Select Menu


Ο καθημερινός αγώνας για την επιβίωση του ανθρώπου, τον ανάγκασε να βρίσκεται σε μια διαρκή πάλη για τον κορεσμό της υλικής του ευδαιμονίας, μέσω του καταναλωτισμού.

Ο αγώνας όμως αυτός αποδείχθηκε άνισος και έρχεται σε αντιπαράθεση με τα αγαθά που η φύση του πρόσφερε και αυτός με τη σειρά του τα εκμεταλλεύθηκε με λάθος τρόπο.

Οι απερίσκεπτες δράσεις και ενέργειές του τον έφεραν αντιμέτωπο με τον κίνδυνο της αλλοίωσης του φυσικού περιβάλλοντος σε σημαντικό βαθμό και τώρα έφτασε η ώρα να σκεφτεί τρόπους για τη θεραπεία αυτής της ζημιάς, αφού συνειδητοποίησε ότι η παραμονή του πάνω στη Γη πλέον απειλείται.

Η ζυγαριά της φύσης γέρνει πλέον με γοργούς ρυθμούς προς την αλλοίωση του φυσικού περιβάλλοντος μας και τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει κάτι τέτοιο, το σίγουρο είναι πως ο άνθρωπος μπορεί να αντιστρέψει αυτούς τους όρους και να δείξει την απαραίτητη σημασία και ευαισθησία σε ένα τόσο καίριο ζήτημα.

Οι αρμόδιες Υπηρεσίες καθαριότητας έχουν φροντίσει σήμερα όσο αυτό είναι εφικτό για την ύπαρξη πράσινων κάδων απορριμμάτων και αντίστοιχα κάδων ανακύκλωσης, αλλά μερικοί συνεχίζουν να πετούν αδιάφορα το οποιοδήποτε σκουπίδι έξω από αυτούς, επίσης ο πιο απλός και αποτελεσματικός τρόπος να συνεισφέρουμε στην προστασία του περιβάλλοντος μας ξεκινά από το ίδιο μας το σπίτι, με το να διαχωρίσουμε τα οικιακά μας απορρίμματα σε αυτά που μπορούν να ανακυκλωθούν από τα υπόλοιπα και στην συνέχεια απορρίπτοντας αυτά στους αντίστοιχους κάδους.

Ποιος φταίει τελικά? Η μη ύπαρξη αρκετών κάδων απορριμμάτων, η ελλιπής ενημέρωση των πολιτών για θέματα καθαριότητας και ανακύκλωσης, ο ωχαδερφισμός που έχει καταντήσει κύριο χαρακτηριστικό της καθημερινότητάς μας, η αδιαφορία για το παραμικρό σκουπίδι ότι δε θα προκαλέσει ρύπανση? Ποιος έχει την απάντηση?

Η απάντηση είναι απλή και το ερέθισμα βρίσκεται στην εικόνα των απορριμμάτων στα πεζοδρόμια και στους δρόμους γύρω μας.

Οι πολίτες θα πρέπει να αγαπήσουν το περιβάλλον από την αρχή, να λάβουν ενεργό δράση, να συνειδητοποιήσουν ότι για την εναπόθεση των απορριμμάτων και των μπαζών υπάρχουν γύρο μας οι ανάλογοι κάδοι γι’ αυτό τον σκοπό, είναι μια επιβεβλημένη πράξη για την που πρέπει να γίνει αυτοσκοπός για όλους μας.

Μάλιστα πρόσφατα ξεκίνησε και μια πολύ θετική ενέργεια από τον δήμο Αθηναίων η δωρεάν διανομή κάδων κομποστοποιησης(κομποτ) για όσους ενδιαφέρονται η οποία θα διαρκέσει μέχρι της 30 Οκτωβρίου, η κομποστοποιηση είναι μια νέα τεχνική που έχει ως σκοπό της την ανακύκλωση των οικιακών μας οργανικών αποβλήτων – τροφών – κλαδιών/χόρτων/φυτών κτλπ και την μετατροπή αυτών σε λίπασμα και δεν είναι το μοναδικό όφελος καθώς με αυτό τον τρόπο μπορούμε να μειώσουμε σημιτικά τον όγκο των απορριμμάτων που αποτελεί και τεράστιο πρόβλημα τα τελευταία χρόνια, οι κάδοι αυτοί πρέπει να τοποθετούνται σε κήπο πάνω σε χωμάτινη επιφάνεια και φωτεινό σημείο η χωρητικότητα του είναι 310 λίτρα, η διάθεση των συγκεκριμένων κάδων γίνεται κατόπιν αίτησης από την διεύθυνση καθαριότητας & ανακύκλωσης Ιερά οδός 151 και ώρες 10.00-13.00 και παραδίδεται από τους αρμόδιους στην οικία του ενδιαφερόμενου.

Ο καθένας μας θα πρέπει λοιπόν να αποκτήσει οικολογική συνείδηση και να υιοθετήσει την αξία της ανακύκλωσης ως τρόπο ζωής αν θέλει το μέλλον του στον πλανήτη να είναι μακροβιότερο.

Όπως και να έχει ας ψάξει ο καθένας από εμάς βαθειά στη ψυχή του να βρει λύσεις έμπρακτα προκειμένου να προστατέψει το περιβάλλον, να προλάβει τη μόλυνση που το απειλεί και να μετατρέψει τον άνισο αυτό αγώνα σε έναν διαρκή αγώνα δρόμου χωρίς σκουπίδια και καθαρότερο περιβάλλον.-

ΑΘΗΝΑ CONTAINERS

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top