Select Menu


Είναι δεδομένο εδώ και καιρό πως η Apple είναι η ισχυρότερη εταιρία τεχνολογίας παγκοσμίως. Η αμερικανική εταιρία σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, φαίνεται πως άλλο ένα ρεκόρ καταρρίφθηκε. Είναι πλέον η πλουσιότερη εταιρία που έχει υπάρξει.

Από την στιγμή που ο Τιμ Κουκ ανέλαβε το τιμόνι της Apple και μετά, η χρηματιστηριακή αξία της εταιρίας εκτοξεύτηκε. Μέσα σε τρία μόλις χρόνια, η αμερικανική εταιρία κατάφερε να διπλασιάσει την αξία της και να γίνει η πρώτη που ξεπερνά τα 700 δισεκατομμύρια. Το ποσό αυτό είναι εξωφρενικά μεγάλο, αν αναλογιστεί κανείς πως ξεπερνά το ΑΕΠ των περισσότερων κρατών του πλανήτη.

Πιο συγκεκριμένα, μόλις 18 χώρες παρουσιάζουν υψηλότερο ακαθάριστο εθνικό προϊόν από την εταιρία «μεγαθήριο». Μάλιστα υπολογίζεται πως η Apple δεν θα αργήσει να ξεπεράσει το φράγμα του ενός τρισεκατομμυρίου δολαρίων, αφήνοντας πίσω της κάποιες από τις πλουσιότερες χώρες του κόσμου. Σε σχέση με την Ελλάδα, η αμερικανική εταιρία εμφανίζεται περίπου τρεις φορές πλουσιότερη.

Με το λανσάρισμα του νέου της προϊόντος Apple Watch, όλα τα σενάρια είναι πιθανά για την εταιρία που σπάει τα ρεκόρ συνεχώς. Ωστόσο, παρόλο που καμία άλλη εταιρία δεν έχει καταφέρει να ξεπεράσει τα 700 δισεκατομμύρια, υπολογίζεται πως η Microsoft ήταν πιο... πλούσια το 1999 καθώς είχε φτάσει τα 613 δισεκατομμύρια, που αντιστοιχούν σε περίπου 874 σημερινά δισεκατομμύρια. Φυσικά, αυτό δεν είναι παρά άλλος ένας μελλοντικός στόχος της Apple που αναμένεται να επιτευχθεί.

iefimerida.gr

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top