Select Menu


Αυτή η γυναίκα είναι το μυστικό όπλο της Google στην μάχη της κατά των χάκερ. Το όνομά της είναι Parisa Tabriz και στα... νιάτα της ήταν και αυτή χάκερ. Έτσι ξέρει από πρώτο χέρι τι έχει να αντιμετωπίσει και είναι ο φύλακας άγγελος δισεκατομμυρίων χρηστών του Google Chrome

Η 31χρονη είναι η γυναίκα διευθύντρια της Silicon Valley με τους περισσότερους άνδρες υφιστάμενους, κάτι αξιοπρόσεκτο, αφού στην βιομηχανία τους διαδικτύου μόλις 30% είναι οι γυναίκες εργαζόμενες.

Πάντως ή ίδια υποστηρίζει ότι από το 2007 που της έκανε πρόταση η Google, δεν έχει πέσει θύμα σεξιστικής συμπεριφοράς.

Η Tabriz, το 2012 ήταν μία από τις 30 πιο ισχυρές γυναίκες κάτω των 30 ετών ενώ η ίδια υποστηρίζει ότι η έλλειψη γυναικών από την Silicon Valley, είναι επειδή οι ίδιες υποβιβάζουν τους εαυτούς τους.

"Οι γυναίκες που έφυγαν έτειναν να έχουν μέσο όρο Β - και η πιο κοινή αιτία ήταν ότι όπως έλεγαν το έβρισκαν πολύ δύσκολο, ενώ στους άνδρες ο πιο κοινός βαθμός ήταν το C - , αλλά ο λόγος που έμεναν ήταν επειδή υποστήριζαν ότι το έβρισκαν ενδιαφέρον ", σημειώνει.

Η Tabriz μεγάλωσε στο Σικάγο από Ιρανό πατέρα, ιατρό στο επάγγελμα και αμερικανοπολωνή μητέρα, που εργάζονταν ως νοσοκόμα.

Η δουλειά της Tabriz είναι να προστατεύει του χρήστες της google από επιθέσεις χάκερ, όπως π.χ από τους Anonymous, προσλαμβάνοντας χάκερ για να προστατεύουν την εταιρεία.

Η πριγκίπισσα ασφαλείας της Google έχει την ικανότητα να σκέφτεται ως χάκερ, ενώ το πρώτο πράγμα που ζητά από τους εκπαιδευόμενους στην ασφάλεια είναι να παραβιάσουν έναν αυτόματο πωλητή σοκολάτας, χωρίς να χρησιμοποιήσουν τεχνολογικά μέσα.

Η πιο έξυπνη παραβίαση ήταν με ένα νόμισμα των 10 ταϊλνδέζικων μπαχτ, αντί για νόμισμα των 2 δολαρίων (κέρδος 1,70 δολ), αφού έχουν το ίδιο μέγεθος και βάρος.

Οι υπάλληλοι (ασφαλείας) είναι καλοί στο να σκέφτονται εκτός κανόνων, αναφέρει η ίδια.

Για πολλούς χάκερ η Google είναι το Alcatraz του hack. Ο τεχνολογικός γίγαντας προφέρει από 30.000 σ' όποιον χάκερ ανακαλύψει bugs ή λάθη στον Chrome, ώστε να μην γίνει αυτή η ανακάλυψη από κακόβουλους χάκερ.

Όταν η Google έδωσε αμοιβή 1,25 εκατ. δολαρίων τότε βρέθηκαν πάνω από 700 bugs.

Σύμφωνα με την Tabriz τα χρήματα μπορούν να κάνουν τους... κακούς χάκερ, καλούς, αφού το μόνο που χρειάζονται είναι κάποιος τρόπος να το αποδείξουν.

newmoney.gr

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top