Select Menu


Εδώ και λίγο καιρό είχα αναφέρει πώς η Ευρώπη πλέον αλλάζει στάση στο μεταναστευτικό.

Αυτή η γραμμή δόθηκε να γίνει αντιληπτή από πληθώρα ειδικών από Ε.Ε. και ΝΑΤΟ, σε πρόσφατο Security e-forum που παραδέχτηκαν πώς οι μέχρι τώρα μέθοδοι απέτυχαν και πρέπει να αλλάξει ΡΙΖΙΚΑ το καθεστώς υποδοχής τους... μόνος αντιρρησίας η Γερμανία!!!... Αυστρία, Ελβετία, Ιταλία, Γαλλία, Μ.Βρεττανία είναι σαφέστατα υπέρ αλλαγής ακόμα και του Δουβλίνο ΙΙ, κάτι που θα μας μεταφέρει και ο Δ. Αβραμόπουλος σύντομα από την θέση του επιτρόπου. Σιγοντάρουν πλέον και οι ΗΠΑ που έχουν σοβαρό πρόβλημα με Λατινική Αμερική αλλά και με Ισλαμιστές από Ασία (βλ. Κίνα και λοιπές χώρες). Ο ιός Έμπολα και το ISIS απλά ήταν οι κατάλληλες αφορμές για να προχωρήσει το θέμα της αντιμετώπισης.

Στο ίδιο θέμα συμφωνούν και στην Ρωσία, κάτι που έγινε αντιληπτό σε "πηγαδάκια" του UNSC αλλά και από πολλές άλλες χώρες όπως αυτές της Σουηδίας π.χ. που έχει σαφέστατα (ή είχε) πιο ευνοϊκό καθεστώς για τέτοιες κινήσεις μετανάστευσης.

Σύντομα θα δούμε αυτές τις ειδήσεις να πληθαίνουν και να αυστηροποιούν πάρα πολύ τις όποιες νομοθετικές ρυθμίσεις για λαθρομετανάστες που είναι και διεθνής όρος ( αφιερωμένο σε αριστεριστές που ζουν στον κόσμο τους), καθώς οι μετανάστες πέφτουν ως θύματα παράνομου εμπορίου ως προϊόντα (trafficking).

Ήδη από όσο μαθαίνω έχει αναπτυχθεί πρόταση για να ενισχυθεί το Λιμενικό της Ελλάδος με ειδικά κονδύλια της Ε.Ε. και της FRONTEX ενώ η Μ. Βρεττανία διά επίσημων δηλώσεων, αναφέρθηκε στην μείωση απόδοσης σε προσπάθειες S&R(έρευνας και διάσωσης) σε περιπτώσεις παράνομων εισόδων αλλά και στον έλεγχο εισόδου και παραμονής ακόμα και νόμιμων μεταναστών βάση Σέγκεν , με φόντο την Ρουμανία και την Βουλγαρία που προβλέπεται να γεμίσουν ακόμα περισσότερο τα αστικά της κέντρα.

Από όσο φαίνεται η παγκοσμιοποίηση έχει και αυτή τα όρια της ακόμα και για κυβερνήσεις κρατών καθώς από εκεί που είχαν τους παράνομους μετανάστες ως εργαλεία οικονομικής ανάπτυξης, πλέον αποτελούν τροχοπέδη. Για τους δε , ιθαγενείς πληθυσμούς, αυτό το όριο έχει ξεπεραστεί προ πολλού με αποτέλεσμα να βλέπουμε συγκεντρώσεις ακραίων ιδεολογιών με αιώνιες κόντρες μεταξύ τους, να διαδηλώνουν έναντι κοινού "εχθρού" σε Γερμανία και Βρετανία.

Αλέξανδρος Νίκλαν
Σύμβουλος Θεμάτων Ασφαλείας
IISCA Sec Group

geopolitics.com.gr

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top