Select Menu


Ως άλλος...μάγος ή καλύτερα ως ένας ακόμη που προστέθηκε στη μακρά λίστα των πρωταγωνιστών στο θίασο της συγκυβέρνησης και το έργο που "ανεβάζουν" σε καθημερινή βάση με θέμα την ανάπτυξη και ευημερία που...έρχεται, ενόψει πιθανώς και των εθνικών εκλογών τον Απρίλιο, εμφανίστηκε στην εκπομπή "Ανατροπή" του Γιάννη Πρετεντέρη στο Μέγκα, ο υπουργός Οικονομικών Γκ. Χαρδούβελης. Ο τσάρος της ελληνικής οικονομίας, μεταξύ άλλων είπε πως το 2015 θα είναι έτος ανάπτυξης, είπε πως το χρέος είναι βιώσιμο και πως η νέα σχέση με τους εταίρους μας θα γίνει αντιληπτή από όλους.

Έφτασε μάλιστα στο σημείο να εκτιμήσει ότι ο ρυθμός ανάπτυξης θα κυμανθεί μεταξύ 2,5% και 2,9%, ενώ πρόσθεσε πως φέτος η ανάπτυξη θα είναι οριακή και θα φτάσει το 0,5%! Ο κ. Χαρδούβελης υπογράμμισε πως πρέπει να σταματήσει η πολιτική αβεβαιότητα γιατί φοβούνται οι επενδυτές, ενώ ενημέρωσε πως υπάρχει διαρκής και «αγαστή» συνεργασία με τους δανειστές. Τόνισε μάλιστα ο ΥΠΟΙΚ οτι η σχέση της χώρας με τους δανειστές θα διαρκέσει "πάρα πολλά χρόνια" και συγκεκριμένα "μέχρι να αποπληρώσουμε το 75% των χρεών μας", προσθέτοντας ωστόσο ότι δεν θα είναι η ίδια σχέση με αυτήν της μνημονιακής περιόδου.

«Θα υπάρξει μια περίοδος, προσαρμογής μέχρις ότου να βγούμε εντελώς από το μνημόνιο όπως είναι η Πορτογαλία και η Ιρλανδία. Θα πούνε κάντε κάποια πράγματα και θα μας αφήσουν ελεύθερους και εμείς να αποφασίσουμε τι είναι σημαντικό σε αυτό τον τομέα και πως θα το προχωρήσουμε», είπε χαρακτηριστικά. «Πιστεύω ότι το χρέος θα καταστεί βιώσιμο με τις κινήσεις που θα κάνουμε» είπε και πρόσθεσε πως οι εταίροι έχουν υποσχεθεί πως θα μας δώσουν κάτι."

Όσον αφορά στη φορολόγηση των Ελλήνων πολιτών αναγνώρισε ότι είναι υπερφορολογημένοι, λέγοντας πως φορολογούνται συνέχεια οι ίδιοι, αφού το κράτος δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει τη φοροδιαφυγή.

koutipandoras.gr

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top