Select Menu


Μια και μόνο γιγαντιαία ιαπωνική σφίγγα μπορεί να σκοτώσει 40 μέλισσες το λεπτό και μια ολιγομελής ομάδα να αφανίσει σε ελάχιστο χρόνο μια ολόκληρη αποικία.

Έτσι, οι μέλισσες στην Ιαπωνία έπρεπε να προσαρμοστούν ανάλογα προκειμένου να επιβιώσουν. Και πράγματι ανέπτυξαν έναν απίστευτο τρόπο για να αντιμετωπίσουν τον εχθρό που ακούει στο επιστημονικό όνομα Vespa mandarinia japonica.

Έτσι, αντί να τσιμπήσουν τον εισβολέα, σμήνη μελισσών τον περικυκλώνουν και αρχίζουν να δονούνται προκειμένου να αυξήσουν τη θερμοκρασία σε 47,2 βαθμούς Κελσίου, «ψήνοντας» ουσιαστικά τον εχθρό.
Και αυτό γιατί οι ιαπωνικές σφίγγες μπορούν να αντέξουν θερμοκρασίες μέχρι 46,1 βαθμούς Κελσίου, τη στιγμή που οι μέλισσες αντέχουν μέχρι και 47,8 βαθμούς.

Δείτε τη μέθοδο άμυνας των μελισσών στο βίντεο που ακολουθεί...


thecuriosityofcat

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top