Select Menu


Αναρωτιέσαι καμιά φορά πώς βλέπει τον κόσμο γύρω του ένα άτομο με αναπηρία;

Αναρωτήθηκες ποτέ πώς θα ήταν αν οι μη έχοντες κάποια αναπηρία ήταν μειοψηφία στον πληθυσμό;

Έχεις σκεφτεί ποτέ πώς αισθάνεται κάποιος που έχει προβλήματα όρασης όταν ό,τι πιάνει στα χέρια του δεν μπορεί να το διαβάσει; Ή τί αντιλαμβάνεται αυτή που δεν ακούει ενώ όλοι γύρω της ανοιγοκλείνουν το στόμα τους βγάζοντας ακαταλαβίστικα νοήματα; Ακόμα, πώς νιώθουν όσοι μετακινούνται και ζουν τη ζωή τους πάνω σε ένα αναπηρικό αμαξίδιο ενώ οι γύρω τους συμπεριφέρονται, οδηγούν, παρκάρουν σαν να μην τους βλέπουν καν;

Αν το ξανασκεφτείς, τα άτομα με αναπηρία έχουν κάτι που εμείς δεν έχουμε ή δεν έχουν κάτι που εμείς έχουμε. Τόσο απλά. Γιατί κατά τα άλλα είναι άνθρωποι που έχουν τις ίδιες ανάγκες με όλους. Ανάγκη για διασκέδαση, βόλτα, χαρά. Ανάγκη για ΖΩΗ!

Είδαμε ένα εξαιρετικό βίντεο που προσπαθεί να μας βάλει στα “παπούτσια” τους μέσα σε 40 δευτερόλεπτα.

Αναρωτιέσαι καμιά φορά πώς βλέπει τον κόσμο γύρω του ένα άτομο με αναπηρία; Αναρωτήθηκες ποτέ πώς θα ήταν αν οι μη έχοντες κάποια αναπηρία ήταν μειοψηφία στον πληθυσμό; Έχεις σκεφτεί ποτέ πώς αισθάνεται κάποιος που έχει προβλήματα όρασης όταν ό,τι πιάνει στα χέρια του δεν μπορεί να το διαβάσει; Ή τί αντιλαμβάνεται αυτή που δεν ακούει ενώ όλοι γύρω της ανοιγοκλείνουν το στόμα τους βγάζοντας ακαταλαβίστικα νοήματα;

Ακόμα, πώς νιώθουν όσοι μετακινούνται και ζουν τη ζωή τους πάνω σε ένα αναπηρικό αμαξίδιο ενώ οι γύρω τους συμπεριφέρονται, οδηγούν, παρκάρουν σαν να μην τους βλέπουν καν; Αν το ξανασκεφτείς, τα άτομα με αναπηρία έχουν κάτι που εμείς δεν έχουμε ή δεν έχουν κάτι που εμείς έχουμε. Τόσο απλά. Γιατί κατά τα άλλα είναι άνθρωποι που έχουν τις ίδιες ανάγκες με όλους. Ανάγκη για διασκέδαση, βόλτα, χαρά. Ανάγκη για ΖΩΗ! Είδαμε ένα εξαιρετικό βίντεο που προσπαθεί να μας βάλει στα “παπούτσια” τους μέσα σε 40 δευτερόλεπτα.



www.diekdikw.gr

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top