Select Menu

Ο κόσμος είναι γεμάτος από ιδιοφυίες που ακόμη δεν έκαναν πράξη τις ιδέες τους.

Κάποιες από αυτές οι ιδέες θα παρουσιαστούν και φέτος στην εκδήλωση με τίτλο «Falling Walls Conference» (συνέδριο για «τείχη που πέφτουν») στο Βερολίνο την ίδια ημερομηνία και ακριβώς στον τόπο όπου έπεσε και το τείχος, επιχειρώντας να ανοίξουν ένα ακόμη παράθυρο στο μέλλον.

Στην ερώτηση: «Ποιά θα είναι τα τείχη στην Επιστήμη και στη Κοινωνία που θα καταρρεύσουν στο επόμενο βήμα της ανθρωπότητας;» θα προσπαθήσουν να δώσουν απάντηση οι συμμετέχοντες στην μοναδική αυτή συνάντηση των πιο «φωτεινών μυαλών» του πλανήτη από τον κόσμο της επιστήμης, των επιχειρήσεων, της πολιτικής, των τεχνών και της κοινωνίας.

Εμπνευσμένο από τον κόσμο που άλλαξε στις 9 Νοεμβρίου 1989, το «Falling Walls Conference», θα φιλοξενήσει μέσα σε μια μέρα, 20 επιστήμονες, ερευνητές παγκόσμιας κλάσης από όλους τους κλάδους της επιστήμης και από όλα τα μέρη του κόσμου, οι οποίοι θα αναδείξουν μέσα σε 15 λεπτά ο καθένας, όλες τις σημαντικές επαναστατικές ανακαλύψεις του τομέα πάνω στον οποίο εργάζονται.

Μεταξύ των ομιλητών περιλαμβάνονται νομπελίστες, πρωτοπόροι της έρευνας, καλλιτέχνες, αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων (ανάμεσά τους ο ανθρωπολόγος Svante Pääbo που κατάφερε πρώτος να μελετήσει αρχαίο DNA από τις μούμιες των αρχαίων Αιγυπτίων, η Lisa Kaltenegger, κορυφαία στο χώρο της Αστρονομίας, ο νευροεπιστήμονας Christof Koch που διερευνά την ανθρώπινη συνείδηση, η Adah Almutairi που εξειδικεύεται στην ανοσοβιολογία, ο αρχαιολόγος Roland Fletcher, o πλέον ειδικός σε θέματα ενέργειας Nathan S.Lewis, η Ρουμάνα ακτιβίστρια Alina Mungiou- Pippidi που είναι διευθύντρια του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ερευνών για την καταπολέμηση της διαφθοράς, η χαρισματική οικονομολόγος Marianna Μazzucato, η καγκελάριος Μέρκελ και αρκετές άλλες σημαντικές προσωπικότητες).

Η συνάντηση προσελκύει κάθε χρόνο ένα ακροατήριο από περισσότερες από 80 χώρες και καλύπτεται από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης σε παγκόσμιο επίπεδο.

Το συνέδριο που φέτος πραγματοποιείται για έκτη φορά, θεωρείται ότι είναι ένα από τα πιο σημαντικά και κύρια σημεία της ανταλλαγής επιστημονικής γνώσης υψηλού επιπέδου μεταξύ επιστήμης, επιχειρήσεων και άλλων τομέων της κοινωνίας, αφού προωθεί τη συζήτηση για την έρευνα και την καινοτομία και παρουσιάζει τα τελευταία επιστημονικά ευρήματα σε ένα ευρύ κοινό.

Η εκδήλωση ξεκίνησε να διοργανώνεται το 2009 από το Ίδρυμα «Falling Walls» που έχει την έδρα του στο Βερολίνο και είναι ένας μη-κερδοσκοπικός οργανισμός, αφιερωμένος στην υποστήριξη της Επιστήμης και των επιστημόνων ανά τον κόσμο. Υποστηρίζεται από το γερμανικό Υπουργείο Παιδείας και Έρευνας, το Helmholtz Association, το Robert Bosch Stiftung και από πολλά ακαδημαϊκά ιδρύματα διεθνούς κύρους, από εταιρείες, από μη κυβερνητικές οργανώσεις και από ιδιώτες.

Στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων του ιδρύματος είναι πάντα το «Falling Walls Conference» που λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο στις 9 Νοεμβρίου, με αφορμή την επέτειο της ιστορικής πτώσης του Τείχους του Βερολίνου.

Μια ημέρα πριν, δηλαδή στις 8 Νοεμβρίου, νέα ταλέντα από το χώρο της επιστήμης, με το σύνθημα «Share your idea!»(μοιράσου την ιδέα σου!) θα λάβουν μέρος στο Falling Walls Lab («τείχη που πέφτουν» και στο εργαστήριο), το οποίο είναι ένα διεθνές φόρουμ που στοχεύει στην οικοδόμηση και προώθηση της διεπιστημονικής σύνδεσης μεταξύ των νέων επιστημόνων, ερευνητών, επιχειρηματιών και επαγγελματιών από όλους τους τομείς.

Όλοι οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν μέσα σε 3 λεπτά ο καθένας, το ερευνητικό τους έργο, ή ένα επιχειρηματικό μοντέλο ή μια καινοτόμα ιδέα, σε μια κριτική επιτροπή εμπειρογνωμόνων από τον χώρο της έρευνας και των επιχειρήσεων. Στις τρείς πιο ενδιαφέρουσες ιδέες θα απονεμηθεί η διάκριση «Falling Walls New Innovator of the Year 2014» και οι εμπνευστές τους, εκτός από ένα χρηματικό έπαθλο που θα λάβουν, θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν την βραβευμένη ιδέα τους και στη μεγάλη σκηνή του «Falling Walls Conference» στις 9 Νοεμβρίου.

apocalypsejohn

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top