυχαναλυτές-οικονομολόγους σε «κούγιες» των αμοραλιστών της δεξιάς, κεντροδεξιάς και κεντροαριστεράς και τους γνωστικούς ψυχολόγους σε γητευτές της φτώχειας και του αποκλεισμού. Οι πρώτοι κατέληξαν να μετατραπούν σε πολιτικο-επικοινωνιακούς διαχειριστές του σοκ, ενώ οι δεύτεροι σε λογιστές του δέους! Και μην το συζητάς αναγνώστη μου… το δέος κι αν θέλει τον λογιστή του!
Συμπέρασμα: η πείνα στη σημερινή Ελλάδα είναι μορφή ανορεξίας, που για να αντιμετωπισθεί αποτελεσματικά απαιτείται να μεταρρυθμιστούν οι πεποιθήσεις που αφορούν στην προσωπική αξία, στην αξία ακινήτων, στην αξία των συσσωρευμένων, συστηματοποιημένων γνώσεων και επαγγελματικών εμπειριών και ασφαλώς να μεταρρυθμιστεί το καθεστώς ελέγχου (: τάξης και ασφάλειας) του Εαυτού!
Εν κατακλείδι δια του «σοκ και δέος» που εμπνεύστηκαν οι θεραπευτές του ελληνικού δημοσίου, των ελληνικών τραπεζών και της ευρύτερης κοινωνίας και εφαρμόζουν με πίστη και αφοσίωση οι ελληνικές ΝΔ-ΠΑΣΟΚυβερνήσεις, που έσωσαν την χώρα από την άβυσσο - στην οποία οι ίδιες την έριξαν προηγουμένως – φαίνεται να αντιμετωπίζεται δραστικά η κατάχρηση φαρμακευτικών ουσιών και σοσιαλιστικών ιδεών που οφείλονταν στις αρνητικές πεποιθήσεις των ελλήνων για τον Εαυτό-τους και στις λάγνες φαντασιώσεις τους για κοινωνική πρόοδο!
Έτσι, η φτώχεια, η ανεργία και ο αποκλεισμός αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά με την θετική αξιολόγηση της τρόικας που αντιστοιχεί στην θετική αξιολόγηση του Εαυτού μας. Δηλαδή με την αξιολόγηση από εμάς τους ίδιους του καταστροφικού τρόπου με τον οποίο αντιμετωπίζουμε την φτώχεια μας, την ανεργία μας, την ανήμπορη να μας συντηρήσει εργασία μας και το νεο-αποκλεισμό μας. Όλα αυτά είναι πεποιθήσεις και όχι προσωπικά και οικογενειακά δράματα… ας μεταρρυθμίσουμε λοιπόν τις πεποιθήσεις μας με χορηγό κάποια τράπεζα για να σταματήσουμε την γρίνια και την μιζέρια! Η ζωή είναι μικρή για να είναι θλιβερή, όπως θα έλεγε και ο Φτωχοκωστόπουλος! Και εγώ το ίδιο θα έλεγα, αν είχα χορηγό Συστημική Τράπεζα. Γιατί δεν έχω; Διότι όπως φαίνεται δεν έχω πετύχει ακόμη να θεραπεύσω τις πολιτικές μου πεποιθήσεις.

Πότε, λοιπόν, θα πετύχουμε όλοι μας να δομήσουμε θετικές πεποιθήσεις για τον Εαυτό μας και να απαλλαγούμε από ψυχώσεις, όπως η φτώχεια, η ανεργία και τα ρέστα; Όταν αποκτήσουμε όλοι έναν τραπεζικό χορηγό ασφαλώς. Και πότε θα γίνει αυτό; Σε πολύ λίγο, με την επέκταση του προγράμματος της τρόικας υπό την αφήγηση «υπογράφουμε την απελευθέρωσή μας από τα μνημόνια» - όπως αντίστοιχα ο απελευθερωτής Ανδρέας υπέγραφε την συμφωνία για την απομάκρυνση των βάσεων του θανάτου από την Ελλάδα!

Μην γελάς, δεν αστειεύομαι! Όλοι σε λίγο θα έχουμε δυνητικά τον τραπεζικό μας χορηγό, αρκεί οι αρνητικές μας πεποιθήσεις για το αναφερόμενο από κάποιους μυστήριους Κοινωνικό Ζήτημα της Ελλάδας να μετατραπούν σε θετικές. Όσο για τον ΣΥΡΙΖΑ …καμία ανησυχία, no-problem, αρκεί να εξασφαλιστεί ότι σέβεται την Δημοκρατία του Τραπεζίτη και ότι δέχεται η χορηγία προς τις πέντε μεγαλύτερες εφημερίδες της Ελλάδας να επεκταθεί και στην Αυγή!


Δημήτρης Γιαννακόπουλος, διδάκτωρ Πολιτικής Επιστήμης, ειδικός σε θέματα πολιτικής και διακυβέρνησης στην Ευρασία.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top