Select Menu


Πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη και Τετάρτη το διήμερο εκλογικό και απολογιστικό Συνέδριο της ΕΥΠ, το οποίο, δυστυχώς, υπήρξε επεισοδιακό εξαιτίας του απερχόμενου προέδρου της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στη συγκεκριμένη Υπηρεσία, του γνωστού Θ.Σ. Από το Συνέδριο προέκυψε νέο Διοικητικό Συμβούλιο, μετά τις εκλογές της 26ης Σεπτεμβρίου. Τα νέα μέλη του Δ.Σ. πρόσκεινται στη Νέα Δημοκρατία και στο εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ.

Την επεισοδιακή εξέλιξη του Συνεδρίου προκάλεσε ο αποχωρών πρόεδρος, καθώς είχε την ευθύνη της οργάνωσή του αλλά, κατά τη γνωστή τακτική του έστειλε επιλεκτικές προσκλήσεις συμμετοχής, με αποκορύφωμα την πρόσκληση στους δικούς του διευθυντές Α.Λ. και Μ.Α. αποκλείοντας μάλιστα τους μη αρεστούς σε αυτόν.

Κατά την έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου οι σύνεδροι οι οποίοι είχαν πληροφορηθεί τον επιλεκτικό τρόπο διοργάνωσης της εκδήλωσης από τον ηττηθέντα στις εκλογές πρώην πρόεδρο, απεφάσισαν να τηρήσουν απολύτως νόμιμες διαδικασίες, βάσει του Κανονισμού της Υπηρεσίας και απέκλεισαν τον Θ.Σ. από την προεδρία του συνεδρίου.

Με βάση δε τον ίδιο Κανονισμό, του αφαίρεσαν και τη δυνατότητα να μιλήσει, δείχνοντας έτσι την αγανάκτησή τους για τα πεπραγμένα της θητείας του και, κυρίως, για την αντισυναδελφική συμπεριφορά που επί μία τριετία επιδείκνυε.

Ο νόμιμος αυτός αποκλεισμός έκανε τον Θ.Σ. να αποχωρήσει παίρνοντας μαζί του και την ομάδα που τον υποστήριξε, προφανώς λησμονώντας τις αυθαιρεσίες στις οποίες επιδιδόταν την εποχή της παντοδυναμίας του.
Με αποκορύφωμα την μετατροπή του κτιρίου της Κατεχάκη σε… δικαστική αίθουσα με συνεχείς Ένορκες Διοικητικές Εξετάσεις σε βάρος υπαλλήλων της Υπηρεσίας τους οποίους δεν θεωρούσε δικούς του.

Στο Συνέδριο είχαν προσκληθεί και απηύθυναν χαιρετισμό οι βουλευτές της ΝΔ Τάνια Ιακωβίδου και Η. Βλαχογιάννης, του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Τσουκαλάς και Α. Μαυρόπουλος, του ΠΑΣΟΚ Κ. Τριανταφύλλου και Γ. Παπακωνσταντής, του ΚΚΕ Χ. Κατσώτης και της ΔΗΜΑΡ Β. Μαστρογιάννης.

Ιδιαίτερη αίσθηση έκανε η ομιλία του Διοικητή της ΕΥΠ κ. Θ Δραβίλλα, ο οποίος ορμώμενος από ένα πανό στα πίσω έδρανα που έγραφε «Για τους ανθρώπους και την πατρίδα», μίλησε για το ανθρώπινο δυναμικό της Υπηρεσίας, την ανάγκη για ουσιαστική δουλειά και συνεργασία μεταξύ των εργαζομένων, τους εξωτερικούς και εσωτερικούς κινδύνους που καλείται σήμερα να αντιμετωπίσει η ευαίσθητη αυτή Υπηρεσία και για το δύσκολο έργο της Διοίκησης να ικανοποιεί τα δίκαια αιτήματα των υπαλλήλων χωρίς αδικίες και μεροληπτική μεταχείριση.

Το νέο Δ.Σ. καλείται τώρα να εργαστεί για την αναβάθμιση της Υπηρεσίας και την αποκατάσταση των αδικιών που έχουν γίνει μέχρι σήμερα.

Κυριακάτικη Kontranews

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top