Select Menu


Μας πολυδιαφημίζουν τα μουσεία της Νέα Υόρκης, του Παρισιού, του Λονδίνου και των άλλων πόλεων της «πολιτισμένης» δύσης. Σ’ αυτά τα μουσεία υπάρχουν αρχαιότητες που δεν ανήκουν ούτε στους Αμερικανούς, ούτε στους Βρετανούς, Γάλλους, Γερμανούς και άλλους διεθνείς αρχαιοκλέφτες.

Γράφει ο Κλεισθένης.

Αν επιστραφούν οι κλεμμένες αρχαιότητες στις χώρες όπου ανήκουν τότε αυτά τα πολυδιαφημισμένα μουσεία θα αδειάσουν, θα έχουν μόνο νεκροκεφαλές-κύπελα, προβιές και πέτρινα εργαλεία.

Τα ανωτέρω μουσεία κατέχουν παράνομα, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, αρχαία τεχνουργήματα από την Ελλάδα, την Αίγυπτο, την Μεσοποταμία και άλλες χώρες όπου άνθησαν πολιτισμοί όταν οι «πολιτισμένοι» δυτικοί ζούσαν σε σπηλιές και πάνω στα δέντρα.

Η UNESCO πλήρως υποταγμένη στους δυτικούς αδρανεί. Έπρεπε να είναι πρωτοστάτης στο αίτημα των εθνών για επαναφορά των κλεμμένων αρχαιοτήτων.

Οι Βρετανοί μας εμπαίζουν κιόλας, ονομάζουν τα γλυπτά του Παρθενώνα Ελγίνεια μάρμαρα, δηλαδή επιχαίρουν τον κλέφτη Έλγιν που τα άρπαξε, με την άδεια φυσικά των «πολιτισμένων» Τούρκων, αφήνοντας γυμνό το τελειότερο κατασκεύασμα στην ανθρώπινη ιστορία.

Τι θα επιδιώξει κάποιος επισκέπτης να δει σε ένα απ’ τα παραπάνω μουσεία; Τα αγάλματα που φιλοτέχνησαν τα αρχαία έθνη (Έλληνες, Αιγύπτιοι, Πέρσες ,Μήδοι κτλ.), τα κοσμήματα, τα περίτεχνα σκεύη και κάθε τι που δεν ανήκει στους «πολιτισμένους» δυτικούς αλλά είναι κλεμμένο.

Δυστυχώς εμείς οι Έλληνες δεν μπορέσαμε να διεκδικήσουμε με σχέδιο και θέρμη την επιστροφή των κλεμμένων αρχαιοτήτων μας.

Ποιος δεν θυμάται την σκηνή όπου ο Σημίτης σαν ζητιάνος ικέτευε τον πρωθυπουργό της Μ. Βρετανίας να βοηθήσει για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα, όχι γιατί μας ανήκουν και είναι εθνική μας υποχρέωση η επιστροφή τους αλλά γιατί πλησίαζαν οι εκλογές στην Ελλάδα.
Μιλάμε για τέτοια κατάντια.

Ακόμη και σήμερα το αίτημα για την επιστροφή των αρχαιοτήτων μας γίνεται με επικοινωνιακούς όρους, για το θεαθήναι.

Τα ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ενημέρωσης μας ζαλίζουν με τον ερχομό της «Αλλαντίν», συγνώμη Αλαμουντίν, συζύγου του Κλούνεϊ. Εννοείται ότι η όντως πανέμορφη δικηγόρος θα λύσει τον νομικό «Γόρδιο» δεσμό και θα επιστραφούν τα κλεμμένα στην πατρίδα μας.

Θα μας παράσχει, αφιλοκερδώς, τις νομικές της συμβουλές.

Αυτοί βάλθηκαν να μας τρελάνουν. Αντί να απευθυνθούν σε κάποια σοβαρή νομική εταιρία, ύστερα από διεθνή διαγωνισμό, που θα αναλάβει υπεύθυνα και σοβαρά να προωθήσει νομικά το αίτημά μας αυτοί χαριεντίζονται με την όμορφη δικηγόρο.

Δυστυχώς σ’ αυτήν την Ελλάδα ζούμε, να ελπίζουμε κάτι καλύτερο για το μέλλον;

Ίδωμεν.

ideopigi.blogspot.gr

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top