Select Menu


Η πρωτοβουλία "Δεν Ξεχνάμε", που συγκροτήθηκε από ανθρώπους του Κερατσινίου μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, συνάντησε σήμερα στο Γκάζι το Κέντρο Υποδοχής και Φροντίδας παιδιών "Be the Miracle".

Άνθρωποι του ''Κέντρο Αρρούπε – Be the Miracle'' συζητούν μεταξύ τους στον χώρο συγκέντρωσης τροφίμων και σχολικών ειδών.
Το ''Κέντρο Αρρούπε – Be the Miracle'' βρίσκεται στις ξεχασμένες από το κράτος περιοχές της πόλης, κάπου ανάμεσα στο σταθμό Λαρίσης και την πλατεία Βικτωρίας (Μιχαήλ Βόδα 28 & Σμύρνης 27) και υποδέχεται παιδιά που αντιμετωπίζουν σοβαρά κοινωνικά, οικογενειακά και οικονομικά προβλήματα. Τα παιδιά εκεί φροντίζονται, σιτίζονται, επιμορφώνονται και μετά με την βοήθεια εθελοντών διαβάζουν τα μαθήματά τους. Όπως λένε οι ίδιοι: «Η όλη προσπάθεια έχει ως σκοπό να καταλάβουν τα παιδιά ότι δεν είναι κακό να είσαι διαφορετικός και ότι η γνώση, τα όνειρα και οι αξίες είναι ίδια για όλους. Πολλοί λένε ότι δεν υπάρχουν θαύματα, εμείς απλά τους λέμε πως είμαστε τα θαύματα....»

Εθελόντρια για διδασκαλία φιλολογικών μαθημάτων, θέλοντας να γίνει και εκείνη «το Θαύμα», παρεβρέθηκε στο χώρο για να ζητήσει σχετικές πληροφορίες.
Σήμερα, Σάββατο 18 Οκτωβρίου από τις 12:00 μ.μ. μέχρι τις 19:00 μ.μ., οι άνθρωποι της πρωτοβουλίας "Δεν Ξεχνάμε" βρέθηκαν έξω από το σταθμό Μετρό Κεραμεικού στο Γκάζι και συγκέντρωσαν τρόφιμα και σχολικά είδη για να προσφερθούν από τους πολίτες που ανταποκρίθηκαν στην λειτουργία του Κέντρου. 

Μία από τις εθελόντριες του ''Κέντρο Αρρούπε – Be the Miracle'' στον χώρο συγκέντρωσης τροφίμων και σχολικών ειδών.

Ένα από τα μεγαλύτερα όνειρα του Παύλου Φύσσα ήταν η δημιουργία ενός σχολείου που να προάγει (πραγματικά και όχι ως ισχυρισμό μόνο) την ελευθερία του λόγου και της σκέψης, καθώς και την αποδοχή της διαφορετικότητας. Ένα σχολείο που να μπορεί να θέτει βαθιά τις ρίζες για να μην εκτρέφονται φαινόμενα όπως ο φασισμός, ο νεο-ναζισμός, ο κάθε είδους «απανθρωπισμός», με όποια αφορμή κι αν δοθεί σε μια κοινωνία. Ένα σχολείο, που μέσω της Γνώσης, να εμφυτεύει τις ρίζες για μια κοινωνία που δεν θα ανέχεται φαινόμενα όπως το μίσος, η εχθρικότητα ενάντια σε συγκεκριμένες ανθρώπινες ομάδες, ο κάθε είδους φανατισμός. Ένα σχολείο που να καλλιεργεί ανθρώπους, «ανοίγοντας» τη γνώση και όχι επιβάλλοντάς την, έτσι ώστε οι αυριανοί ενήλικες να διαθέτουν πραγματική κριτκή σκέψη και να μην είναι καθόλου ευκολόπιστοι στην προπαγάνδα και τις εντυπώσεις που μεταδίδονται από τα Μ.Μ.Ε και οποιοδήποτε άλλο μαζικό μέσο επικοινωνίας. 

Ένα σχολείο που να προάγει την μοναδικότητα και όχι την μαζικότητα. 

Μέλη της πρωτοβουλίας "Δεν Ξεχνάμε" στον χώρο συγκέντρωσης τροφίμων και σχολικών ειδών για το ''Κέντρο Αρρούπε – Be the Miracle".
Προσπαθώντας να εκπληρώσουν τα όνειρα του Παύλου Φύσσα, οι άνθρωποι της πρωτοβουλίας "Δεν Ξεχνάμε" πήραν άλλη μια... πρωτοβουλία και δημιούργησαν το καλύτερο ξεκίνημα για τα παιδιά που βρίσκουν καταφύγιο στο ''Κέντρο Αρρούπε – Be the Miracle''. Οι παρευρισκόμενοι μοιράζονταν μάλιστα αναμνήσεις από τις σημειώσεις που κρατούσε ο Παύλος για τα όσα ήθελε να κάνει. Τους άκουσα να το συζητούν.

Δεν μένει παρά να ευχηθούμε... Καλή νέα σχολική χρονιά! 
Και φυσικά τέτοιου είδους οράματα να εκπληρώνονται πάντοτε και με τον καλύτερο τρόπο!

Φωτογραφίες: Χρύσα Κουτρουμάνου

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top