Select Menu


Στους παροικούντες τη διπλωματική Ιερουσαλήμ είναι κοινό μυστικό: εσχάτως αναπτύσσεται έντονη κινητικότητα των ξένων διπλωματικών αποστολών στην Αθήνα με επίκεντρο την πλατεία Κουμουνδούρου. Με τις δημοσκοπήσεις να εμφανίζουν σταθερά πρώτο κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ, το διπλωματικό προσωπικό των μεγάλων πρεσβειών στη χώρα μας επιδίδεται σε ένα ιδιότυπο κυνήγι αποκωδικοποίησης των θέσεων, των προθέσεων και της «κυβερνησιμότητας» του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Το θέμα δεν είναι ότι μας ζητούν συναντήσεις. Το θέμα είναι ότι ζητούν ραντεβού απ’ όλους, από άμεσους συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα, από τους υπευθύνους για την οικονομία, για την εξωτερική πολιτική, για την άμυνα», αναφέρει σημαίνον στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, επιβεβαιώνοντας το «φλερτ». Η αλήθεια είναι ότι τα επιφορτισμένα με τον τομέα της Οικονομίας στελέχη και κυρίως οι κ. Γιάννης Δραγασάκης, Γιώργος Σταθάκης, έχουν καταστεί εδώ και καιρό σταθεροί συνομιλητές ενός δικτύου διεθνών επαφών, τόσο μέσω ξένων διπλωματικών παραγόντων στην Ελλάδα, όσο και με αποστολές ειδικού τύπου στο εξωτερικό, που αποσκοπούν στην κοινοποίηση ενός πλέγματος βασικών επιλογών που σκοπεύει να ακολουθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, εφόσον αναλάβει τα ηνία της διακυβέρνησης της χώρας.

Ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του κ. Τσίπρα, κ. Νίκος Παππάς, έχει αναλάβει να διαχειριστεί σημαντικό μέρος των αιτημάτων για συναντήσεις με στελέχη πρεσβειών που φθάνουν στην Κουμουνδούρου, όπως και ο εκπρόσωπος του κόμματος, κ. Πάνος Σκουρλέτης, ενώ εσχάτως πολλαπλασιάζονται τα σχετικά αιτήματα προς την αρμόδια για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής, κ. Νάντια Βαλαβάνη.

Το ζητούμενο, αυτό που θέλουν να ανιχνεύσουν τα στελέχη των διπλωματικών αποστολών στην Ελλάδα είναι εάν, πέραν της οικονομίας, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει κάνει προετοιμασία για τα υπόλοιπα πεδία διακυβέρνησης της χώρας. Εσχάτως, με τη γεωπολιτική κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή να έχει γίνει εξαιρετικά περίπλοκη, το ερώτημα ως προς την ετοιμότητα μιας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να διαχειριστεί αυτήν την κατάσταση τοποθετήθηκε στην κορυφή του προβληματισμού ξένων παραγόντων.

«Αυτή είναι η εξωτερική πολιτική που θα υλοποιήσει μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ», έσπευσε να απαντήσει ο κ. Τσίπρας, περιγράφοντας την περασμένη Τετάρτη, ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, την τοποθέτηση του κόμματος έναντι των εθνικών θεμάτων και των γεωπολιτικών προκλήσεων στην ευρύτερη περιοχή. Απευθυνόταν, ωστόσο, όχι στους βουλευτές του κόμματός του, αλλά σ’ ένα ευρύ διεθνές ακροατήριο, που θέτει το ερώτημα, ενώ, παράλληλα, θέλησε να τοποθετηθεί έναντι ενδεχόμενης προεκλογικής ατζέντας επικεντρωμένης στα εθνικά ζητήματα. Το μήνυμα που εξέπεμψε ο κ. Τσίπρας ήταν σαφές: μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα ακολουθήσει πολιτική συνέχειας στα εθνικά θέματα, δεν θα αμφισβητήσει τις επιλογές που έχουν γίνει έως τώρα και θα πορευτεί με βάση αυτές.

"Καρφώματα" από το ΠΑΣΟΚ...

Χθές, το ΠΑΣΟΚ, προσπάθησε μέσα από τα social media να επιτεθεί στον Αλέξη Τσίπρα για τα όσα είπε στην Ισπανία, παρομοιάζοντας τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ σαν επαναστάτη.

Όμως, στην ανάρτηση αποκαλύφθηκε πως λίαν συντόμως στελέχη του κόμματος θα βρεθούν στο Λονδίνο, για να κάνουν μυστικές συναντήσεις με τα, όπως τα αποκαλούν, «κερδοσκοπικά τέρατα» του καπιταλισμού...

Αναλυτικά η ανάρτηση έχει ως εξής: "Ο κ. Τσίπρας στην Ισπανία παριστάνει τον «επαναστάτη» απειλώντας, λασπολογώντας και λέγοντας πάλι «όχι σε όλα» και στην Ελλάδα οι επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου του (Δραγασάκης, Σταθάκης, Τσακαλώτος) ετοιμάζονται να κάνουν μυστικές συναντήσεις με τα, όπως τα αποκαλούν, «κερδοσκοπικά τέρατα» του καπιταλισμού στο Λονδίνο (Goldman Sachs, JP Morgan, Nomura, Merrill Lynch).

Νομίζουν ότι μπορεί να εξαπατούν τον ελληνικό λαό. Το μόνο που καταφέρνουν όμως είναι να αποκαλύπτονται και να αυτογελοιοποιούνται" έγραψε ο Δημήτρης Καρύδης, εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ.

Με πληροφορίες απο την Καθημερινή και τα Παραπολιτικά

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top